User login

Navigation

Global IMC Network

Λιλλήκας και το Φυσικό Αέριο στο Χρηματιστήριο: Παγίδα

 
ο- Τρεις ΤΡΟΜΕΡΟΙ λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο
ο- Εφικτές και ορθές εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες στην πολιτική οικονομία.
 
Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα λόγω της θέσης του ενάντια στη ρατσιστική Διζωνική "λύση". Αλλά... μέχρι ενός σημείου!  
 
Όταν ο υποψήφιος αγκαλιάζει επικίνδυνες προτάσεις ανησυχούμε. Είναι ο υποψήφιος της Παράταξης του ΟΧΙ και έχει υποχρέωση να πορευτεί με θέσεις και πράξεις που να καθιστούν το ΟΧΙ στη Διζωνική υλοποιήσιμο. Οποιαδήποτε πορεία που καθιστά το ΟΧΙ μη-εφαρμόσιμο, θέτει αμέσως σε κίνδυνο την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο και απομακρύνει κατά πολύ την απελευθέρωση του λαού μας.
 
Μια νέα ανακοίνωση του Γιώργου Λιλλήκα για την Ενέργεια και την Οικονομία επανέφερε στο προσκήνιο την καταστροφική πρόταση για μετοχοποίηση και εισαγωγή της Κυπριακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE ~ New York Stock Exchange) - και σίγουρα δεν είναι για τους ωραίους του αρχαιοελληνικούς κίονες, αλλά κυρίως γιατί η εκστρατεία Λιλλήκα φαίνεται πως ελκύεται προς το Χρηματιστήριο ιδεολογικά [1]. Αισθανόμαστε πως πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα σε τούτο και ελπίζουμε οι "παράγοντες" που τον περιβάλλουν να σταματήσουν - έστω και για μισό λεπτό - και να αρχίσουν να ξαναμελετούν τη δομή της πραγματικότητας, να αντιληφθούν και να συντονιστούν με τις αλήθειες του τοπίου της πολιτικής οικονομίας, και να συμβουλέψουν τον κο Λιλλήκα να αφήσει κατά μέρος αυτή την πρόταση.
 
Παραθέτουμε πιο κάτω τρεις ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο, καθώς και εφικτές προτάσεις μέσω των οποίων να εμπλουτισθεί και ενδυναμωθεί η αρχική πρόταση Λιλλήκα για την έκδοση εταιρικών ομολόγων για σκοπούς κεφαλαιοποίησης.
 
Όπως θα δείτε, ο τρίτος λόγος είναι και ο πιο επιτακτικός.
 
Σε συνομιλίες που είχαμε με τον ίδιο το Γιώργο Λιλλήκα και με κοντινούς του ανθρώπους φέτος την Άνοιξη ικανοποιηθήκαμε πως είχε αφήσει κατά μέρος την πρόταση για το Χρηματιστήριο λόγω της αβεβαιότητας και των ρίσκων που εμπεριέχει. Δώσαμε ΚΡΙΤΙΚΗ υποστήριξη στην πρόταση του για κεφαλαιοποίηση μέσω εταιρικών ομολόγων. Τώρα που επανέρχεται η τοξική ιδέα των μετοχών στο Χρηματιστήριο, ανησυχούμε ξανά: παραθέτουμε την ενημέρωση και το σκεπτικό μας με την ελπίδα πως άπαντες - και ιδίως ο κος Λιλλήκας - που εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση να σταματήσουν αυτή την πορεία.
 
Έστω και αν τους πιστώνουμε με τις καλύτερες προθέσεις αντιλαμβανόμαστε πως γλυστρούν σε επικίνδυνες παραισθήσεις για το πως λειτουργεί η οικονομία.
 
Το κύριο μας μέλημα είναι να καταστεί υλοποιήσιμη η πολιτική του ΟΧΙ στη Διζωνική. Η δυνατότητα της Κύπρου να αντισταθεί στην επιβολή της ρατσιστικής Διζωνικής από τις ξένες δυνάμεις στηρίζεται στο να 'χουμε αυτάρκεια σε τρεις πυλώνες: Άμυνα, Οικονομία, Ενεργειακό. Είναι και οι τρεις αλληλένδετοι ανάμεσα τους, άρα και εξαιρετικά ευάλωτοι σε ό,τι βλάπτει έστω και ένα από τους πυλώνες ξεχωριστά.
 
Η επικίνδυνη πρόταση για μετοχοποίηση και εισαγωγή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο απειλεί ΟΛΑ όσα εμπίπτουν και στην στάση του Γ. Λιλλήκα για το εθνικό θέμα.
 
Όπως θα δείτε πιο κάτω, η πρόταση για μετοχοποίηση και εισαγωγή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο ανοίγει την πόρτα διάπλατα σε καταστροφές που θα τορπιλίσουν οποιαδήποτε αυτάρκεια στης Κύπρου στους τρεις βασικούς πυλώνες Άμυνας, Οικονομίας και Ενέργειας που καθορίζουν την δυνατότητα επιβίωσης μας.
 
 
Τρεις ΤΡΟΜΕΡΟΙ λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή της Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο
 
Τους αναγράφουμε εδώ εν περιλήψει, και αναλύουμε πιο κάτω:
1. Το σκάνδαλο μετοχών της Facebook
Μια ακτινογραφία του τι έγινε με τη αποτυχημένη μετοχοποίηση και εισαγωγή της ισχυρότατης εταιρείας Facebook στο Χρηματιστήριο καταδεικνύει το πόσο πολύ πιο ευάλωτη θα είναι η δική μας Εταιρεία Φυσικού Αερίου αν μετοχοποιηθεί και διατεθεί ανοικτά σε τέτοια αγορά.
 
2. Ο απόλυτος έλεγχος του Χρηματιστηρίου από την CIA και συναφείς υπηρεσίες
α. Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου: Χρηματιστήριο και Κρατική Τρομοκρατία.
β. Η CIA και η διαπλοκή της στο Χρηματιστήριο
Το παγκόσμιο Χρηματιστηριακό σύστημα καθορίζεται απόλυτα από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (USSecuritiesandExchangeCommission). Αυτές οι δύο οντότητες αποτελούν τον πυρήνα του διεθνούς συστήματος. Και αυτός ο πυρήνας ελέγχεται απόλυτα από την CIA και συναφείς υπηρεσίες, που όλες τίθενται εχθρικά προς την Κύπρο και διατηρούν εντεταλμένες οργανικές σχέσεις διαπλοκής και συνεργασίας με τις κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας και Αγγλίας. Τα τεκμήρια που παραθέτουμε και οι αποδείξεις για αυτή την κατάσταση είναι ολοφάνερα για όσους έχουν μάτια να τα δουν και μυαλό να τα ζυγίσουν. Η διάθεση των μετοχών της δικής μας Εταιρείας Φυσικού Αερίου στο Χρηματιστήριο καθιστά την Κύπρο οικονομικό όμηρο αυτών των φονικών δυνάμεων, και όλη η πορεία αυτών των μετοχών θα είναι διαρκώς ευάλωτη σε χειραγωγήσεις και εκμετάλλευση εκ μέρους των: ο κίνδυνος για την Κύπρο είναι απτός.
 
3. Τουρκία στο Χρηματιστήριο, και οι εταιρείες Exxon~Mobil, Royal Dutch Shell, BP, Chevron, ConocoPhillips
Τι θα γίνει αν η Τουρκία αγοράσει τις μετοχές μας; Ποιός από τους οικονομολόγους ή πολιτικούς "φωστήρες" μας το έλαβε υπόψη;
Τι θα γίνει αν οι άλλες μεγάλες εταιρείες Φυσικού Αερίου που είναι ανταγωνιστές μας λάβουν θέσει εχθρική προς τη δική μας; Έχουν τη δυνατότητα πολύ εύκολα "να μας γονατίσουν" μέσα από το Χρηματιστήριο και να μας καταβροχθίσουν.
Θέλουμε να διαθέσουμε στο Χρηματιστήριο μετοχές για τη μόνη ελπίδα που έχει η Κύπρος να ορθοποδήσει, να μπορεί να τις αγοράσει όποιος θέλει στην αγορά;
 
Σε λεπτομέρεια:
 
1. Το σκάνδαλο μετοχών της Facebook
 
Η εταιρεία Facebook  /"Φάτσαμπουκ" φέτος είχε ένα ΔΙΣσεκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη. Ταυτόχρονα, κατέχει πολύπλοκα προσωπικά δεδομένα για αυτό το δισεκατομμύριο ανθρώπους, που την καθιστούν πολυτιμότατη πηγή πληροφοριών για όλες τις εταιρείες που κινούνται στην αγορά και για όλες τις Κρατικές και Ιδιωτικές υπηρεσίες κατασκοπίας και αστυνόμευσης. Διαθέτει τμήμα Συνδέσμων που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, πλήρες με δικηγόρους και νομικό προσωπικό, για εξυπηρέτηση όλων αυτών των φανερών και μυστικών Κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας [2].
 
Όταν η Facebook ανακοίνωσε πως θα εκδώσει μετοχές με τη μέθοδο της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (I.P.O.) και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο (όπως έχει και η πρόταση Λιλλήκα), όλοι οι επενδυτικοί οίκοι, αναλυτές, τράπεζες και εταιρείες χρηματιστών είπαν ότι η Facebook είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που μπαίνει στο Χρηματιστήριο, κατέχει τις καλύτερες παραμέτρους και τους καλύτερους οιωνούς, και σφράγισαν με την υπογραφή τους πως θα είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Χρηματιστηρίου όλων των εποχών.
 
Μόλις εκδόθηκαν οι μετοχές, κατέρρευσαν.
 
Η αποτυχία - σε σύγκριση με το τι ανέμεναν οι αναλυτές - ήταν παταγώδης. Οδήγησε αμέσως σε αποκαλύψεις που κατέδειξαν ένα καταπληκτικό σκάνδαλο παρασκηνιακών χειραγωγήσεων εις βάρος της εταιρείας Facebook που πυροδότησαν αμέσως έρευνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission), τις Επιτροπές Τραπεζών και Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Κογκρέσσου των ΗΠΑ, και πολλαπλές αγωγές στο Δικαστήριο για εκατοντάδες ΔΙΣεκατομμύρια δολλάρια σε απώλειες από το φιάσκο. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις και αναλύσεις στον Τύπο για το σκάνδαλο της Facebook  στο τέλους του άρθρου μας, στις Σημειώσεις [3].
 
Τι έδειξαν οι ανακρίσεις, έρευνες και αποκαλύψεις; Ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις έδρασαν παρασκηνιακά και μυστικά με τους εξής τρόπους, "κόβοντας τα πόδια" της μετοχής με τρεία κτυπήματα ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να εμφανιστεί με τη μεγάλη έκρηξη επιτυχίας που αναμενόταν στο Χρηματιστήριο:
ο- Οι τράπεζες που χρηματοδότησαν την μετοχή και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι σύμβουλοι "άφησαν να διαρρεύσει" σε κάποιους από τους μεγαλύτερους αγοραστές ότι τάχα τους τελευταίους μήνες η εταιρεία "δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία όπως πιο πριν". Έτσι εκείνοι ελάττωσαν τις αγορές που προτίθεντο να κάμουν, αφήνοντας την μετοχή εκτεθειμένη.
ο- Οι εταιρείες χρηματιστών (τα κέντρα αγοραπωλησίας) δεν υλοποιούσαν τις οδηγίες των αγοραστών επακριβώς με αποτέλεσμα τη δυσανασχέτηση πολλών πελατών, απογοήτευση και παραίτηση τους από την μετοχή.
ο- Ένα "αγνώστου αιτίας τεχνικό πρόβλημα" ακριβώς τη στιγμή που θα άνοιγε η μετοχή στο Χρηματιστήριο, καθυστέρησε την δυνατότητα στους αγοραστές να την προμηθευτούν έγκαιρα, ρίχνοντας όλους τους αγοραστές σε χάος που χρειάστηκε μέρες να ξεκαθαρίσει.
 
Όλα τα πιο πάνω κτύπησαν τη μετοχή της Facebook ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να φαίνεται στους πίνακες πωλήσεων ως λιγότερο επιθυμητή στην αγορά απ' ότι πράγματι ήταν, οδηγώντας πολλούς αγοραστές να αλλάξουν ιδέα και να μην την αγοράσουν.
 
Οι παραβιάσεις του απόρρητου που έγιναν από τις τράπεζες στην περίοδο της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (I.P.O.) μόλις πριν ανοίξει η μετοχή στο δημόσιο, κατά παράδοξο τρόπο "δεν ήταν παράνομες", απεφάνθησαν οι επιτροπές. Και το "τεχνικό πρόβλημα" ουδέποτε διευκρινίστηκε.
 
Καλά, γιατί να ασχολούμαστε με το τι έπαθε η "Φάτσαμπουκ";
Γιατί η εταιρεία Facebook είναι μια υπερδύναμη:
ο- εξυπηρετεί ένα ΔΙΣεκατομμύριο πελάτες, εγγεγραμμένους με όνομα και διεύθυνση.
ο- κατέχει ένα μοναδικό προϊόν: ανυπολόγιστης αξίας προσωπικά και κοινωνικά δεδομένα που τα θέλουν όλες οι εταιρείες και υπηρεσίες.
ο- στο Διοικητικό της Συμβούλιο συμπεριλαμβάνονται:
ο- ένας πρώην Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω (Erskine Bowles, White House Chief of Staff, υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον),
ο- ένας πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (JoeLockhart, WhiteHousePressSecretary, υπηρέτησε υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και χειρίστηκε την υπόθεση της Μόνικα Λεβίνσκι),
ο- μία πρώην Γενική Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών (Sheryl Sandberg, υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον), που προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Σύμβουλος της Διεθνούς Τράπεζας [4].
 
Όταν το μεγαθήριο εταιρειών που ονομάζεται Facebook υπέστη τέτοια επίθεση από κρυφές και άγνωστες δυνάμεις εντός του Χρηματοπιστωτικού και Επενδυτικού χώρους με ζημιές εκατοντάδων ΔΙΣεκατομμυρίων, η Κύπρος που θα πάει να σταθεί ενώπιον τέτοιου ενδεχόμενου; Όταν η Facebook δεν μπόρεσε να προστατευτεί από αυτές τις αόρατες δυνάμεις που την τορπίλισαν στο Χρηματιστήριο, πως θα σταθεί η δική μας Εταιρεία Φυσικού Αερίου ενώπιον των λύκων και να μην μας φαν ζωντανούς; Ποιά "ειδική προστασία" διαθέτουμε εμείς που δεν την κατέχει η Facebook; Καμμιά. Είμαστε τελείως ανυπεράσπιστοι σε αυτό το πεδίο και απλώς θα πρέπει να το αποφύγουμε, όσο δελεαστικά και αν ακούονται τα ποσά που υμνούν οι Σειρήνες. Το ρίσκο είναι ανεπίτρεπτο.
 
Επιπλέον:
Η περίοδος της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (I.P.O.) είναι ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία για την οποιαδήποτε εταιρεία γιατί δεν της επιτρέπεται από το νόμο να κάμνει δημόσιες δηλώσεις για την μετοχή της σ' εκείνη την περίοδο (θεωρούνται διαφήμιση), ενώ οι ορατές και αόρατες εχθρικές δυνάμεις μπορούν να δημοσιεύουν ή να ψιθυρίζουν ό,τι θέλουν για την εταιρεία και τη μετοχή της. Σ' αυτή τη περίοδο η Κύπρος έχει πολύ περισσότερα να υποστεί από πλευράς δυσφήμισης από όσα υπέστη η Facebook. Πως θα σταθεί η μετοχή μας ενάντια σε ψιθύρους ή δημοσιεύματα που θα λεν ότι οι επενδύσεις στην Κύπρο είναι επισφαλείς, ότι απειλούνται διαρκώς με πόλεμο, ότι η Κύπρος δεν κατέχει καν τη δυνατότητα αστυνόμευσης στις πλατφόρμες εξαγωγής Φυσικού Αερίου; Άσε που είναι όλα αλήθεια! Δεν θα επιδράσει αρνητικά στους επενδυτές αυτή η δυσφήμηση;
 
Ταυτόχρονα:
Η περίοδος της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (I.P.O.) είναι περίοδος παντελούς αδιαφάνειας. Η εταιρεία μπορεί να δώσει (ή να προσκαλέσει αγοραστές για) τις μετοχές της σε όποιους θέλει, και ουδείς μπορεί να την αναγκάσει να εξηγήσει γιατί έδωσε στον άλφα ή τον βήτα τις μετοχές της δωρεάν ή πολύ φτηνά. Ήδη τα πάθαμε αυτά στην Κύπρο στο δικό μας Χρηματιστήριο, γεγονός που συνέβαλε στην κατάρρευση του.
 
 
Δηλαδή ακόμα και αν οι αόρατες δυνάμεις της διεθνούς άρχουσας τάξης δεν μας καταβροχθίσουν τις πρώτες μέρες, ποιός μας εγγυάται πως η περίοδος της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (I.P.O.) δεν θα τύχει προσωπικής εκμετάλλευσης από τους δικούς μας εδώ κανίβαλους που κατέστρεψαν τη χώρα μας μέσα από την διαπλοκή και τη διαφθορά εκεί όπου σμίγει το Κρατικό με το Ιδιωτικό Κεφάλαιο; Με άλλα λόγια:
Αν δεν μας φαν οι ξένοι λύκοι στο Χρηματιστήριο, αν δεν γίνει ριζική ΚΑΘΑΡΣΗ στο καθεστωτικό μεταίχμιο, εκεί όπου σμίγει το Κρατικό με το Ιδιωτικό Κεφάλαιο στην Κύπρο, θα μας φαν οι "δικοί μας" λύκοι εκ των έσω.
 
 
2. Ο απόλυτος έλεγχος του Χρηματιστηρίου από την CIA και συναφείς υπηρεσίες
 
α. Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου: Χρηματιστήριο και Κρατική Τρομοκρατία.
 
Οι πιο έγκυρες και βάσιμες ανεξάρτητες έρευνες και ανακρίσεις που έγιναν μετά την καταστροφή που επέφεραν τα κτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 απεκάλυψαν μια οργανική διασύνδεση των δραστών με το Χρηματιστήριο:
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν είναι μόνο ο πυρήνας του διεθνούς Χρηματιστηριακού συστήματος (το οποίο και ελέγχει), αλλά είναι και το κατ' εξοχήν αθόρυβο όπλο της Κρατικής Τρομοκρατίας που ασκείται εις βάρος όλων των λαών της γης κυρίως από τον μιλιταριστικό άξονα των ΗΠΑ - Αγγλίας - Τουρκίας - Ισραήλ.
 
Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί αλλά αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν από ανεξάρτητους ερευνητές.
 
Ο πιο έγκυρος ερευνητής που ξέθαψε αυτές τις διασυνδέσεις του Χρηματιστηριακού συστήματος με την Κρατική Τρομοκρατία είναι ο Μιχαήλ Ρούππερτ / Michael Ruppert, πρώην ντετέκτιβ του αντιναρκωτικού ουλαμού στο Λος Άντζελες με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες: είναι ερευνητής, συγγραφέας, και Σύμβουλος σε Βουλευτές, Αξιωματούχους και Ακαδημαϊκούς [5]. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν η αποκάλυψη αδιάσειστων στοιχείων που κατατέθηκαν στο Κογκρέσσο που απέδειξαν ότι το διεθνές δίκτυο παραγωγής και διανομής ναρκωτικών ελέγχεται από την CIA. Οι δημόσιες αποκαλύψεις του Ρούπερτ έγιναν και από τηλεόρασης και κατέρριψαν από τη υψηλή του θέση τον τότε αρχηγό της CIA, John Deutch. Η προσωπική μου γνωριμία και επαφή με τον Ρούππερτ έχει επιβεβαιώσει για μένα την αγωνιστική αφοσίωση του στην αλήθεια και τη δημοκρατία [6]. 
 
Τι απεκάλυψε ο Ρούππερτ για το Χρηματιστήριο σε σχέση με το παγκόσμιο σύστημα Κρατικής Τρομοκρατίας; Ότι υπάρχουν ίχνη και στοιχεία αγορών σε μετοχές συνολικής αξίας δεκάδων ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολλαρίων που δείχνουν χωρίς αμφιβολία πως μέλη των υπηρεσιών κατασκοπίας και των ΗΠΑ που μετέχουν σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες είχαν εκ των προτέρων γνώση για τα κτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και επένδυσαν κατάλληλα ώστε να κερδοφορήσουν από την καταστροφή. Επιπλέον, παρ' όλον που τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, στις επίσημες ανακρίσεις και έρευνες που έγιναν οι Αρχές αγνόησαν και συγκάλυψαν αυτές τις αποδείξεις [7].
 
Μιλούμε για το κορυφαίο τρομοκρατικό έγκλημα των ημερών μας:
Το Χρηματιστηριακό σύστημα χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο κερδοφορίας από τις Κρατικές υπηρεσίες κατασκοπίας των ΗΠΑ ώστε το όφελος από το κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου να μην περιοριστεί "απλώς" στο να δώσει αφορμή για την νέα εποχή Σταυροφορίας που διανεύει τώρα ο 21ος αιώνας ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά επιπλέον, να αποδώσει και μερικές δεκάδες εκατομμύρια κέρδος.
 
Το πως ακριβώς κατάφεραν οι μυστικές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν το Χρηματιστήριο ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής παρατίθεται στο επόμενο μέρος του άρθρου μας.
 
Το σημαντικό εδώ που μας αφορά είναι ότι η μικρή Κύπρος, όσο φυσικό αέριο και αν διαθέτει, όσους έξυπνους Υπουργούς και διάνοιες Προέδρους και αν κατέχει, όσους πυραύλους και αν αγοράσει, ΔΕΝ πρόκειται να ορθοποδήσει αν παραδώσει τις μετοχές της Εταιρείας Φυσικού Αερίου σ' ένα σύστημα που είναι τα χέρια αυτών των ανθρώπων για να τις κάμουν ότι θέλουν. Ολόκληρο το έννομοδίκτυο κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και Κρατικών υπηρεσιών της υπερδύναμης των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να προστατευτεί από αυτό το σκιώδες και φονικό παρακράτος, θα μπορέσει η Κύπρος; Θα γίνουμε απλώς ακόμα ένα μικρό πιόνι στην παγκόσμια σκακιέρα... αλλά  πιόνι που το θεωρεί "εξυπνάδα" να τελεί σε τέτοια υποτέλεια "στη μούττην του σιηπέττου".
 
β.  Η CIA και η διαπλοκή της στο Χρηματιστήριο
 
Οι αποκαλύψεις του Μιχαήλ Ρούππερτ δεν αφορούν μόνο ένα ξεκάρφωτο γεγονός που "έτυχε" να εμφανιστεί την 11η Σεπτεμβρίου. Οι έρευνες του δείχνουν πως συστηματικά, μέσα από τις δεκαετίες, όλες οι φανερές και αφανείς δυνάμεις του παγκόσμιου Ιμπεριαλισμού συνέταξαν από την αρχή της δημιουργίας του το Χρηματιστηριακό σύστημα ως ένα δίκτυο μηχανισμών και συναλλαγών που ελέγχεται πλήρως από δικούς τους πράκτορες και κατασκόπους της CIA και των άλλων ακατανόμαστων υπηρεσιών όπως την NSA και άλλες [8] :
Είναι ένα δίκτυο όπου η "ελεύθερη αγορά" είναι παραμύθι της Χαλιμάς και επιβιώνει μόνο ως αρρωστημένη φαντασίωση εκείνων που πιστεύουν πως η κεφαλαιοκρατία (καπιταλισμός) είναι τάχα η οδός προς την πρόοδο, ισότητα, ελευθερία και ευτυχία των λαών.
 
Μπορείτε να δείτε το ιστορικό της συνειδητής και προγραμματισμένης ενθεμελίωσης αυτών των υψηλά ιστάμενων πρακτόρων και αξιωματούχων της CIA σε εντεταλμένη υπηρεσία μες τις δομές του παγκόσμιου Χρηματιστηριακού συστήματος εδώ:
THE CIA IS WALL STREET, AND DRUG MONEY IS KING -- CHAPTER 3 FROM "CROSSING THE RUBICON"
 
Προχωρήστε κάτω στον υπότιτλο "The CIA is Wall Street" - κάτι λέει η φράση, έτσι;
 
Διαβάστε εκεί όπου παρατίθεται όλη η αλήθεια με στοιχεία, ονόματα, τίτλους, υπηρεσίες και γραφεία. Ολόκληρο το Χρηματιστηριακό σύστημα από κορυφής στον πάτο είναι ΔΙΑΤΡΗΤΗ από πράκτορες - που ούτε καν μυστικοί δεν είναι! - όπου η δουλειά τους μία είναι: Η διαιώνιση της επικυριαρχίας των ΗΠΑ επί του διεθνούς συστήματος κεφαλαιοκρατίας και διεθνούς Ιμπεριαλισμού. Η διατήρηση και συντήρηση της κερδοφόρου Αυτοκρατορίας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.
 
Όπως είδαμε πιο πάνω ΑΥΤΟΙ ήταν οι ευγενείς πράκτορες που δεν δίστασαν να θυσιάσουν τρεις χιλιάδες ψυχές Αμερικάνων την 11η Σεπτεμβρίου - του λαού που τάχατες ορκίστηκαν να προστατεύουν - για να εξάγουν μερικά εκατομμύρια δολλάρια και να δώσουν αφορμή για τον "αιώνιο πόλεμο" που εξήγγειλε ο τότε Πρόεδρος GeorgeBush, τον οποίο συνεχίζει σήμερα ο διάδοχος του (κατά τα άλλα "φιλειρηνικός") Ομπάμα.
 
Εμείς οι τίτσιροι, ξυπόλητοι, τα χωρκατούθκια από την Μέση Ανατολή ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕΣ' ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΤΙΓΡΕΩΝ ; Ποιός από τους δικούς μας πολλοπάητους Κρατικούς Αξιωματούχους, πολιτικούς, κομματάρχες, τεχνοκράτες ή αντιπροσώπους του Κυπριακού Κεφαλαίου θα πλοηγήσει "έξυπνα" μες το Χρηματιστήριο και θα προστατεύσει, τάχα, τις μετοχές της Εταιρείας Φυσικού Αερίου από αυτούς τους ψυχρούς μαζικούς φονιάδες; Ποιός από μας διαθέτει τόση αλαζονεία να νομίζει πως θα "τους περιπαίξει όλους και θα βγει 'που πάνω";
 
Μιλούμε για ένα σύστημα φανερών και αόρατων δυνάμεων με έδρα το Χρηματιστήριο που δεν δίστασε:
ο- να κτυπήσει φανερά και ξεδιάντροπα την παντοδύναμη εταιρεία Facebook, εταιρεία που στελεχώνεται με τόσους Προεδρικούς αξιωματούχους,
ο- να σφάξει ανελέητα τόσο κόσμο μες τους Δίδυμους Πύργους, να ξεζουμίσει εκατομμύρια δολλάρια από το θάνατο τους, να πυροδοτήσει ένα "αιώνιο πόλεμο" στην Μέση Ανατολή που μέχρι τώρα σκότωσε πέρα από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους,
και,
ο- έχει την πλήρη υποστήριξη, κάλυψη και συγκάλυψη από τις επίσημες Αρχές του Κράτους των ΗΠΑ, και τη συνδρομή των άλλων ιμπεριαλιστικών μιλιταριστικών δυνάμεων.
 
Γιατί να μετοχοποιήσουμε την Εταιρεία Φυσικού Αερίου της Κύπρου και να την παραδώσουμε στο Χρηματιστήριο όπου η τύχη μας θα παίζεται από αυτούς τους παντοδύναμους και αδίστακτους καρχαρίες;
 
Είδαμε ποτέ τις ΗΠΑ ή τις μυστικές της υπηρεσίες να κάμουν βήματα που να εγγυούνται την ασφάλεια, επιβίωση και απελευθέρωση μας; Απεναντίας: αυτές είναι οι δυνάμεις που όπλισαν την Τουρκία να εισβάλει και συνεχίζουν να την εξοπλίζουν για να κατέχει την Κύπρο. Αυτές είναι οι δυνάμεις που έμμεσα κατέχουν στρατιωτικά την Κύπρο και χρησιμοποιούν τις Βάσεις Ακρωτηρίου και Επισκοπής για επιδρομές και σφαγές εναντίον των γειτόνων μας λαών απανταχού της Μέσης Ανατολής και Μεσογείου.
 
ΓΙΑΤΙ να τους δώσουμε τον έλεγχο της μόνης ελπίδας που έχει τώρα η Κύπρος μέσω της Εταιρείας Φυσικού Αερίου;
 
 
3. Τουρκία, και οι εταιρείες Exxon~Mobil, Royal Dutch Shell, BP, Chevron, Conoco Phillips
 
Τι θα γίνει αν η Τουρκία αγοράσει τις μετοχές της Κυπριακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου; Θα επιτύχει την πιο αναίμακτη, φτηνή και αποτελεσματική εισβολή και κατοχή στην ιστορία της!
 
Δεν υπάρχει ανάγκη να τις αγοράσει όλες. Μια μικρή ποσότητα, το λεγόμενο "στρατηγικό ποσοστό" μετοχών παρέχει στην Τουρκία τη δυνατότητα να ελέγχει την αγορά σε ό,τι αφορά τις μετοχές της δικής μας Εταιρείας. Δεν χρειάζεται καν να αγοράσει ούτε τις μισές, ούτε και 10% των μετοχών. Φτάνει να έχει αρκετές ώστε να πουλά και να αγοράζει σύμφωνα με τις κινήσεις της αγοράς και να οδηγήσει την αξία τους στον πάτο. Όταν η αξία της εταιρείας κυλήσει στον πάτο, τότε η Τουρκία θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει όλη την εταιρεία δική της.
 
Και δεν είναι απόμακρο σενάριο όλα τούτα. Έτσι ακριβώς κινείται η δυναμική των μετοχών μες το Χρηματιστήριο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδοφορήσει κάποιος από την φθορά ή καταστροφή μιας μετοχής. Με αυτό ακριβώς τον τρόπο συγχωνεύτηκαν τα κεφάλαια της Exxon με της Mobil. Η Exxon αγόρασε τις μετοχές της Mobil και τώρα "έσονται εις σάρκα μία": την Exxon~Mobil, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Η Mobil δεν είχε τρόπο να αντισταθεί στην εξαγορά των μετοχών της [9].
 
Το ίδιο συνέβη και πρόσφατα όταν ο γίγαντας Exxon~Mobil αγόρασε την Εταιρεία Φυσικού Αερίου που ονομάζεται XTO Energy, που ήταν και η μεγαλύτερη Εταιρεία Φυσικού Αερίου στις ΗΠΑ. Τώρα ανήκει πλέον στην Exxon~Mobil. Την καταβρόχθισε [9].
 
Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η επιθετική εξαγορά της Mobil από την Exxon διευκολύνθηκε από τις χαμηλές τιμές στα πετρελαιοειδή. Η Εταιρεία Φυσικού Αερίου της Κύπρου έχει οποιαδήποτε δύναμη να αντισταθεί σε τέτοιες εχθρικές εξαγορές; Αν και όταν αγοραστεί αρκετά μεγάλο μερίδιο των μετοχών της από την Τουρκία ή από κάποια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία, η Εταιρεία μας θα αναγκαστεί ή να πουληθεί εξ' ολοκλήρου νωρίς υπό "ευνοϊκούς όρους", δηλαδή σε σχετικά ψηλές τιμές, ή να εξαναγκαστεί να υποστεί φθορά της αξίας των μετοχών της μέσα από χειραγωγήσεις στο Χρηματιστήριο μέχρι να αναγκαστεί να πουληθεί εξ' ολοκλήρου υπό "σκληρούς όρους", δηλαδή σε χαμηλές τιμές.
 
Στη δική μας περίπτωση, είτε γίνει σε ψηλές είτε σε χαμηλές τιμές, το να καταβροχθίσει η Τουρκία τις μετοχές Φυσικού Αερίου είναι απόλυτη καταστροφή! Δεν είναι τα λεφτά, αλλά ολόκληρη μας η ύπαρξη που διακυβεύεται.
 
Γιατί να θυσιάσει στρατιώτες και υλικό η Τουρκία για να αποκτήσει ολικό έλεγχο της Κύπρου όταν μπορεί απλώς να εξαγοράσει τον μόνο πόρο στήριξης και ανόρθωσης που απέκτησε η Κύπρος του'ν τον αιώνα; Οι μετοχές μας στο Χρηματιστήριο θα είναι Μάννα εξ' ουρανών για την Υψηλή Πύλη της νεο-Οθωμανικής Τουρκίας.
 
Ας μην κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου: οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο μεταξύ εχθρικών δυνάμεων είναι πόλεμος με μη-στρατιωτικά μέσα. Η Τουρκία θα κάμει το παν να μας εξαγοράσει και να μας φάει ζωντανούς μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες συναλλαγής μετοχών, συνεπικουρούμενη και από όσες άνομες μεθόδους της παράσχει το διεθνές παρακράτος κατασκόπων και τραπεζιτών που ελέγχουν το Χρηματιστήριο. Το ίδιο και η Αγγλία, που κατέχει άλλο μέρος της Κύπρου. Το ίδιο και οι ΗΠΑ και οι εταιρείες της. Γιατί να δώσουμε τέτοια πρόσβαση στον εχθρό;
 
Ας μην ξεχνούμε πως δεν είναι τόσο απίθανα όσο ακούονται όλα τούτα: ήδη η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου, πρώην Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και για δεκαετίες διευθυντικό στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου δήλωσε πολλές φορές γραπτώς ότι θέλει να δώσει το Φυσικό Αέριο της Κύπρου στην κατοχική Τουρκία.
 
Το ίδιο και ο Νίκος Αναστασιάδης: υπεστήριξε το σχέδιο Αννάν που πρόσφερε κυριαρχία των θαλασσίων περιοχών του Φυσικού Αερίου στην κατοχική Αγγλία.
 
Αυτές οι εχθρικές δυνάμεις που κατέχουν τη χώρα μας στρατιωτικά ΔΕΝ σταματούν να καλλιεργούν "συμμάχους" των ανάμεσα μας που καραδοκούν να τους παραδώσουν και την υπόλοιπη Κύπρο. Οποιοδήποτε λάθος στη διαχείριση της ιδιοκτησίας, κυριότητας, επεξεργασίας και αξιοποίησης της Εταιρείας Φυσικού Αερίου θα δώσει σε αυτούς και άλλους προδότες τα εργαλεία για να παραδώσουν την Κύπρο δεμένη χεροπόδαρα στους κατακτητές.
 
 
Και δεν είναι μόνο η Τουρκία και η Αγγλία που απειλούν την υπόσταση, την ύπαρξη και την κυριότητα της Εταιρείας Φυσικού Αερίου. Εάν τοποθετηθούν οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο αμέσως προσελκύονται και οι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες που δεν θα διστάσουν να προεκτείνουν τα σχέδια κατάληψης της εταιρείας μέσα από το Χρηματιστήριο.
 
Οι εταιρείες Exxon~Mobil, Royal Dutch Shell, BP, Chevron, Conoco Phillips είναι τόσο μεγάλες που η οικονομική~επιχειρησιακή τους δομή τους είναι μεγαλύτερη από την οικονομία πολλών χωρών. Οποιαδήποτε από αυτές έχει τη δυνατότητα να καταβροχθίσει όχι μόνο την Εταιρεία Φυσικού Αερίου της χώρας μας, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο αν θέλει. Το να διαθέσουμε τις μετοχές μας στην ανοικτή αγορά για αυτές τις εχθρικές εταιρείες είναι ανοικτή πρόσκληση για καταστροφή.
 
Η μετοχοποίηση της Εταιρείας Φυσικού Αερίου και διάθεση των στο Χρηματιστήριο είναι πράξη αυτοκτονίας. Και όμως, υπάρχουν πολιτικοί που όχι μόνο το σκέφτονται αλλά σαλιαρίζουν ηδονικά και ξερογλύφονται με την ιδέα!
 
 
Εφικτές και πιο ορθές εναλλακτικές λύσεις
βασισμένες στην πολιτική οικονομία
 
Ενώ η πρόταση Λιλλήκα για την μετοχοποίηση αποδεικνύεται αυτο-καταστροφική για την Κύπρο, η άλλη πρόταση που έκαμε ο υποψήφιος για κεφαλαιοποίηση μέσω έκδοσης εταιρικών ομολόγων είναι πιο ασφαλής [1].
 
Είναι όμως και αυτή λειψή και ανεπαρκής. Την υποστηρίζουμε μόνο γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνη από την άλλη, και γιατί με ορθά συμπληρωματικά βήματα μπορεί να αποβεί σωτήρια για την Κύπρο.
 
Ως έχει, η πρόταση για δημιουργία Εταιρείας Φυσικού Αερίου και κεφαλαιοποίηση μέσω εταιρικών ομολόγων είναι πολύ καλή... αλλά δεν αρκεί. Ακόμα και αν ήμασταν σε "ομαλή περίοδο" καπιταλιστικής ανάπτυξης... η πρόταση δεν αρκεί. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που αρχίζει να κατρακυλά προς συνθήκες που μοιάζουν με τη μόνιμη κρίση που ταλανίζει τις "προηγμένες" χώρες του καπιταλισμού με πείνα, απερίγραπτη φτώχεια, αρρώστιες και αχρείαστους θανάτους.
 
Η πρόταση Λιλλήκα περιέχει τρύπες που την καθιστούν ευάλωτη όχι μόνο σε κριτική, αλλά πιο σημαντικά, ευάλωτη στις εφαρμογές της, και στην οικονομική της απόδοση.
 
Οι αδυναμίες της πρότασης είναι αδυναμίες του συστήματος κέρδους-επενδύσεων-χρηματοπιστωτικών δικτύων, όχι του ίδιου του Γιώργου Λιλλήκα.
 
Αλλά επειδή αυτές οι αδυναμίες του συστήματος είναι μες την απτή πραγματικότητα τις οποίες ο καθείς βλέπει και βιώνει μες την καθημερινή του ζωή, ο υποψήφιος της Παράταξης του ΟΧΙ θα πρέπει να δείξει ότι τις αντιλαμβάνεται και να δώσει εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν και ΕΞΩ από το υπάρχον σύστημα κέρδους.
 
Όλα τα στοιχεία της πρότασης του στηρίζονται σε ομόλογα που μπορεί και να υποστούν μαυροπινάκισμα, δυσφήμηση, μπόϋκοτ, ή άλλα ύπουλα κτυπήματα από τους εχθρούς μας. Ή ακόμα και να εμπλακούν σε ενδεχόμενη κατάρρευση του ιδίου του συστήματος. Για αυτό εμείς προτείνουμε και εναλλακτικό /συμπληρωματικό σχέδιο που είναι εφικτό και ρεαλιστικό. Και κατανοητό στο λαό και στους ψηφοφόρους σήμερα - φτάνει να παρουσιαστεί ορθά μέσα από τις διαδικασίες της προεκλογικής εκστρατείας.
 
Άμεσα μέτρα, εντός του συστήματος
 
Για παράδειγμα ο Σόλων Αντάρτης είχε προτείνει ότι μπορεί μια Κυβέρνηση Λιλλήκα να χρειαστεί να αναστείλει ή και να ακυρώσει τις αποπληρωμές εκπαιδευτικών δανείων [10].  
 
Αλλού έχουμε γράψει πως μπορεί να γίνει το ίδιο και με τα αγροτικά δάνεια και τα δάνεια που χρωστούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ή αν η οικονομική κρίση πάρει μεγάλο βάθος, μπορεί να κηρυχθεί αναστολή όλων των πληρωμών για δάνεια προς τράπεζες για ένα διάστημα. Δηλαδή ο λαός να μην υποχρεούται να πληρώνει τις οφειλές του σε τράπεζες για ένα ή δύο χρόνια ώσπου να μαζευτεί ξανά αρκετό ρευστό στις τσέπες του κόσμου για να ξανακινηθεί η αγορά. Υπάρχουν πολλά τέτοια μέτρα έκτατης ανάγκης που μπορεί να λάβει μια Κυβέρνηση Λιλλήκα. Και θα πρέπει να δείξει ο Υποψήφιος μας ότι τα κατανοεί, και ότι αν προκύψει ανάγκη θα τα χρησιμοποιήσει.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις κρατικές οφειλές σε τράπεζες για αποπληρωμή δανείων: μια νέα Κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει μονομερώς αναστολή πληρωμών, ή, αν τα πράματα είναι πολύ σοβαρά, ακόμα και ακύρωση των οφειλών (μη αναγνώριση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Καταστρόφια), με ό,τι συνεπάγεται αυτό στις διεθνείς σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα να κτίζει την οικονομική μας αυτάρκεια και απεξάρτηση του λαού μας από τις ξένες δυνάμεις.
 
Η κρίση απειλή να λάβει σοβαρές διαστάσεις, και η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει: ή θα πεινάσει ο λαός μου, ή θα χαλάσω τις σχέσεις μου με κάποιες διεθνείς τράπεζες. Ο λαός μας θέλει να δει έναν ηγέτη ικανό για τέτοιες αποφάσεις αν κριθούν αναγκαίες.
 
Συμπληρωματικά μέτρα, εκτός του συστήματος
 
Οι συμπληρωματικές θέσεις για οικονομικές προτάσεις που λειτουργούν ΕΞΩ από το σύστημα κέρδους, συμπεριλαμβάνουν διάφορα.
 
Εκείνο που είναι ΕΦΙΚΤΟ είναι η θεσμοθέτηση (και διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων) σοσιαλιστικών στοιχείων μες την οικονομία μας ώστε να συμπληρώνει τα κενά του καπιταλισμού. Να κλείει τις τρύπες δηλαδή σε όποιους κλάδους της οικονομίας όπου το Κεφάλαιο, αντί να φέρνει όφελος, μας προκαλεί ζημιές, αδικία, ανισότητα και απώλειες παραγωγικών δυνάμεων.
 
Με αυτή την έννοια λοιπόν, ο υποψήφιος μας θα πρέπει να δηλώσει ανοικτά το ΝΑΙ σε μεικτή οικονομία που εφαρμόζει Σοσιαλιστικά μέτρα όπου αποτυγχάνει η κεφαλαιοκρατία.
 
Τι σημαίνει μεικτή οικονομία;
 
Ας πούμε πρώτα τι ΔΕΝ σημαίνει:
δεν σημαίνει αναπροσαρμογή του ήδη υπάρχοντος συνδυασμού κρατικού και ιδιωτικού Κεφαλαίου. Ο συνδυασμός των είναι πακέτο ήδη ενσωματωμένο μες τις λειτουργίες της κεφαλαιοκρατίας.
 
Η ύπαρξη κρατικού Κεφαλαίου ΔΕΝ είναι "σοσιαλισμός". Στην απόλυτη του έκφραση, δηλ. κρατικοποίηση των πάντων, όχι μόνο δεν είναι σοσιαλισμός, αλλά είναι και το χειρότερο κακέκτυπο "μεικτής οικονομίας" όπου παντρεύεται ο κρατικός αυταρχισμός με το σύστημα κέρδους. Είναι και το θεμέλιο όπου στηρίχθηκε ο σταλινισμός για να καταστρέψει τον Σοσιαλισμό: Κρατικοποίηση ΔΕΝ είναι σοσιαλισμός.
 
Σοσιαλιστικά στοιχεία είναι εκείνα που:
ο- λειτουργούν χωρίς το κίνητρο του κέρδους, έξω από τους μηχανισμούς του συστήματος κέρδους και εκμετάλλευσης.
ο- με συλλογική εργασία παράγουν πλούτο, αξία και υπεραξία που ανήκει στους παραγωγούς της.
ο- έχουν δομές διοίκησης και ιδιοκτησίας βασισμένες στους εργαζόμενους και την κοινότητα - όχι στο κράτος!
ο- αξιοποιούν μη-κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που ανήκουν στους εργαζόμενους ή στο Δημόσιο (όχι στο κράτος!)
 
Μπορούν να είναι:
ο- επιχειρήσεις που ανήκουν στους εργαζόμενους.
ο- επιχειρήσεις που ανήκουν στους καταναλωτές.
ο- επιχειρήσεις που ανήκουν σε συνεργατικές.
ο- επιχειρήσεις όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν εξουσία να συμμετέχουν στις αποφάσεις και τη διοίκηση συλλογικά.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας θα μπορούσε εύκολα να υιοθετήσει προτάσεις για την οικονομία που να στηρίζονται σε τέτοιες αρχές και έννοιες, ανοίγοντας έτσι καλύτερες γέφυρες και με τον κόσμο της Αριστεράς, όχι μόνο βέβαια για το ότι αυτά θα φέρουν αριστερούς ψηφοφόρους, αλλά διότι είναι και οι μόνες λύσεις που μπορούν να κλείσουν τις τρύπες σε όσα σημεία το σύστημα κεφαλαιοκρατίας αδυνατεί, σκοντάφτει, ή και εσκεμμένα θέτει το κέρδος πιο ψηλά από τις ανθρώπινες ανάγκες.
 
Επιτακτικές κατευθυντήριες γραμμές
 
Απαραίτητα στοιχεία:
ο- Αυτάρκεια της Κύπρου στους πυλώνες Άμυνα, Οικονομία, Ενεργειακό.
ο- Απεμπλοκή από τον τουρισμό, επένδυση σε τοπική παραγωγή των βασικών αναγκών του λαού σε τροφές, υφάσματα, παπούτσια, φάρμακα, απλές μηχανές και εργαλεία, καύσιμα και οπλισμό.
ο- Απεμπλοκή και απεξάρτηση από τις εισαγωγές.
ο- Οικολογική πολιτική στις μεταφορές και στην παραγωγή Ενέργειας.
ο- Εξοικονόμηση πόρων με τις βασικές αρχές της Μείωσης, Επανάχρησης και Ανακύκλωσης.
 
Πιο σαφείς προτάσεις, αναλυτικά και σε λεπτομέρεια, εδώ:
Οικονομία / Φιλική Εταιρεία Κύπρου
 
* * *
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας κατέχει και τη χάρη και την αξιοπρέπεια να μπορεί να προωθήσει τέτοιες θέσεις προς όφελος όλων. Αλλά φαίνεται πως οι παλαιο-κομματικοί "παράγοντες" που τον περιβάλλουν σήμερα δεν τον αφήνουν πλέον να κινηθεί ούτε ριζοσπαστικά, ούτε ανανεωτικά - έστω και μέσα από τις δομές της κεφαλαιοκρατίας. Έχουν αγκαλιάσει ιδεοληπτικά το δόγμα του πλουτισμού και της "απελευθέρωσης" μέσω της αγοράς, μετοχών, δανείων, και της δήθεν "ομαλής ανάπτυξης" του καπιταλισμού και δεν μπορούν πλέον να σκεφτούν καθαρά.
 
Οι θέσεις που προβάλλουμε πιο πάνω είναι οι μόνες με τις οποίες δύναται η Κύπρος να ορθοποδήσει. Όσοι ασχολούνται με την Πολιτική ή την Οικονομία το γνωρίζουν, ασχέτως του τι λεν δημοσίως. Είτε τεθούν είτε όχι μες την προεκλογική εκστρατεία Λιλλήκα ή κάποιου άλλου, αυτά τα μέτρα σε κάποιο στάδιο θα υλοποιηθούν είτε από τους κυβερνώντες είτε από τον ίδιο το λαό σε περιοχές όπου καταρρέει το σύστημα και ανορθώνεται λαϊκή εξουσία.  
 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
Φιλική Εταιρεία Κύπρου
~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
[1].
Κοινή δήλωση Γ. Λιλλήκα με Καθηγητή του Χιούστον Μ. Οικονομίδη
 
[2].
Police embrace social media as crime-fighting tool
 
 
[3].
Το σκάνδαλο των μετοχών της Facebook
 
Facebook stock performance, IPO said to be under investigation by SEC
 
Congressional panels reviewing Facebook IPO issues
 
Facebook market makers' losses at least $100 million
 
Zuckerberg Bombshell: Did Facebook Bankers Secretly Slash Forecasts Before IPO?
 
Facebook IPO: What the %$#! happened?
 
 
[4].
Facebook Board of Directors
 
Facebook Hires Former White House Press Secretary Joe Lockhart
 
 
[5].
WHO IS MICHAEL C. RUPPERT?
 
[6].
Μέσα από προσωπική επαφή μαζί με τον Ρούππερτ και κάποιους συνεργάτες του αναγνώρισα το βάθος της αφοσίωσης του στην αλήθεια και την δημοκρατία. Η εκδίκηση των μυστικών υπηρεσιών εναντίον του για τις αποκαλύψεις που δημοσιοποίησε ο Ρούππερτ ήταν τρομερή: το μόνο που δεν έκαμαν ήταν να τον σκοτώσουν. Του κατέστρεψαν τη ζωή του, κατέστρεψαν την εκδοτική του επιχείρηση, διέρρηξαν το γραφείο και κατέστρεψαν τους υπολογιστές του, τον ενέπλεξαν με σεξουαλική παγίδευση, τον εξώθησαν στην εξορία, και τον αρρώστησαν σε βαθμό που παρ' ολίγον να πεθάνει.
 
OPENING REMARKS OF MICHAEL C. RUPPERT
for the Senate Select Committee on Intelligence
 
"WILDERNESS" RELOCATES TO VENEZUELA
 
[7].
The CIA's Wall Street connections 
 
[8].
THE CIA IS WALL STREET, AND DRUG MONEY IS KING
CHAPTER 3 FROM "CROSSING THE RUBICON"
 
 
[9].
Exxon Agrees to Buy Mobil In Deal Worth $75.3 Billion
Historic Deal, Precipitated by Weak Prices, Signals a Shift in the Hobbled Industry
 
Exxon to Pay $31 Billion for XTO Energy
"Exxon Mobil Corp., the biggest U.S. oil company, agreed to buy XTO Energy Inc. for $31 billion in a bet that U.S. emissions restrictions will spur increased demand for natural gas...
...Exxon, which also will assume $10 billion in debt, will get the largest producer of U.S. natural gas."
 
 
[10].
Τρεις Προτάσεις για την Οικονομία
 
Η Δημοσιονομική Εξυγίανση Ξεκινά από την Κεφαλή
 
ΟΧΙ στο καζίνο ! Τρεις Προεδρικοί Υποψήφιοι με Παραισθήσεις
 
Τι θα Έπρεπε να είχαν Κάμει
 
Κερδοσκοπία, και όχι Οικονομική Σκέψη
 
Με Αφορμή την "Λαϊκή" Τράπεζα
 
Και Πάλιν η Τρισκατάρατη Οικονομία
 
Χίλια ΝΑΙ στη Φορολόγηση του Πλούτου
 
Επενδύσεις, Ήθος και Αληθινές Ανάγκες
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

AttachmentSize
michael-ruppert.jpg477.46 KB
cia-200px.jpg35.45 KB
nyse-inside.jpg181.41 KB
nyse-legsseductive.jpg74.5 KB
new_york_stock_exchange_nyse_in_wall_street-300px.jpg41.25 KB
ny_stock_exchange-corinthiancolumns.jpg57.24 KB

Comments

Re: Λιλλήκας και το Φυσικό Αέριο στο Χρηματιστήριο: Παγίδα

Πέτρο χίλια ευχαριστώ!

Το άρθρο είναι καταπληκτικό και εμπεριστατωμένο. Με πιάνει η απόγνωση με την κατανόηση ότι πολλοί άνθρωποι ανάμεσα στο λαό μας αγκαλιάζουν την οποιαδήποτε ιδέα αθρώνεται από τα στόματα "ειδικών".

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του μεσαιωνικού μεσσιανισμού που κράτος και εκκλησία έστησαν στο δύσμοιρο σαρκίο του κυπριακού Ελληνισμού με τη λήξη της αποικιοκρατίας.

Τρέμω στην ιδέα της μετοχοποίησης των φυσικών μας πόρων από τους "τεχνοκράτες μάνατζερ" που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πολιτική πραγματικότητα και τις ανάγκες του λαού.

Σόλων
--------

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire