User login

Navigation

Global IMC Network

Ένα Σχέδιο Β’ για τη Λύση


 

Για 38 χρόνια το Κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο. Κάθε χρόνος που περνά είναι και ακόμη ένα καρφί στο διαφαινόμενο φέρετρο του Ελληνισμού της Κύπρου. Ανεπαρκείς πολιτικάντηδες, ξένα και εγχώρια συμφέροντα,  ρουσφετολογικοί κομματικοί μηχανισμοί έχουν οδηγήσει τη μικρή μας πατρίδα στα πρόθυρα της κατάλυσης και της υποταγής στο νέο-Οθωμανικό όραμα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς για προσάρτηση της «Βόρειας Κύπρου» σε περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού (1) αποκαλύπτουν σε όλους μας τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πολιτικής καθώς και την παταγώδη αποτυχία της «ευέλικτης» πολιτικής Χριστόφια.

 

Η λύση του διζωνικού ρατσισμού που προωθεί η κυβέρνηση και την οποία αγκαλιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού με τον ίδιο τρόπο που απορρίφθηκε το επάρατο σχέδιο Αννάν. Το πολιτικό σκηνικό γύρω από τη λύση έχει καταντήσει τραγέλαφος με τα κόμματα να παραδέχονται ότι επί 38 χρόνια δε γνωρίζουν τι λύση και με ποιο περιεχόμενο επιδιώκεται και δεν έχουν κωδικοποιήσει οποιεσδήποτε συμφωνημένες γραμμές στο «εθνικό συμβούλιο». Ακόμη και τα κόμματα που διαφωνούν με το ρατσιστικό διζωνικό έκτρωμα δεν έχουν κάτι να προτείνουν πέρα από γενικότητες και αοριστολογίες.

 

Η πραγματικότητα καθίσταται σχεδόν αβάστακτη μπροστά στη συνειδητοποίηση ότι το μοναδικό σχέδιο Β΄ της παρούσας κυβέρνησης είναι ο εμφύλιος σπαραγμός. (2) Μέσω της πόλωσης και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος η κυβέρνηση προωθεί τη διζωνική ως την τελική λύση με την ανοχή ή/και την υποστήριξη της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.

 

Μέσα στο παρόν πολιτικό σκηνικό επιβάλλεται η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και η αναζήτηση ενός σχεδίου Β’ για την έξοδο από το τέλμα στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι πολιτικοί «φωστήρες» που καθοδηγούν την πορεία μας προς την καταστροφή.

 

Στο παρόν άρθρο προτείνουμε την αναπροσαρμογή της πολιτικής πορείας που ακολουθείται στο Κυπριακό. Χρησιμοποιώντας τα κυριότερα επιχειρήματα όλων των πολιτικών μηχανισμών προτείνουμε ένα σχέδιο Β’ το οποίο είναι τόσο οφθαλμοφανές, λογικό και εφικτό που η άρθρωση του και μόνον αποτελεί μια ριζοσπαστική καινοτομία στα πολιτικά δρώμενα.

 

Η απουσία της πρότασης που καταθέτουμε από το δημόσιο διάλογο είναι και μια σαφής ένδειξη του μαζικού υπνωτισμού στον οποίο βρίσκεται ο λαός μας εδώ και δεκαετίες λόγω της καθοδήγησης του από ανάξιους πολιτικούς.

 

Ο μαζικός υπνωτισμός του λαού μας είναι το αποτέλεσμα επίσης της επιθετικής φύσης του κυπριακού εθνικισμού εις βάρος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. (3)

 

Η ριζοσπαστική πρόταση που προτείνουμε αγκαλιάζει όλα τα επιχειρήματα που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί στο πολιτικό σκηνικό για να αναδείξει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση προς τη λύση. Συστήνουμε υπομονή στην ανάγνωση του μέχρι το τέλος ακριβώς επειδή ολόκληρη η  ορολογία που χρησιμοποιείται πιο κάτω είναι δηλητηριασμένη από τη χρήση της ως εργαλείο για την επιβολή της ρατσιστικής διζωνικής. Η επιχειρηματολογία μας είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει το εφικτό της πρότασης μας και τα πλεονεκτήματα της έναντι σε οποιανδήποτε άλλη πρόταση έχει κατατεθεί στα 38 χρόνια κατοχής.

 

Αισθανόμαστε ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία μπορεί  να κινηθεί ο λαός μας τόσο για την επιβίωση του στην Κύπρο όσο και για τον αγώνα του για αποτίναξη της Κατοχής και Απελευθέρωση της μικρής μας πατρίδας.

 

Ναι στην Ομοσπονδία! ~ Η Ομοσπονδία μπορεί να αποτελέσει την οριστική λύση!

 

Αγκαλιάζουμε ολόψυχα τη θέση ότι μια ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη λύση του Κυπριακού.

 

Η ομοσπονδία μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων και την επιστροφή όλων των προσφύγων – Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – στις πατρογονικές τους εστίες.

 

Η ομοσπονδία μπορεί να αποτελέσει ένα εχέγγυο ειρήνης και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να αποτελέσει τόσο μια γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στους λαούς της όσο και μια τροχοπέδη στην ανάπτυξη σχέσεων ηγεμονίας ανάμεσα στα διαφορετικά κράτη της περιοχής και στα οράματα κατακτήσεων που συγκεκριμένες χώρες επεξεργάζονται.

 

Μια ομοσπονδία στην οποία τα δύο συνιστώντα κράτη θα συγχωνευθούν σε ένα κράτος με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και ενιαία κυριαρχία εφ’ όλης της επικράτειας της θα αποτελέσει ένα σταθερό και πανίσχυρο κράτος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου το οποίο δε θα έχει τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε άλλο κράτος της περιοχής.

 

Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ομοσπονδίας για το καλό όλων των κατοίκων της πρώτιστα και για το καλό των γειτονικών λαών και της Ευρώπης θα καταστήσει το νέο ομόσπονδο κράτος μια όαση σταθερότητας στην περιοχή και μια εγγύηση για την αξιοποίηση όλων των πόρων του, συμπεριλαμβανόμενων των υδρογονανθράκων προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

 

Η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της ομοσπονδίας ανεξαρτήτως εθνότητας, θρησκείας, φυλής και χρώματος, ερωτικής προτίμησης, γλώσσας και πολιτιστικών καταβολών εγγυάται τη βιωσιμότητα της και την αναγωγή της σε ένα κράτος δικαίου και ευημερίας τόσο για τους κατοίκους της όσο και για όλη την περιοχή. Ένα τέτοιο κράτος θα είναι υπέρμαχος της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης εμπνέοντας όχι μόνο τους πολίτες του αλλά και όλη την ανθρωπότητα με τα ιδανικά και τις αξίες του.

 

Η χρήση των πλούσιων  φυσικών πόρων όλης της επικράτειας της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προαγωγή της αυτάρκειας, της παιδείας και της άμυνας μπορεί να μετατρέψει την πατρίδα μας σε ένα επίγειο παράδεισο στον οποίο όλοι να αισθανόμαστε υπερήφανοι ως πολίτες.

 

Για όλους τους πιο πάνω λόγους αγκαλιάζουμε τη λύση ομοσπονδίας και την προτείνουμε ως το θεμέλιο για τη λύση του Κυπριακού.

 

Ναι στην ομοσπονδία Ελλάδος - Κύπρου!

 

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι αναρίθμητα.

Μια τέτοια ομοσπονδία στην Ανατολική Μεσόγειο καθίσταται άμεσα με την ίδρυση της ένα πανίσχυρο κράτος με τεράστια γεωστρατηγική σημασία στην περιοχή, την Ευρώπη και τον πλανήτη τοποθετώντας τον εαυτό της στο κέντρο της ιστορικότερης περιοχής συγκρούσεων της ανθρωπότητας.

 

Η ομοσπονδία Ελλάδος - Κύπρου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση πορευόμενη ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη κατεύθυνση αλλά χαράσσοντας τη δική της πορεία βασισμένη στις παρακαταθήκες του ελληνικού μας πολιτισμού και προάγοντας τις αξίες της άμεσης δημοκρατίας, της εκκλησίας του Δήμου και προπαντός της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

 

Ένα τέτοιο κράτος μπορεί να δημιουργηθεί αποσείοντας όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα προηγούμενα συνιστώντα κράτη Ελλάδος και Κύπρου και να δομήσει τη ύπαρξη του πάνω στην άμεση λαϊκή ετυμηγορία. Έτσι όλες οι προηγούμενες συμφωνίες στις οποίες προέβησαν πολιτικοί ερήμην του λαού θα πρέπει να εγκριθούν εκ νέου μέσω δημοψηφισμάτων.

 

Τα χρέη των δύο κρατών θα διαγραφούν και η ομοσπονδία θα ενταχθεί σε όλους εκείνους τους οργανισμούς που ο λαός αποφασίσει.

 

Το ομόσπονδο κράτος θα αποχωρήσει επίσης από όλους τους οργανισμούς στους οποίους ο λαός του δεν επιθυμεί την παραμονή. Εδώ καλό παράδειγμα μπορεί να είναι η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

 

Η απαλλαγή του νέου κράτους από τα πολιτικά βάρη των προγενέστερων του προκατόχων δίδει τη δυνατότητα για ένα μοναδικό εγχείρημα στη σύγχρονη ιστορία. Τη δημιουργία ενός νέου τύπου κράτους και διακυβέρνησης από το λαό για το λαό.

 

Η πρώτη πράξη προς τη δημιουργία της ομοσπονδίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας συντακτικής συνέλευσης αποτελούμενης από αντιπροσώπους όλων των εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών ομάδων του λαού μέσα από διαδικασίες που θα αποκλείουν τους κομματικούς παράγοντες και τους χρηματοδοτούμενους ξένους πράκτορες. Η πρόσφατη συντακτική εθνοσυνέλευση στην Ισλανδία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και να προσαρμοστεί στα δικά μας δεδομένα.

 

Η συντακτική συνέλευση θα προετοιμάσει το νέο σύνταγμα και με την ολοκλήρωση του το σύνταγμα θα τεθεί σε δημοψήφισμα ενώπιον του λαού μαζί με άλλα ουσιαστικά ερωτήματα που θα αφορούν τη συμμετοχή του νέου κράτους στις διάφορες διεθνείς οργανώσεις.

 

Εάν και εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία του λαού το εγκρίνει το νέο σύνταγμα θα τεθεί σε ισχύ και τα δύο κράτη θα συγχωνευθούν σε μια ομοσπονδία με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και μία κυριαρχία η οποία θα ενταχθεί σε όλους τους οργανισμούς που ο λαός αποφασίσει και θα αποχωρήσει άμεσα από όλους εκείνους με τους οποίους ο λαός διαφωνεί.

 

Ομοσπονδία και Κυπριακό

 

Η δημιουργία της ομοσπονδίας Ελλάδος - Κύπρου θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην οριστική λύση του Κυπριακού και τη δυνατότητα ενοποίησης του νησιού μας στη βάση θέσεων αρχών και στη βάση του διεθνούς δικαίου.

 

Εφόσον το νέο κράτος θα διασφαλίζει τη Δικαιοσύνη και την ασφάλεια σε όλους τους πολίτες του δε θα υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τη συνέχιση της κατοχής. Θα εκλείπουν επίσης όλοι οι λόγοι για οποιεσδήποτε εγγυήσεις και εγγυήτριες δυνάμεις.

 

Ειδικά σε ότι αφορά την Τουρκοκυπριακή κοινότητα μια ομοσπονδία Ελλάδος - Κύπρου θα δώσει επιτέλους τη δυνατότητα στους Τουρκοκύπριους να απελευθερωθούν από το θανατηφόρο εναγκαλισμό του Τουρκικού κράτους και να απολαύσουν όλα τα δικαιώματα τους μέσα σε καθεστώς ασφάλειας ειρήνης, ευμάρειας και συνεργασίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα απολαμβάνουν σήμερα όλοι οι νόμιμοι πολίτες των δύο Ευρωπαϊκών κρατών Ελλάδος και Κύπρου.

 

Η παρουσία της ομοσπονδίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα όλες τις εγγυήσεις που χρειάζεται για την απρόσκοπτη παρουσία της στην πατρίδα μας και θα απαλλάξει όλους μας από την παρουσία του Τουρκικού στρατού κατοχής και τις απειλές του νέο-Οθωμανισμού.

 

Η Ένωσις κρατών, λαών, εθνών, θρησκειών και πολιτισμών που θα συντελεστεί με την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος μπορεί να αποτελέσει μια νέα Αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση των παγκόσμιων παρακαταθηκών του πολιτισμού μας.

 

Η ομοσπονδία Ελλάδος – Κύπρου μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο μιας ουσιαστικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

 

Ναι στην Ομοσπονδία!

 

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις
------------------

1. Μπαγίς: « Στο τραπέζι ακόμη και προσάρτηση της Β. Κύπρου από την Τουρκία»
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63625399

2.  Το Σχέδιο Β' του Προέδρου Είναι ο Εμφύλιος
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

3.  "Κυρίαρχοι εκφραστές του κυπριακού εθνικισμού είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ και οι υποτακτικοί της, οι αλωμένες κρατικές δομές, οι χρηματοδοτούμενοι made in Foreign Όφις, USAID και PRIO  «προοδευτικοί» κύκλοι και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και οι κυπροεθνικιστές καθηγητές του πανεπιστημίου Κύπρου."
Από:
Η Διζωνική Αποτελεί την Προσπάθεια Ολοκλήρωσης του Κυπροεθνικισμού
http://cyprus.indymedia.org/node/104

Επιπρόσθετα Αναγνώσματα
--------------------------------------------

Μαθήματα από τους Βίκιγκς
http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2011-2012/286-mathimata-apo-tous-vikings

~~~~~~~~~~

AttachmentSize
aoz.jpg109.36 KB
aoz1.jpg4.83 KB

Comments

Αμήν....

...τζιαί πότε!

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire