User login

Navigation

Global IMC Network

Η Δημοσιονομική Εξυγίανση Ξεκινά από την Κεφαλή

 

Παρακολουθώ με αηδία τα κροκοδείλια δάκρυα διάφορων βολευτών και κομματικών αξιωματούχων για την οδυνηρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός μας. Τα άτομα που προκάλεσαν αυτή την οικονομική κατάρρευση μέσα από την πολιτική της μετατροπής των πολιτών σε πελάτες της κομματοκρατίας διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προωθούν τη δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων ως τη στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων τους.

Πρόσφατο παράδειγμα της πολιτικής αυτής και οι δηλώσεις του βολευτή του ΔΗΣΥ Μάριου Μαυρίδη ο οποίος αηδιάζει το σύστημα της δημόσιας υπηρεσίας παρά το ότι είναι και ο ίδιος μέλος της αφού πληρώνεται από το κρατικό μισθολόγιο!

 
{ Πατώντας πάνω στην εικόνα παρακολουθείτε τις επίμαχες δηλώσεις του}

Δυστυχώς η ομαδική πλάνη και ο υπνωτισμός στον οποίο οι καρεκλοκένταυροι κομματολιγάρχες  υποβάλλουν το λαό οδηγεί τους εργαζόμενους σε διχασμό και αποδυνάμωση την ίδια στιγμή που οι κρατούντες τρων με χρυσά κουτάλια.

Προβάλλεται λοιπόν το ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης ως επίθεση ενάντια στην τάξη των δημοσίων υπαλλήλων ως προπέτασμα καπνού ώστε να αποσιωπηθεί η πραγματικότητα της πολιτικής και ηθικής αισχρότητας του συστήματος εξουσίας.

Το ψάρι βρωμάει απ’ την κεφαλή!

Οι χύνοντες κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση του ιδιωτικού τομέα βολευτές τείνουν να ξεχνούν ότι οι ίδιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι πληρωμένοι από τον κρατικό κορβανά. Είναι μάλιστα εκ των υψηλότερα αμοιβόμενων δημοσίων υπαλλήλων.

Μελετήστε σας παρακαλώ τα πιο κάτω στοιχεία για τις αμοιβές των δημόσιων αξιωματούχων. Δείτε τις απολαβές των και συγκρίνετε τις με το μισθό του οποιουδήποτε χαμηλά ή/ και μέσα αμοιβόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δείτε τις φτωχές αμοιβές των υπηρετών του λαού!
 

Τα ψίχουλα που παίρνουν για σύνταξη... Συγκρίνετε τα ποσά που λαμβάνουν όταν ξεπεράσουν τους 12 μήνες και πάνω κατά τη θητέια τους με όσα παίρνει ο οποιοσδήποτε χαμηλά και μεσαία εργαζόμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κυβέρνηση, βολευτές, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα. Είναι παιδιά ενός «άλλου Θεού».

Όταν οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, όταν οι τράπεζες κυνηγούν δικαστικά τους χρεοκοπημένους συμπολίτες μας μέσω των δικηγορικών γραφείων των βολευτών, η ανώτερη αυτή κάστα συμπολιτών μας συνεχίζει το modus Vivendi της ανεπηρέαστη. Οδηγώντας τα πολυτελή αυτοκίνητα τους, απολαμβάνοντας τις εξοχικές των επαύλεις προσποιούνται ότι νοιάζονται για μας.

Αιδώς αχρείοι!

Κάθε βήμα για δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να ξεκινήσει πρώτα και κύρια από τους ιδίους.

Πιο κάτω προτείνουμε δύο απλά βήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης:

Μέτρο 1ο: Μείωση των μισθών των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων και των εκλελεγμένων αντιπροσώπων και κατάργηση όλων τους των προνομίων

Οι κύριοι βολευτές και οι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι συμπεριλαμβανόμενων όλων των εκλελεγμένων αντιπροσώπων και των διορισμένων σε θέσεις από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία είναι υποτίθεται υπηρέτες του λαού. Πολλοί δε φύσει της θέσης των έχουν και πολύ λιγότερα έξοδα από όλους εμάς αφού το κράτος καλύπτει πολλά από τα έξοδα των.

Η μείωση του μισθού των και η κατάργηση όλων των προνομίων που απολαμβάνουν θα ενδυναμώσει το λαό μέσω του αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης που προάγει.

Οι θέσεις υπηρεσίας του κοινωνικού συνόλου δεν είναι δυνατό να είναι θέσεις πλουτισμού.

Ούτε και είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος λαός να πληρώνει εσαεί τις συντάξεις εκείνων που υποτίθεται εκλέγηκαν ή διορίστηκαν για να υπηρετούν το λαό.

Οι συντάξεις προέδρων, υπουργών και βολευτών, μελών των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και άλλων διοριζόμενων από την εκτελεστική εξουσία αξιωματούχων χρειάζεται να καταργηθούν. Για να διατηρηθεί η δικαιοσύνη μπορούν όταν τελειώνουν τη θητεία τους να επιστρέφουν στην προηγούμενη των εργασία χωρίς εμπόδια ή/και να προσμετρούνται τα χρόνια υπηρεσίας του συνόλου ως χρόνια υπηρεσίας στην προηγούμενη των δουλειά.

Μέτρο 2ο: Θέσπιση άμεσα του ασυμβίβαστου της διπλής επαγγελματικής ιδιότητας για όλους ανεξαιρέτως τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους και τους διοριζόμενους από την εκτελεστική εξουσία

Σε όλη τη δημόσια υπηρεσία απαγορεύεται η ενασχόληση των δημοσίων υπαλλήλων με τον ίδιο επαγγελματικό τομέα τον οποίο υπηρετούν στο δημόσιο. Έτσι ένας εκπαιδευτικός δε γίνεται να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, ένας ιατρός απαγορεύεται να ιδιωτεύει ένας ορκωτός λογιστής δεν επιτρέπεται να ασκεί το επάγγελμα του έξω από το δημόσιο…

Αυτό δεν ισχύει για τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους κύριους βολευτές ή τα διορισμένα μέλη των ημικρατικών οργανισμών ή των μελών διάφορων υπηρεσιών του κράτους. Το καθεστώς αυτό είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής στη δημοκρατία το οποίο συγκαλύπτεται από όσους κροκοδείλια «αηδιάζουν τους δημοσίους υπαλλήλους»

Πλείστοι βολευτές διατηρούν δικηγορικά γραφεία μέσω των οποίων αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών ανερυθρίαστα και εις βάρος του λαού και των χαμηλά αμοιβόμενων συμπολιτών μας. Έχουμε δε το φοβερό φαινόμενο τα ίδια άτομα που ψηφίζουν τους νόμους να τους εκπροσωπούν ως δικηγόροι ή/και μέσω των δικηγορικών τους γραφείων. Γι αυτή τη διαπλοκή γιατί δε διαμαρτύρονται οι υποκριτές που στοχοποιούν ολόκληρο το δημόσιο τομέα;

Δεν αναμένω ότι οποιαδήποτε από τις μεγάλες προεκλογικές εκστρατείες θα λάβει θέση για τα πιο πάνω.

«Κόρακος κοράκου μάτι δε βγάζει»…

Η εκστρατεία Λιλλήκα όμως έχει τη δυνατότητα να το πράξει εάν και εφόσον επιθυμεί να παρουσιάζεται ως υποψηφιότητα των πολιτών. Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο μόνος μέχρι στιγμής από τους υποψήφιος που δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανατροπής του κατεστημένου συστήματος κομματικής ρουσφετολογίας και διαπλοκής. Η καταπληκτική πρόταση του για το ανακλητό των εκλελεγμένων αξιωματούχων δείχνει μια αντίληψη που επαναφέρει τη σχέση πολιτών και αξιωματούχων σε αμεσοδημοκρατικά πλαίσια.

Η δέσμευση της εκστρατείας σε δημοσιονομική εξυγίανση που θα ξεκινά από την κορυφή του κράτους και θα διαχέεται σε όλο τον κρατικό μηχανισμό είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Επιθυμεί η εκστρατεία να εκπροσωπεί τις ανάγκες του λαού μακριά από τις διαπλοκές της κάστας που κυβερνά την Κύπρο από την ανεξαρτησία και εντεύθεν;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~

AttachmentSize
mis8oi_voleftwn.jpg22.07 KB
apolaves.jpg79.73 KB
apolaves2.jpg54.92 KB
synta3eis_a3iwmatouxwn.jpg37.17 KB
mavridesm.jpg770.03 KB

Comments

Re: Η Δημοσιονομική Εξυγίανση Ξεκινά από την Κεφαλή

Πολύ ωραίον Σόλωνα!
και ολίγον ...άΤΑΚΤον.

Re: Η Δημοσιονομική Εξυγίανση Ξεκινά από την Κεφαλή

Μπράβο, ναι!

Και να υπενθυμίσουμε πως έχουμε ήδη δημοσιεύσει πολλά για το πως θα διορθωθούν και τα δημόσια οικονομικά ΚΑΙ τα της χώρας ολόκληρης. Να μερικά "στιγμιότυπα":

Τρεις Προτάσεις για την Οικονομία
http://cyprus.indymedia.org/node/4732

Τι θα Έπρεπε να είχαν Κάμει http://cyprus.indymedia.org/node/4696#EprepeNaEixanKamei

Κερδοσκοπία, και όχι Οικονομική Σκέψη
http://cyprus.indymedia.org/node/4698

Με Αφορμή την "Λαϊκή" Τράπεζα
http://cyprus.indymedia.org/node/4697

Και Πάλιν η Τρισκατάρατη Οικονομία http://cyprus.indymedia.org/node/1455

Χίλια ΝΑΙ στη Φορολόγηση του Πλούτου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html

Επενδύσεις, Ήθος και Αληθινές Ανάγκες
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2012/01/blog-post_06.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire