User login

Navigation

Global IMC Network

Ποιός είναι ο Προβοκάτορας;

 
Ποιός είναι ο Προβοκάτορας;
 
ο- "Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, λόγω της θέσης του ενάντια στη ρατσιστική Διζωνική "λύση". Αλλά μέχρι ενός σημείου: Βλέπω χοντροειδείς βλακείες να γίνονται στο όνομα του. Ανησυχώ."
 
ο- "Η κριτική έχει θέση και στους εσωτερικούς διαλόγους της εκστρατείας, για όσους συναγωνιστές έχουν αυτιά να ακούσουν και ανοικτές καρδιές για να πορευθούμε μαζί, αλλά έχει θέση και δημόσια στο φως του ήλιου όπου κάποια πράματα ΜΟΝΟ αν τα καυστηριάσουμε δημοσίως θεραπεύονται."
- Πέτρος Ευδόκας
 
 
Τα απλά δεδομένα και γεγονότα
 
Η Κύπρος διαθέτει περίπου 52.000 δημόσιους υπαλλήλους [1].
Η Κύπρος διαθέτει περίπου 550.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους [2].
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου 10% των ψηφοφόρων.
 
Αν λάβουμε υπόψην ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το χαμηλότερο (ή και μηδενικό) ποσοστό Αποχής στις εκλογές σε μια εποχή όπου 40% των ψηφοφόρων δεν ψηφίζουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορεί και να αποτελούν 15% του ψήφου.
 
Είτε 10%, είτε 15% είναι, όποια προεκλογική εκστρατεία τους κερδίσει με το μέρος της... νίκησε.
Όποια εκστρατεία τους αποξενώσει ή τους κάμει εχθρούς, κάηκε.
 
 
Ο Παναγιώτης Σαββίδης, σε επίσημες γραπτές του δηλώσεις στον Τύπο εκ μέρους του Προεκλογικού Επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα πριν μερικές μέρες έγραψε κάποια πράματα που ή εξοργίζουν και προσβάλλουν μαζικά και αδιευκρίνιστα όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Ή στην καλύτερη περίπτωση, αυτά που έγραψε δείχνουν σαφή πρόθεση για ενδυνάμωση της αντιπάθειας που έχουν κάποιοι ενάντια στους δημόσιους υπάλληλους, και ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης αυτής της αντιπάθειας. Υπέγραψε αυτές τις δηλώσεις ως Εκπρόσωπος της Ομάδας Οικονομικών Μελετών της εκστρατείας [3].
 
Ο υποφαινόμενος Πέτρος Ευδόκας, υποστηρικτής της εκστρατείας Γιώργου Λιλλήκα, αγωνιώντας για το που πάει αυτή η εκστρατεία και για το αν θα καταφέρουμε να κερδίσει κόσμο με το μέρος της, έγραψε μια αρκετά σκληρή κριτική ενάντια σε αυτό τον χειρισμό από τον Παναγιώτη Σαββίδη, με τίτλο "Επανάσταση ή Κολονοσκόπηση;" [4].
 
 
Ακόμα πιο απλά: τα νέα δεδομένα και γεγονότα
 
Ως αποτέλεσμα της αρθρογραφίας του Πέτρου Ευδόκα, αφ' ενός κάποιοι συναγωνιστές ανακουφίστηκαν που εκφράστηκαν απόψεις που ίσως διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της εκστρατείας Λιλλήκα, αφ' εταίρου κάποιοι θύμωσαν με το ότι αυτή η κριτική έγινε δημόσια και όχι στα κρυφά. Απαίτησαν ότι έπρεπε να γίνει "μόνον εντός της εκστρατείας". Πολλοί εκφράστηκαν γραπτώς με αυτές τις απόψεις.
 
Ένας από τους υποστηρικτές αποκάλεσε τον Πέτρο Ευδόκα "προβοκάτορα" τόσον για το ότι η κριτική έγινε δημοσίως, όσον και για το περιεχόμενο της κριτικής. Αυτή η ύβρις του "προβοκάτορα" εξακοντίστηκε γραπτώς από το ίδιο άτομο έξι φορές μέχρι τώρα (ίσως και περισσότερες) σε ένα εικοσιτετράωρο, στο πλαίσιο διαλόγων και καυγάδων που ξέσπασαν μετά τη δημοσίευση του κειμένου "Επανάσταση ή Κολονοσκόπηση;"
 
Μερικές από αυτές τις ύβρεις τις ανήρτησε σε αυτή την δημόσια ιστοσελίδα όπου έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως:
http://www.facebook.com/groups/el.kyp.logos/permalink/459591107426313/
 
Τι συμβαίνει μες την εκστρατεία μας;
 
ο- Ένα υψηλοβάθμιο στέλεχος της εκστρατείας μας βρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους αδιάκριτα, φλερτάροντας με τον κίνδυνο να τους καταστήσει όλους εν σώματι εχθρούς μας, κάμνοντας ίσως ανεπανόρθωτη ζημιά στην εκστρατεία Λιλλήκα.
 
Σε οποιαδήποτε άλλη παράταξη, μια τέτοια κίνηση κατονομάζεται ως τεράστια "γκάφα", ή ως σαμποτάζ εκ των έσω. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα μετά από τέτοια κίνηση η πολιτική εκστρατεία απολογείται επίσημα στον λαό και ο υπεύθυνος υπόκειται πειθαρχικές διαδικασίες και πολιτική εκπαίδευση, ή αποβολή.
 
ο- Ένας απλός εθελοντής δημοσιεύει κριτική για αυτές τις δηλώσεις και... βρίζεται δημοσίως από άλλο μέλος της εκστρατείας ως "προβοκάτορας", με την ανοχή των υψηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών του Επιτελείου της εκστρατείας. Είναι απόλυτα ενήμεροι για όλα αυτά διότι γίνονται μπροστά στα μάτια τους. Ουδείς κατέκρινε αυτή την συμπεριφορά, ούτε και απεβλήθει αυτό το μέλος από τα όργανα της εκστρατείας.
 
Η κατηγορία του "προβοκάτορα" έναντι μου εκκρεμεί τώρα ενώπιον των συναγωνιστών μου και άλλων μελών, εθελοντών και στελεχών της εκστρατείας Λιλλήκα.
 
Είναι αποδεκτή αυτή η καταρράκωση πολιτικού ήθους που γίνεται ανεκτή μες την εκστρατεία μας; Υπάρχει κάποιος μηχανισμός δια του οποίου η εκστρατεία θα λάβει θέση για το τι είναι επιτρεπτό στα μέλη και στελέχη της εκστρατείας ή όχι;
 
Με αυτή τη νοοτροπία θα κυβερνήσει η εκστρατεία αν είμαστε τυχεροί να κερδίσουμε τις εκλογές; Αν τώρα αποκαλούμαι "προβοκάτορας" με την ανοχή (αν όχι την ευλογία) των στελεχών του Επιτελείου, τι θα μας συμβεί αν αυτοί οι άνθρωποι καταλάβουν την κρατική εξουσία στα χέρια τους;
 
Αν θα κερδίσει η εκστρατεία μας τις εκλογές, ή για να μας αξίζει να τις κερδίσουμε, χρειαζόμαστε μέτρα εξυγίανσης. Τουλάχιστον.
 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
Σημειώσεις
 
[1].
Στεφάνου: Ο Αβέρωφ είναι αυτός που παραπλανεί για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων
 
[2].
Λιτά θα διεξαχθούν οι προεδρικές - 24.000 νέοι ψηφοφόροι στους καταλόγους
 
[3].
Δήλωση του Εκπροσώπου της Ομάδας Οικονομικών Μελετών,
Παναγιώτη Σαββίδη
 
[4].
Επανάσταση ή Κολονοσκόπηση;
Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, λόγω της θέσης του ενάντια στη ρατσιστική Διζωνική "λύση". Αλλά μέχρι ενός σημείου: Βλέπω χοντροειδείς βλακείες να γίνονται στο όνομα του. Ανησυχώ.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
 

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018
Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire