User login

Navigation

Global IMC Network

Κάνναβις και Προεδρικές Εκλογές

 
"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
και ούτε καν χασίσι μες το γάλα..."
 
ο- Που να δώσουμε την ψήφο μας οι Φίλοι της Κάνναβης;
ο- Τι σημαίνουν οι δηλώσεις των Υποψηφίων;
ο- Μια Ολοκληρωμένη Πολιτική για την Αποποινικοποίηση
 
 
Αγωνιστήκαμε για δεκαετίες για να φτάσουμε στη σημερινή πολιτική στιγμή, στο καταπληκτικό παρόν του εδώ και τώρα: ετέθη επιτέλους δημοσίως το θέμα της Αποποινικοποίησης της Κάνναβης στον "μεγάλο χάρτη" της πολιτικής μας ζωής. Και οι υποψήφιοι αναγκάζονται επιτέλους να τοποθετηθούν ΠΡΙΝ να παραλάβουν εξουσία [1].
 
Οι θέσεις των τριών καταγράφηκαν από την εφημερίδα Πολίτης εδώ:
 
Να η σύντομη περίληψη και κριτική των τοποθετήσεων:

Συλλογικά, οι τοποθετήσεις των τριών υποψηφίων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εκπληκτικές!

 
Η μεγαλύτερη απογοήτευση βέβαια είναι η αρνητική τοποθέτηση του Γιώργου Λιλλήκα. Δεδομένου ότι είναι ο πιο προοδευτικός υποψήφιος από τους τρείς, κυρίως στο εθνικό θέμα, αλλά και σε θέματα θεσμοθέτησης της άμεσης δημοκρατίας (εισήγαγε τον θεσμό του Ανακλητού) καθώς και σε κάποιες του θέσεις που αφορούν την οικονομία, ο Γιώργος Λιλλήκας ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για να κέρδιζε την ψήφο των Φίλων της Κάνναβης.
 
Μέχρι τώρα οι πλείστοι από Φίλους της Κάνναβης, τουλάχιστον μες την τελευταία δεκαετία, ήταν με τον κόσμο της Αποχής. Ο Γιώργος Λιλλήκας είχε μια θαυμάσια ευκαιρία να τοποθετηθεί απλά και με σύνεση υπέρ της Αποποινικοποίησης - αν μη τι άλλο, Αποποινικοποίηση για ιατρική χρήση, αν ήθελε να προχωρήσει συντηρητικά, με έμφαση στο ότι έτσι μπορούμε να σώσουμε ζωές - και να κερδίσει όλον αυτόν τον κατατρεγμένο και βασανισμένο κόσμο των Καναβινόφιλων ψηφοφόρων. Με την ανίδεη και ανενημέρωτη του συμπεριφορά όμως τώρα απωθεί τους πάντες. Τραγωδία.
 
Τι ακριβώς είπε ο Γιώργος Λιλλήκας
Απόσπασμα από το άρθρο στον Πολίτη:
"Η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας αυτή καθεαυτή δεν τον ενοχλεί. Λέει, ωστόσο «όχι», γιατί όπως εξηγεί, όπου έχει δοκιμαστεί το πείραμα έχει αποτύχει. Δίνοντας το παράδειγμα της Ολλανδίας, αναφέρει ότι εκεί οι έμποροι του είδους αντέδρασαν πολύ έξυπνα. « Έριξαν πάρα πολλή μαριχουάνα στην αγορά και φθήνισε. Σε βαθμό που μπήκαν στον πειρασμό να δοκιμάσουν πολλοί. Αφού μεγάλωσε ο αριθμός χρηστών της σε κάποια φάση για 6-8 μήνες εξαφάνισαν τη μαριχουάνα από την αγορά και είχε μόνο ηρωίνη και κοκαίνη», καταλήγει, επί τούτου, για να απορρίψει την αποποινικοποίηση" [2].
 
Σε ποιό από τα ψέμματα και τις στρεβλώσεις να προλάβουμε να αντιλογήσουμε πρώτα;
Όλες οι επιστημονικές έρευνες (εγκληματολογία, νομική, ιατρική, βιολογία) βρίσκουν ακριβώς το αντίθετο πόρισμα: όπου αποποινικοποιήθηκε η Κάνναβις το αποτέλεσμα είναι επιτυχία.Με την Αποποινικοποίηση ελαττώνονται οι θάνατοι από τα δηλητηριώδη παράνομα φάρμακα, ελαττώνονται οι τοξικές εξαρτήσεις σε νόμιμα και παράνομα φάρμακα και αλκοόλ, αποδυναμώνονται οι μαφιόζοι. Μπορείτε να δείτε τις στατιστικές από την Πορτογαλία και άλλες χώρες όπου έχουν γίνει τεράστια βήματα σε εκείνες τις κατευθύνσεις και όπου διασώζονται ζωές μέσω της Αποποινικοποίησης [3].
 
Και ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Ολλανδίας που επικαλείται ανεπιτυχώς ο κος Λιλλήκας, και πάλιν ακριβώς το αντίστροφο συμβαίνει:
Αυτά που περιγράφει ισχύουν κατά εκατοντάδες φορές πιο πολύ στο καθεστώς παρανομίας που έχουμε στην Κύπρο όπου ΟΛΑ - και ιδίως η Κάνναβις - ελέγχονται από την μαφία. Ενώ σε καθεστώς ομαλότητος όπου ο καθείς μπορεί να καλλιεργεί νόμιμα και ολόχρονα την Κάνναβη στην αυλή και μες το σπίτι του, δίπλα από την μολόχα και τη τσουκνίδα (και με την ίδια ευκολία), δεν τίθεται θέμα να τρέχεις να αγοράσεις νόμιμη Κάνναβη από τους μαφιόζους "εμπόρους" και αυτοί τάχα να σου δίνουν παράνομη ηρωίνη. Αυτό το "επιχείρημα" είναι η επιτομή της ανοησίας! Είναι ταυτόχρονα και το ψέμα που μας κοστίζει τόσους πολλούς θανάτους κάθε χρόνο από τα δηλητηριώδη φάρμακα, το οινόπνευμα, το τσιγάρο. Η νόμιμη Κάνναβις είναι αμυντικό ανάχωμα στις άσπρες σκόνες, τα χαπάκια, τις σύριγγες, το αλκοόλ και τα δηλητηριώδη παράνομα και νόμιμα φάρμακα.
 
Ντροπή του κου Λιλλήκα που παπαγαλίζει τις αρλούμπες που μας ψάλλουν οι παπάδες, επίσκοποι, εξουσιαστές και πληρωμένοι προπαγανδιστές του καθεστώτος και του διεθνούς παρακράτους. Είναι τεράστια απογοήτευση να ακούμε τέτοια λόγια από ένα άνθρωπο που κατά τα άλλα είναι πολύ ειλικρινής, αξιοσέβαστος, μελετημένος και πάντα αξιοπρεπής. Ο Γιώργος Λιλλήκας όφειλε στον εαυτό του και στην κοινωνία που τάχθηκε να υπηρετεί ως πολιτικός να μην κατρακυλήσει στη δαιμονολογία και τον βάλτο όπου τον τραβούν οι αμετανόητοι παλαιο-κομματικοί "παράγοντες" που τον περιβάλλουν.
Ευχόμαστε να αναθεωρήσει!
Οι Φίλοι της Κάνναβης χρειάζονται ένα σωστό υποψήφιο και ο Γιώργος Λιλλήκας θα ήταν ιδανικός για αυτή την θέση.
 
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε:
"αν δεν συνδυαστεί η αποποινικοποίηση με μια σειρά άλλων συγκροτημένων και μελετημένων προτάσεων, ενδεχομένως, αντί να ωφελήσει να βλάψει."
 
Σημειώστε τι λέει: αν γίνει από μόνη της, η Αποποινικοποίηση "θα βλάψει". Με άλλα λόγια, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν βλέπει καμία αξία στην Αποποινικοποίηση της Κάνναβης. Την βλέπει μόνο σαν εύηχο σύνθημα που θα του φέρει ψήφους.
 
Το γεγονός πως δεν είχε ούτε ένα επιχείρημα να μας πει υπέρ της Αποποινικοποίησης επιβεβαιώνει πως η δήλωση του είναι απλώς ένα σύνθημα στοχευμένο στο να παρασύρει τους Φίλους της Κάνναβης να τον ψηφίσουν.
 
Το ότι οι σύμβουλοι του τού είπαν να κάμει αυτή τη δήλωση επιβεβαιώνει πως οι δικοί μας άνθρωποι, οι Φίλοι της Κάνναβης, είναι πλέον αρκετές χιλιάδες και πως η ψήφος μας μετρά!
 
Δυστυχώς όμως, όπως και για το εθνικό θέμα, ο Αναστασιάδης έμαθε την τέχνη να λέει ό,τι ψέμα τον βολεύει απλώς και μόνο για να εκλεγεί.
ο- Για να λάβει ψήφους προσποιείται πως άφησε κατά μέρος την ρατσιστική Διζωνική "λύση", αλλά ταυτόχρονα μας λέει πως επιζητεί λύση με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Εκείνα τα ψηφίσματα όμως το λεν καθαρά πως ζητούν να μας επιβάλουν την ρατσιστική Διζωνική.
ο- Τα ίδια και με την οικονομία: λέει πως θέλει την ευημερία του λαού και την "ελεύθερη αγορά", αλλά όλες του οι προτάσεις οδηγούν σε υπερπροστασία του πλούτου, καταρράκωση του λαού και γιγάντωση του μονολιθικού μονοπωλίου, δηλαδή το άκρως αντίθετο από την ευημερία και ελεύθερη αγορά.
 
Λέει όποιο ψέμα ελπίζει πως θα πιάσει τόπο, μόνο για τους ψήφους. Ενσαρκώνει την ψηφοθηρία και εκμετάλλευση του πόνου και των ελπίδων του λαού στη χειρότερη της εκδοχή.
 
Το ίδιο και με την Κάνναβη. Λέει ό,τι ψέμα βολεύει για να κερδίσει ψήφους. Ουδέποτε έκαμε ο Αναστασιάδης έστω και ένα βήμα νομικής ή άλλης στήριξης προς τους Φίλους της Κάνναβης, και ουδέποτε άρθρωσε ένα επιχείρημα υπέρ μας. Το κόμμα του προωθεί το Νάρκοτεστ - στο οποίο είμαστε κάθετα ενάντιοι:
Ο κ. Ιωνάς Νικολάου, Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών μιλώντας για τον νέο νόμο του Νάρκοτεστ δήλωσε ότι "ο οδηγός που θα αρνηθεί τον έλεγχο σάλιου ή τον όποιο άλλο έλεγχο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα διαπράττει ποινικό αδίκημα με ποινή ανάλογη με την ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Δικαστήριο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών" [4].
 
Αν εκλεγεί ο Αναστασιάδης τα βασανιστήρια, οι παράνομες και "νόμιμες" συλλήψεις, οι φυλακίσεις και εκβιασμοί των Φίλων της Κάνναβης θα επιδεινωθούν.
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να στηριχτούμε στις ψηφοθηρίες του Αναστασιάδη.
Κρίμα. Η υποκρισία του και τα ψέμματα που εκτοξεύει για να παγιδεύσει και να εκμεταλλευτεί μια κοινότητα πονεμένων ανθρώπων είναι αισχρά.

Και ο Μαλάς;
Η Θεά φυλάξοι ! Οι δηλώσεις του Μαλά είναι τόσο αντιδραστικές που ακούονται οι ίδιες, λέξη προς λέξη, με εκείνες του Νίξον, του Ρήγκαν, του Μπούς, και του Μητροπολίτη Κιτίου... μαζί. Αμέσως μόλις δημοσιεύτηκαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων εμφανίστηκαν και δηλώσεις της Ερυθρο-Φασιστικής νεολαίας του ΑΚΕΛ μέσω των οργανώσεων Πρωτοπορία και ΕΔΟΝ που ξεπέρασαν και αυτές ακόμα τις θέσεις του Πενταγώνου στον πόλεμο του ενάντια στους λαούς που προωθείται ως μια τάχα "σταυροφορία ενάντια στα ναρκωτικά".  

Στις γραπτές των δηλώσεις, Πρωτοπορία και ΕΔΟΝ συνδέουν την Αποποινικοποίηση της Κάνναβης με τη "μάστιγα των ναρκωτικών", με το ότι οι νέοι τάχα οι νέοι θα "βυθιστούν στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών". Αναρωτιούνται, τάχατες: μήπως δεν "υποφέρουν αρκετές οικογένειες από αυτό το καρκίνωμα της κοινωνίας μας"; Ισχυρίζονται πως η Αποποινικοποίηση θα "οδηγήσει και άλλες οικογένειες στην καταστροφή". Συνδέουν επίσης την Αποποινικοποίηση με "σκοτεινά συμφέροντα", και ανησυχούν τάχα για "το μέγεθος της καταστροφής που θα προκληθεί ειδικά στη νεολαία, με μια τέτοια απόφαση". Μας κατηγορούν λέγοντας πως οι υποστηρικτές της Αποποινικοποίησης επιδιώκουν "να οδηγήσουν τη νεολαία και την κοινωνία στην αποχαύνωση, ούτως ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να προωθούν τις αντιλαϊκές και αντινεανικές πολιτικές τους". Επίσης, πως οι υποστηρικτές της Αποποινικοποίησης της Κάνναβης επιζητούν τάχα να δημιουργήσουν "μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι". Αυτά είναι τα λόγια τους - μπορείτε να τα δείτε στο άρθρο πιο κάτω [5].

Ακούονται απίστευτα... αλλά είναι αληθινά. Και τα λόγια αυτά υποτίθεται πως είναι οι θέσεις των επαναστατικών οργανώσεων νεολαίας. Της νεολαίας του Επαναστατικού Σοσιαλισμού! Ευτυχώς που τα ανθολόγησε ο δημοσιογράφος Μάριος Δημητρίου σε άρθρο του όπου παρουσιάζει αυτές τις υστερικές και ναζιστικές τσιριλιές των ερυθρόζ νεολαίων. Έχει τίτλο: 

"Η Αριστερά και το δίλημμα της κάνναβης" [5]
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/532743

 

 
Μια Ολοκληρωμένη Πολιτική για την Αποποινικοποίηση της Κάνναβης
 
 Η Αποποινικοποίηση δεν μπορεί να είναιένα κενό σύνθημα από αδιάβαστους ή ανήξερους πολιτικάντηδες. Ούτε βέβαια και στόχος του κάθε καιροσκόπου μόνο και μόνο για τις εκλογές.
 
Χρειάζεται να δούμε την Αποποινικοποίηση μέσα από τα δεδομένα της ζωής μας σε μια κατεχόμενη χώρα και μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας:
Η Κύπρος σήμερα κατέχεται στρατιωτικά από δύο ξένες δυνάμεις: την Τουρκία στο βορρά, την Αγγλία στο νότο. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε υπό οικονομική και εμπορική κατοχή από τις δυνάμεις του διεθνούς Κεφαλαίου που βρίσκονται σε συμμαχία με το τοπικό Κεφάλαιο. Η οικονομία μας είναι τελείως εξαρτημένη από τον τουρισμό και τις εισαγωγές, και τελούμε σε υποτέλεια χωρίς καθόλου αυτάρκεια στους τρείς βασικές πυλώνες της ύπαρξης μας, ήτοι στην Άμυνα, Οικονομία και Ενεργειακό.
Ποιό ρόλο μπορεί να παίξει η Κάνναβις μες' τού'ν το σκηνικό;
 
Η Κάνναβις έχει άμεση σχέση σε εφαρμογές που άπτονται στην Υγεία, την Άμυνα, την Πολιτική και Πνευματική μας ζωή,στην Οικονομία ~ Βιομηχανία ~ Γεωργία, στο Ενεργειακό και την Οικολογία. Δεν υπάρχει τομέας της ζωής όπου η νόμιμη χρήση της Κάνναβης να μην παρέχει ωφελήματα για όλη τη χώρα.
 
Η Κάνναβις είναι αβλαβές φάρμακο για εκατοντάδες παθήσεις, είναι θρεπτικότατη τροφή και πρώτη ύλη για την παραγωγή καυσίμων, ινών, υφασμάτων, χαρτιού, λαδιών, δομικών υλικών, βαφών. Έχει πολλές άλλες εφαρμογές που σε συνδυασμό με τη σωστή κοινωνική πολιτική μπορούν να βοηθήσουν υλικά και έμπρακτα στις ανάγκες του λαού μας για αυτάρκεια, επιβίωση, και στην πορεία της Κύπρου για την Απελευθέρωση από την κατοχή.
 
Όπως θα δείτε πιο κάτω, δεν είναι ούτε σύμπτωση ούτε ιστορικό "ατύχημα" το ότι η Κύπρος κατέχει δύο παμπάλαια χωριά με τα ονόματα Καννάβια και Κανναβιού και δίπλα στο καθένα μια Παναγιά: η παρουσία τους στον χώρο και την ιστορία μας είναι δεμένη με την παραγωγή, την αυτάρκεια, οικονομική ανεξαρτησία και ελευθερία του λαού μας.
 
 
Υγεία
 
Η Κάνναβις είναι μέσον Απεξάρτησης από τα νόμιμα και παράνομα δηλητήρια όπως τις βενζοδιαζεπίνες, κοκαϊνη, ηρωίνη, τσιγάρο και οινόπνευμα.
 
Έχει θεραπευτική αξία στην Κατά Πλάκας Σκλήρυνση, στον Καρκίνο, στις ασθένειες με χρόνιες ή και πρόσκαιρες Φλεγμονές, στις Αυτο-άνοσες παθήσεις, το Γλαύκωμα, το Άγχος, τις Αϋπνίες, σώζει ζωές στην Ανορεξία, ανακουφίζει στις ασθένειες με Ανίατους Πόνους, το Άσθμα, είναι θεραπευτική στην Αρθρίτιδα, την Κατάθλιψη, Υπέρταση, τα Βαρετά τραύματα στο κεφάλι και στο νωτιαίο μυελό, στο HIV και AIDS, το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, τη Δυσμηνόρροια, Δυστοκία, την Επιληψία και πολλές άλλες παθήσεις. Έχει δράση ως τοπικό αντιβιοτικό. Το λάδι της παράγει επουλωτικά βάλσαμα για προστασία των χειλιών και επούλωση πληγών.
 
Η Κάνναβις περιέχει ουσίες που καθοδηγούν τον χρήστη στο να αντιλαμβάνεται την ορθή χρήση, και στο να απολαμβάνει όλο και μικρότερες δόσεις.
 
Έχει έξι χιλιάδες χρόνια ιατρικά πιστοποιημένης ασφάλειας. ΟΥΔΕΠΟΤΕ απέθανε ή αρρώστησε άνθρωπος από χρήση Κάνναβης. Ούτε καν από την κατάχρηση της. Απεναντίας, όντας φάρμακο πολύ χρήσιμο στους ψυχικούς και σωματικούς πόνους, η Κάνναβης έχει τεράστια αξία στην απάλυνση και ανακούφιση βασανιστικών προβλημάτων υγείας. Ακόμα και σε περιπτώσεις ανίατης ασθένειας, η Κάνναβις έχει να δώσει τεράστια δώρα στα άτομα που ετοιμάζονται για τη μετάβαση προς τον θάνατο.
 
Έχει ισχυρότατες ψυχοδραστικές ιδιότητες. Η καταπληκτική της ικανότητα για την εξυγίανση των ψυχικών αναστολών, εμβάθυνση της συνειδητοποίησης και επεξεργασίας του ψυχικού υλικού που βρίσκεται στο Υποσυνείδητο καθιστά την Κάνναβη εξαίρετο εργαλείο για την ψυχική θεραπεία και για την προσωπική απελευθέρωση του ατόμου από τον αυταρχισμό. Είναι δηλαδή εργαλείο για την προσωπική και πολιτική απελευθέρωση, που είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η Κάνναβις είναι παράνομη.
 
 
Άμυνα και Ενεργειακό
 
Η Άμυνα της Κύπρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Οικονομικό και το Ενεργειακό μας πρόβλημα. Όλες οι λύσεις που αυξάνουν την Οικονομική και Ενεργειακή μας αυτάρκεια, αυτόματα ενδυναμώνουν άμεσα και την Άμυνα.
 
Η Κάνναβις είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή φυτικού ντήζελ και οινοπνεύματος.
 
Το οινόπνευμα έχει άμεση χρήση στη φαρμακευτική και τη χημεία ως διαλύτης, επίσης και ως ψυκτική ουσία. Αλλά έχει και τεράστια αξία ως καύσιμο: το οινόπνευμα από την Κάνναβη και από άλλες πηγές μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι και 10% της βενζίνης σε μηχανές (οχήματα, ηλεκτρικές γεννήτριες, γερανούς, συμπιεστές αέρος, βιομηχανική παραγωγή, κλπ.). Με απλές μηχανικές προσαρμογές στα οχήματα μπορεί να αντικαταστήσει και πολύ μεγαλύτερα ποσοστά βενζίνης. Όταν τα οχήματα και οι μηχανές μας έχουν καύσιμα να κινηθούν, η Άμυνα και η Οικονομία μας δεν θα είναι ευάλωτες σε ναυτικό ή ενεργειακό αποκλεισμό, όπως πάθαμε το 1974. Μεταξύ άλλων, το οινόπνευμα έχει αξία και για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών. (Βέβαια στην Κύπρο έχουμε ακόμα καλύτερους και πιο αποδοτικούς πόρους για την οικολογική παρασκευή οινοπνεύματος που και αυτοί αγνοούνται και παραμελούνται από τους κρατούντες.)
 
Η Κάνναβις είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή φυτικού ντήζελ για μηχανές (οχήματα, γεννήτριες, θερμάστρες, κλπ.) Το φυτικό ντήζελ είναι 100% ικανό να αντικαταστήσει το ορυκτό εισαγόμενο ντήζελ, χωρίς καμμιά προσαρμογή στις μηχανές. Μεταξύ άλλων, το φυτικό ντήζελ έχει αξία και για την κατασκευή αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών και εντόπιας ναπάλμ.
 
Όλοι οι οικονομολόγοι και οι στρατιωτικοί (ακόμα και εκείνοι που ψεύδονται) γνωρίζουν πως η τοπική αυτάρκεια στην Οικονομία και Άμυνα είναι ο πιο βασικός πυλώνας για την κερδοφορία στην παραγωγή και την ανάπτυξη, και για την αντικειμενική αυτονομία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. ΟΥΔΕΜΙΑ χώρα που η Οικονομία ή η Άμυνα της είναι εξαρτώμενη από ξένες δυνάμεις εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία ικανή να διατηρεί την επιβίωση, στρατιωτική ασφάλεια και ελευθερία της, ή την οικονομική της ευρωστία.
 
Η Κάνναβις παρέχει ένα από τους πλέον αποτελεσματικούς δρόμους προς την τοπική αυτάρκεια.
 
 
Οικονομία ~ Βιομηχανία ~ Γεωργία
 
Με πολύ απλές επεξεργασίες η Κάνναβις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πηγή για την παραγωγή καλιούχων ουσιών (δηλαδή που περιέχουν το μέταλλο Κάλλιο, πχ. ποτάσσα) που μπορούν να αξιοποιηθούν σε ελαφριές βιομηχανικές εφαρμογές για την κατασκευή αλκαλικών (βασικών) διαλυμάτων για την υφαντουργία και υδραυλικά συστήματα, για καθαρισμούς και ανακύκλωση.
 
Η ποιότητα της φυτικής ίνας που περιέχει η Κάνναβις είναι πασίγνωστη ανά τον κόσμο. Μιλούμε για καννάβινα υφάσματα, ρούχα, παπούτσια, πανιά, ανεμόμυλους, σχοινιά, κορδόνια, κλωστές, πανιά, τέντες, χαλιά, καπέλα, δέματα, καλύμματα, περιτυλίγματα, σάκους. Μιλούμε για τον καμβά και το κανναβάτσο των καλλιτεχνών... και ξεχνούμε πως η λέξη αυτή σημαίνει πως προέρχονται από την Κάνναβη.
 
Ακόμα και στην πιο χοντρή τους μορφή (χωρίς επεξεργασία δηλαδή), οι ίνες της Κάνναβης έχουν άμεση εφαρμογή στην παραγωγή δομικών υλικών όπως το πλιθάρι και τις ψάθες. Επίσης όλα τα προϊόντα από ίνες της Κάνναβης μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν (πχ. όταν φθαρούν) στην παραγωγή συνηθισμένων πλίθων. Υπάρχουν και πιο σύγχρονες μορφές πλιθαριού από φυτικές ίνες (χαρτί, υφάσματα) που γίνονται με δομική κόλλα (τσιμέντο).
 
Όλα τα πιο πάνω παράγονται εύκολα από μικρές και μεσαίες ελαφριές βιομηχανίες που δεν απαιτούν βαρετό εξοπλισμό. Γίνονται ακόμα και σε επίπεδο οικοτεχνίας.
 
Η ποιότητα της καννάβινης ίνας την καθιστά ιδανική για την παραγωγή χαρτιού. Το χαρτί στην εποχή μας είναι απαραίτητο στοιχείο του πολιτισμού, αλλά και μια από τις κυριότερες αιτίες καταστροφής δασών - η Κάνναβις παράγει είκοσι φορές πιο πολύ χαρτί από τα δένδρα αν συγκρίνουμε εκτάσεις με το ίδιο εμβαδόν, και με πολύ λιγότερο νερό. Επίσης συμβάλλει στην οξυγόνωση της ατμόσφαιρας των περιοχών όπου καλλιεργείται. Όλες μας οι πόλεις έχουν ανάγκη από πράσινους πνεύμονες.
 
Η καλλιέργεια της Κάνναβης δεν απαιτεί ιδιαίτερες ποσότητες νερού. Οι φαρμακευτικές της ιδιότητες και η αξία της για την βιομηχανία αυξάνονται όταν η Κάνναβις παράγεται σε ξηρές συνθήκες, με σπανιότατο πότισμα (ξηρική καλλιέργεια).
 
Ο σπόρος της Κάνναβης δεν είναι ψυχοδραστικός αλλά είναι τροφή υψηλής θρεπτικότητας, ίσως η πιο πρωτεϊνούχα φυτική τροφή στον κόσμο. Αντίθετα προς την εντύπωση που έχουν μερικοί, η Κάνναβις δεν είναι "μόνο για τα καναρίνια" - έχει την ικανότητα να φέρει το τραγούδι και στους ανθρώπους, ιδίως όταν είναι στερημένοι και πεινασμένοι.
 
Η Κάνναβις είναι πηγή για την παραγωγή διαφόρων λαδιών εκτός από το ντήζελ που έχουν αξία στη λίπανση και συντήρηση μηχανών και εργαλείων, καθώς και για φωτιστικά έλαια. Επίσης χρησιμοποιούνται ως βάση για την παραγωγή μπογιάς (λαδομπογιάς) για συντήρηση, καλλωπισμό και στις τέχνες, και στην παραγωγή βερνικιών για συντήρηση ξύλινων ειδών και προστασία ευάλωτων υλικών.
 
Η Κύπρος σήμερα εισάγει ΟΛΑ τα εμπορικά και βιομηχανική είδη που αναφέραμε πιο πάνω χωρίς καμιά εξαίρεση. Με την νόμιμη Κάνναβη θα μπορούσαμε να τα παράγουμε όλα εδώ φτηνότερα και καλύτερα με τους δικούς μας ανανεώσιμους πόρους και για τον εμπλουτισμό και προς όφελος του δικού μας λαού αντί των κατακτητών και του ξένου Κεφαλαίου.
 
 
Πολιτική και Πνευματική ζωή
 
Οι ιδιαιτερότητες που κατέχει η Κάνναβις ως ψυχοδραστική ουσία την έχουν τοποθετήσει από αρχαιότητος μες την φαρέτρα των όπλων και εργαλείων που κατέχει η ανθρωπότητα για την προσωπική, κοινωνική και πνευματική απελευθέρωση. Αυτά βέβαια συνεπάγονται ορθή χρήση, με γνώση, πρόγραμμα και πρόθεση για αυτούς τους σκοπούς.
 
Οι καταπληκτικές της ιδιότητες εξυπηρετούν την πορεία χειραφέτησης των ανθρώπων από την άδικη εξουσία, και αποκαθιστούν την υγιή αίσθηση δικαίου, κοινωνικής υποχρέωσης, συλλογικότητας, αδελφοσύνης και ισότητας.
 
Η Κάνναβις βοηθά το άτομο να είναι σε επαφή με τις πιο ευγενείς πτυχές της ψυχής του. Προσφέρει στο άτομο την ενόραση και το δρόμο να πράττει, να ομιλεί και να δρα με αυτογνωσία, και να εναρμονίζεται με το Θείο. Προσφέρει ανοσία και αντίσταση στην εσωτερίκευση της καταπίεσης που μας επιβάλλουν η εκκλησία, το Κεφάλαιο, τα Κόμματα και το Κράτος.
 
Με άλλα λόγια, στις σημερινές συνθήκες όπου η κοινωνία μας μαστίζεται από μαζικές ψυχοπαθολογίες και θεσμοθετημένες αντικοινωνικές συμπεριφορές, η Κάνναβις είναι πολιτικό φάρμακο που με τη σωστή χρήση και συνειδητή αξιοποίηση είναι εξαίρετο εργαλείο για την εξισορρόπηση, κοινωνική αυτο-οργάνωση και συλλογική απελευθέρωση των ανθρώπων.
 
 
Οικολογία
 
Είναι φανερό από τα πιο πάνω πως η Κάνναβις είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη που μαζί με τον ήλιο, τα κύματα, τον άνεμο και τους άλλους πόρους του νησιού μας είναι ικανή να υπηρετήσει τις οικονομικές μας ανάγκες υλοποιώντας ταυτόχρονα και τις οικολογικές προδιαγραφές της αειφορίας στην ανάπτυξη. Η καλλιέργεια και επεξεργασία της Κάνναβης εμπλουτίζει το περιβάλλον με οξυγόνο και άλλες θρεπτικές ουσίες, εξοικονομεί νερό, δεν παράγει τοξικούς ρύπους, και αντικαθιστά πάρα πολλά εμπορικά-βιομηχανικά προϊόντα που είναι σπάταλα και τοξικά.
 
Οι πλείστες ουσίες που παράγει η Κάνναβις διασπούνται σε φυσικές, μη-τοξικές ουσίες που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Τα πλείστα προϊόντα της Κάνναβης έχουν υψηλές προδιαγραφές για επανάχρηση και ανακύκλωση.
 
 
Πρωτεύουσα μας είναι τα Καννάβια
 
Για όλους τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω η Κάνναβις πρέπει να είναι νόμιμη, και να αξιοποιηθεί τάχιστα σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς της παραγωγής και ανθρωπίνων δραστηριοτήτων όπου έχει αποδεδειγμένο όφελος και εξαιρετική αποδοτικότητα. Για όσους δεν γνωρίζουν τις πιο πάνω αλήθειες για την Κάνναβη, συνιστούμε να μελετήσετε μια καλή εγκυκλοπαίδεια, ή τις πηγές που παραθέτουμε πιο κάτω [6].
 
Υπάρχει πολιτικός που να γνωρίζει όλα τούτα και να τάσσεται "ενάντια στην Αποποινικοποίηση" με βάση οποιαδήποτε λογική; Φυσικά όχι. Μόνο αν είναι τελείως αδιάβαστος, θύμα παραπληροφόρησης από προπαγανδιστές και κακόβουλους "συμβούλους", ή τελείως ταυτισμένος με την άνομη εξουσία και καταπίεση ή αν είναι πουλημένος στους οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς μας εχθρούς εξηγείται μια τέτοια στάση.
 
Για όλους τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω σε σχέση με τις ανάγκες της Άμυνας και της Οικονομίας, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέστησε την Κάνναβη νόμιμη και επένδυσε πάρα πολλά σε μια εκστρατεία διαφώτισης και εμψύχωσης των γεωργών με το σύνθημα "Η Κάνναβις είναι Πατριωτική"! Αυτή η υπόθεση είναι εμπεριστατωμένη σε πολλά βιβλία ιστορίας, και μπορείτε να το ψάξετε παντού [6]. Εμείς; Μια κατεχόμενη χώρα με ΤΡΟΜΕΡΕΣ ανάγκες στην Άμυνα και την Οικονομία γιατί να μην αξιοποιήσουμε αυτό το από αρχαιότητος δικό μας φυτό και τα προϊόντα του;
 
Ο λόγος είναι απλός: διότι η πολιτική της Κύπρου προς την Κάνναβη καθορίζεται από την ίδια δύναμη που εξοπλίζει τον Τουρκικό και Αγγλικό στρατό κατοχής. Τις ΗΠΑ.
 
Και τα μυαλά, τα δόγματα και οι ιδεολογίες των πολιτικών μας από την ίδια υπερδύναμη καθορίζονται. Η ελευθερία μας εξαρτάται πρώτα από την ιδεολογική, νοητική, συναισθηματική μας απεξάρτηση και αμέσως μετά από την αντικειμενική - υλική και φυσική - μας απεξάρτηση. Η Κάνναβις έχει ένα τεράστιο ρόλο να παίξει σ' αυτή την ιστορία.
 
Γι αυτό παραμένει παράνομη.
 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net                                                   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Σημειώσεις
 
[1].
"Ουδείς Υποψήφιος Είπε...¨
Προεδρικές Εκλογές 2008
 
[2]. Οι συνεντεύξεις στην εφημερίδα Πολίτης
" Όσα δεν χωράνε στον προεκλογικό"
 
[3].
Η αποποινικοποίηση της χρήσης και τα ευρωπαϊκά δεδομένα
 
Η αποποινικοποίηση των Ναρκωτικών στην Πορτογαλία έφερε σημαντικά αποτελέσματα
 
Το πορτογαλικό μοντέλο καταπολέμησης των ναρκωτικών

   
[4].

Βουλή: Σ’ ένα μήνα ο νόμος για το νάρκοτεστ

http://www.onlycy.com/240752-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%83-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84 ΟΧΙ ~ ξανά ! ~ στο Νάρκοτεστ http://cyprus.indymedia.org/node/4772
[5].
Η Αριστερά και το δίλημμα της κάνναβης
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/532743

 

[6].
Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη...
 
The Case for Hemp as a Biofuel
 
Η Κάνναβις... το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό
 
Εκτύπωση του φυλλαδίου γιά διανομή σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους:
Σελίς 1
Σελίς 2
 
Καννάβι σε Κάθε Μανάβη
 
Η Κάνναβις και Τρεις Δικαστές: Εξυπνάκηδες, Ατσίδες και Υπέρλαμπροι Σοφοί, Κολοφώνες του Κυπριακού Δικαίου
 
Κάνναβις και η Αριστερά
 
"Η νεολαία χρειάζεται ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ορθή χρήση της Κάνναβης και των άλλων Ψυχοδηλωτικών μέσων."
 
Kλεάνθης Γρίβας, Ψυχίατρος - Αποποινικοποίηση Χασίς
 
Τριάντα θέσεις για την κάνναβη
Κλεάνθης Γρίβας
 
H κάνναβις λιγότερο επικίνδυνη στο οδήγημα
από το αλκοόλ:
BBC: Cannabis driving danger measured
 
Petros Evdokas and Cannabis, on Google:
 
[7].
Hemp for victory
 
* * *
 

AttachmentSize
kannavis3-ypo4hfioi-table.jpg134.6 KB

Comments

Πάνω από 100 Σχόλια για το θέμα "Κάνναβης και Προεδρικές Εκλογές"

 
Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια στο Φάτσαμπουκ / Facebook
 
Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί... δεν προλαβαίνουμε καν να απαντούμε. Μελετήστε τα, είναι σαν μια ακτινογραφία του ψυχισμού μιας μερίδας του λαού μας.
 
* * *
 
Στην ομάδα:
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 
•  
Evri Neofytou
Κύριε Ευδόκα δεν διαφωνώ ούτε σε ένα ιώτα στα όσα γράφεις για την κάνναβη. Είμαι κι εγώ μια εκ των ένθερμων υποστηρικτών της αποποινικοποίησης. Αντί να μέμφεσαι όμως τον κύριο Αναστασιάδη για το ότι ενθαρρύνει την αποποινικοποίηση και παρουσιάζεται παράλληλα επιφυλακτικός χωρίς να μπαίνει σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα εκτιμούσα βαθύτατα το ενδεχόμενο να πρότεινες (προκειμένου να συνεισφέρεις κι εσύ σε αυτή την προσπάθεια) με υπευθυνότητα κάποια πρακτικά επιχειρήματα για το πως θα μπορούσαμε (με την υφιστάμενη ανύπαρκτη κουλτούρα και υποδομή) να περάσουμε σε εποχή αποποινικοποίησης. Θα ήθελα επίσης να προτείνεις παραδείγματα αποφυγής της κατάχρησης σε πρακτικό επίπεδο από τον απλό πολίτη, τις εταιρίες εκμετάλλευσης, τα κυκλώματα και τα καρτέλ που αναμένεται να δημιουργηθούν, το πλίατσικο που θα παικτεί τον πρώτο καιρό, την ασυδοσία που ενδεχομένως να παρατηρηθεί εκ μέρους των φαρμακευτικών εταιριών, στο πως θα διαθέτουν εμπόρευμα οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, πώς θα ελέγχονται οι συνταγογραφήσεις και πολλά άλλα προβλήματα που πιθανόνατα να προκύψουν τα πρώτα χρόνια.
 
•  
Petros Evdokas
Υπάρχουν λύσεις για όλα. Αν η κρατική εξουσία είναι αφοσιωμένη και ενημερωμένη για το βάθος και το νόημα της Αποποινικοποίησης, τότε με κοινωνική παιδεία και εκπαίδευση, τα μεγαλύτερα προβλήματα υπερνικούνται. Αν το Κράτος "δεν" (που έτσι είναι τώρα), τότε μόνο ένα δυναμικό λαϊκό κίνημα αυτο-οργανωμένων πολιτών μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές.
 

•  
Evri Neofytou
Άρα συμφωνούμε ότι με την παρούσα κατάσταση σε καμία περίπτωση η άμεση μετάβαση σε εποχή αποποινικοποίησης είναι πρακτικώς εφικτή. Συμφωνώ στο ότι υπάρχουν λύσεις για όλα, φτάνει να υπάρχει δομημένος διάλογος. Συμφωνώ επίσης ότι η κοινωνική παιδεία και η εκπαίδευση και έννοιες-κλειδιά στην όλη προσπάθεια. Τα αυτο-οργανωμένα λαϊκά κινήματα πολιτών συνήθως αντιμετωπίζονται ως γραφικά και πραγματικά στις πλείστες περιπτώσεις οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Η συγκεκριμένη προσπάθεια για αποποινικοποίηση δεν αξίζει τέτοια κατάληξη. Είναι ένα όραμα το οποίο πρέπει να γίνει πράξη. Να μου επιτρέψεις να σου προτείνω συμπόρευση σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε πρόταση είναι χρήσιμη. Δεν σου συνιστώ να βλέπεις εχθρικά όποιον έχει κάποιους προβληματισμούς δεδομένου ότι αναγνωρίζεις ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Μπορείς να βλέπεις με καχυποψία όσους είναι κάθετα αντίθετοι και αρνούνται ότι η αποποινικοποίηση μπορεί να καταστεί εφικτή.
 
•  
Petros Evdokas
Δεν ξέρω αν ήταν εκ παραδρομής που γράφτηκε, ή αυτή ήταν η πρόθεση στη δήλωση πιο πάνω: "συμφωνούμε ότι με την παρούσα κατάσταση σε καμία περίπτωση η άμεση μετάβαση σε εποχή αποποινικοποίησης είναι πρακτικώς εφικτή".
 
Εκείνο που λέω και με το οποίο συμφωνούν όλοι οι φίλοι αυτού του ιερού φυτού, είναι πως η Αποποινικοποίηση, άμεση και χωρίς όρους, θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Και όσα μοιάζουν να είναι προβλήματα που θα προκύψουν μετά, αφ' ενός λύονται εύκολα, αφ' εταίρου είναι πολυ μικρότερα από τους θανάτους, βασανισμούς, φυλακίσεις, εκβιασμούς, αυτοκτονίες, εξορίες και μεταναστεύσεις που έχουμε τώρα.
 
•  
Evri Neofytou
Για να περάσει ένα νομοσχέδιο από την βουλή ξέρεις ότι χρειάζεται πλειοψηφία. Βλέπεις γενικώς να υπάρχει πολιτική βούληση; Για να πείσεις βουλευτές οι οποίοι είναι ενάντια στην αποποινικοποίηση νομίζω ότι θα βοηθούσε εαν είχαν υπόψη τους και πιθανές λύσεις για τα όποια προβλήματα πιθανόν να ξεσπούσαν τον πρώτο καιρό.
 
•  
Petros Evdokas
Τα προβλήματα ΗΔΗ υπάρχουν, κα είναι φονικά. Η Αποποινικοποίηση θα είναι μια άμεση λύση. Αν προκύπτουν θέματα διευθετήσεων που μοιάζουν με προβλήματα, αυτά δεν είναι λόγος για αποφυφή της λύσης.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Στην ομάδα
FONI LAOU
 
Andreas Haralambos likes this.
 
•  
Elpida Chrysostomou απέκτησεκαιφίλουςηκάνναβη ? Επειδή τυγχάνει να χω στο στενό μου οικογενιακό περιβάλλο παιδί που παλεύει με τα ναρκωτικά να απεξαρτηθεί τάσσομαι καθετως οριζοντίος και διαγωνίους σύμφωνη με την αποψη του γιώργου να μην νομιμοποιηθει η κάνναβη και το παω ενα βήμα πάρα πέρα να κυνηγήσουμε μεχρι και το τελευταίο τσογλάνι που μπαίνει στα σχολεία μας και μυει τα παιδιά μας στα ναρκωτικά. Ταναρκωτικάμακρυααπταπαιδιαμας.
 
•  
Constantin Christodoulides
DN PREPEI NA EPITRAPOUN ME KANENA TROPO, H PROTHIPOURGOS THS DANIAS OTAN ITANE ANTIPOLITEVSIS PRI 8 XRONIA ITHELE ELEFTHEROPOIHSI GIA TO XASIS, ALLA TORA POU EGINE PROTHIPOURGOS TO IPE OTI INE KATHETA ENANTION KAI ALLAXE GNOMH, DIOTI OLES OI EREVNES LENE OTI INE VLAVERO GIA TON ORGANISMO .
 
•  
Elpida Chrysostomou
Αλήθεια πιανού το παιχνίιδι παίζεις? μας παρουσιάζεσαι σαν υποστηρικτής του λιλλήκα αλλα δεν χάνεις ευκαιρία να κατακρινεις αυτά που λεει. Πριν ήταν για την προταση του περι φυσικού αερίου τωρα για την μαριχουάνα. Νομίζεις οτι δεν ξέρουμε τι γινόταν στα σπιτια που εκανα κατάληψη οι αναρχικοί στην παλιά λευκωσία????? Με νύχια και με δόντια πολεμήσαμε να σώσουμε τα παιδια μας απο τους φιλους της κάνναβης.
 
•  
Constantin Christodoulides
ELPIDA SE PION APEFTHINESE
 
•  
Elpida Chrysostomou
Ντινο το χασίς ειναι το προπύλαιο για να μπουν σε πιο βαθιά ναρκωτικά προκαλει ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα και ειναι εθισμος
 
•  
Elpida Chrysostomou
στον κύριο ευδοκα
 
•  
Constantin Christodoulides
EGO DEN IME YPOSTHRIKTHS TOU LILLHKA
 
•  
Elpida Chrysostomou
καιστους indymedia
 
•  
Petros Evdokas
Όταν μιλά η άγνοια, τι απάντηση να δώσουμε;
 
•  
Elpida Chrysostomou
εσυ δεν εισαι ο κύριος ευδοκας ειναι που γράφει αυτά που γράφει
 
•  
Elpida Chrysostomou
αγνοια? συνελθε εχω διαβάσει τα πάντα για την μαριχουανα και εχω ανηψια στην Αγια σκεπη
 
•  
Elpida Chrysostomou
που προσπαθει να σωθει ξεκίνησε με μαριχουανα και εφτασε στα 19 με κρυσταλ
 
•  
Elpida Chrysostomou
πηγαινε πουλα μουρη στα 15 χρονα η μαριχουανα ειναι ναρκωτικό μακρια απ τα παιδια μας
 
•  
Constantin Christodoulides
TI AGNIA , NA MAS TRELLANETE TORA, APO EKEI ERXIZEIS KAI GIA TA PIO VATHEIA NARKOTIKA, AN KAPNIZEIS KATHE MERA APOVLAKONESE, DEN LEITOURGEI TO MIALO, KAI DEN XEREIS KAI TI KANEIS OTAN TO KAPNIZEIS, EXO DOKIMASEI KAI XERO, KAI XERO TOULAXISTON 30 ELLHNES POU ARXISANE ME TO XASIS KAI TORA INE NEKROI, PIO MIKROI STHN ILIKIA APO MENA
 
•  
Petros Evdokas
Κρίμα να προωθείται μια τόσο χοντρή άγνοια μαζί με δόσεις αλαζονίας και με υποστήριξη από την κρατική μηχανή τρομοκρατίας και βίας ενάντια σε ανθρώπους που έχουν μια σχέση με μια παντελώς αβλαβή ουσία. Αληθινά, κρίμα.
 
Οι εγκληματίες εδώ είναι εκείνοι που αντί να σέβονται, εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων και σας γεμίζουν ψέμματα, δόγματα και ανοησίες.
 
•  
Elpida Chrysostomou
από την σελίδα του κύριου ευδόκα την indymedia
Το κόμμα του προωθεί το Νάρκοτεστ - στο οποίο είμαστε κάθετα ενάντιοι:
Ο κ. Ιωνάς Νικολάου, Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών μιλώντας για τον νέο νόμο του Νάρκοτεστ δήλωσε ότι "ο οδηγός που θα αρνηθεί τον έλεγχο σάλιου ή τον όποιο άλλο έλεγχο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα διαπράττει ποινικό αδίκημα με ποινή ανάλογη με την ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Δικαστήριο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών" [4].
 
Αν εκλεγεί ο Αναστασιάδης τα βασανιστήρια, οι παράνομες και "νόμιμες" συλλήψεις, οι φυλακίσεις και εκβιασμοί των Φίλων της Κάνναβης θα επιδεινωθούν.
 
Δηλαδή δεν φτάνει τα δυστηχήματα που προκαλουνται λόγο ποτού εχουμε τώρα και τα δυστηχήματα λογο ναρκωτικών. Αλλά να μην μπορει η αστυνομία να στοιχειοθετεί υπόθεση γιατι δεν θα χει το νομικό πλαίσιο....... Αυτά μας προτείνει ο κύριος αυτός. Γεμίζουν τα μυαλά των νεαρών παιδιών οτι η μαριχουανα ειναι φυτική και δεν κάνει κακό και οτι κάνει καλό ειναι φαρμακευτική και να την προωθουμαι σαν φαρμακο τα παλαβώνουν και τα χρησιμοποιουν για να εξυπερετουν αυτοσκοπους. Ασε κύριε ευδόκα
 
•  
Constantin Christodoulides
EXEIS KAPNISEI POTE SOU , POU EMEIS EXOUME AGNOIA , XEREIS POU ZO , SE MIA XORA POU TO XASISI TO POULANE SAM XOIROMERI, XEREIS TI INE H CHRISTIANIA STHN KOPEHAGI , AN DEN XEREIS ELATE NA SAS FILOXENHSO NA MATHETE
 
•  
Elpida Chrysostomou
κυριε ντίνο ο ευδόκας ξέρει και τι ειναι το χασις και μπορει να σου κάμει και φιλοσοφική περι του θέματος οπως κάμνει και στους εφήβους στις καταλήψεις των αναρχικών μια βόλτα εκει θα σας πεισει
 
•  
Elpida Chrysostomou
φεύγω προτου παρεκτραπώ γιατι οταν προκειται για παιδια και ναρκωτικά μπορω να βγώ εκτός γραμμής
 
•  
Constantin Christodoulides
H ASTYNOMIA STHN DANIA EXEI TORA KAINOURGIA METRA OPOS TO ALKOOL NA ELEXEI KAI POIOI INE SE EPIRROIA NARKOTIKON , KAI EIDIKA XASIS ,EXOUN GINEI POLLA DYSTYXIMATA
 
•  
Clelia Arminiotou
μπορει ο κος Ευδόκας να μας πει σε τι χρησιμευει το κάπνισμα της κανναβης? εδω προσπαθουμε την απαγορευση των τσιγαρων απο καπνων και θα επιτρεψουμε το καπνισμα τσιγαρων απο κάνναβη ??? οκ το κυριο επιχειρημα ειναι για να μην πωλητε παρανομα ,και μετα οι εμποροι να εκμεταλευοντε τους πελατες κανναβης και να τους πωλουν πιο σκληραναρκωτικα. μπορειτε ομως βασει των γνωσεων σασ να πειτε με 50% οτι αν πωληται ελευθερα η κανναβη π.χ σε ειδικα "καπνιστηρια " οτι οι χρηστες θα μεινουν μονο εκει ?? και ποσο θα δικαιουνται να καπνισουν?
 
•  
Petros Evdokas
Kα Κλέλια, κατ' αρχήν η Κάνναβης είναι μέσον για την απεξάρτηση από τα δηλητήρια που αναφέρατε, όπως το τσιγάρο και το οινόπνευμα.
 
Τα άλλα που λέτε δεν τα καταλαβαίνω.
 
•  
Elpida Chrysostomou
για να καπνιζεις κανναβη καπνίζεις και τσιγάρο!!!
 
•  
Petros Evdokas Μα τι αρλούμπα είναι τούτη;
 
•  
Elpida Chrysostomou
στα παιδιά σας κυριε ευδοκα να τους λετε τις δικές σας αρλουμπες οτι η κανναβι εν καλο πραμα
 
•  
Constantin Christodoulides
ORAIA TETRAGONIKH LOGIKH, MHN KAPNIZEIS TSIGARO MHN PINEIS POTO KAI KAPNISE MASTOURA NA SOU PERASEI, MONO H LEXIS MASTOURA TI SAS LEI
 
•  
Clelia Arminiotou
απλως ρωτησα ποια η χρησιμοτητα της κανναβης εκτος απο ιατρικους λογους ? γιατι π.χ εγω να μπορω να αγορασω & να καπνισω κανναβη οταν δεν εχω καποιο προβλημα απεξαρτησης λογω οινοπνευματος η τσιγαρου ???
 
•  
Petros Evdokas Για το θέμα του καπνίσματος:
 
Ακόμα και αν κάποιος θέλει να την καπνίσει, η Κάνναβις βοηθά στην αποτοξίνωση από το τσιγάρο, και δρα θεραπευτικά στις ζημιές που έχει προκαλέσει το κάπνισμα του τομπάκο.
 
Αλλά δεν χρειάζεται κάπνισμα. Η Κάνναβις τρώγεται και πίνεται ως ρόφημα πολύ άνετα.
 
•  
Petros Evdokas
Μα αν ήταν νόμιμη, κα Κλέλια, δεν σας αναγκάζει κανείς να τη χρησιμοποιήσετε! Το θέμα είναι να είναι προσιτή για αυτούς που την θέλουν ή την έχουν ανάγκη φαρμακευτικά.
 
•  
Petros Evdokas
Κα Κλέλια, εκφράζεστε εδώ, αλλά σαφώς δεν έχετε μελετήσει το άρθρο για το οποίο μιλούμε.
 
•  
Constantin Christodoulides
EXETE YPOPSIN SAS POSO EIDON XASIS YPARXOUN KAI PIO INE TO PIO DYNATO, TO EXETE KAPNISEI SE MPOUKALI, H SE XARTI, TO LIVANEZIKO TI INE
 
•  
Petros Evdokas
Μα το θέμα μας δεν είναι να συγκρίνουμε διάφορα παράνομα προϊόντα. Είναι το κατά πόσον θα σώσουμε ζωές μέσω Αποποινικοποίησης.
 
•  
Andie Kouzapa
ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.....ΕΙΧΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ...ΖΑΛΑΔΕΣ-ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ.....ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ....Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ?
 
•  
Constantin Christodoulides
DEN AKOUSA POUTHENA NA SOZONTE ZOES ME THN MASTOURA, MONO NA XANONTE ,DEN MOU APANTATE SE AVTA POU SAS ROTO, EGO DEN IME H KYRIA ELPIDA , H KAPIA ALLH ELPIDA, EXO FAEI THN ZOI STO PEZODROMIO KAI STHN XENITIA POLY MIKROS KAI OTAN SYZHTO ENA THEMA TO GNORIZO POLY KALA, EFXARISTO
 
•  
Clelia Arminiotou
το πιο πανω αρθρο της αναρτησης σας το διαβασα ,που κανεται κριτική στους 3 κυριους υποψηφιους προεδρους και τις θεσεις για την αποποινικοποιηση της κανναβης.
 
•  
Constantin Christodoulides
AN INE GIA THERAPEIA NA PANE SE GIATRO NA PAROUNE SYNTAGH FARMAKON
 
•  
Elpida Chrysostomou
η πόλα η κατσουνωτού που κάμνει λαικ ειναι και αυτή στους φιλους της κανναβης?
 
•  
Constantin Christodoulides
DEN NOMIZO NA TO YPOSTHRIZEI H POLA
 
•  
Elpida Chrysostomou
εκαμε λαικ του ευδοκα και γι αυτο ερωτώ
 
•  
Elpida Chrysostomou
αφού η κάνναβη ειναι τοσο καλή για τον ανρωπο γιατι προκαλεί παραισθήσεις?
 
•  
Constantin Christodoulides
TO XASIS SOU DINEI PARESTHISEIS TELEIOSE, KANE KAI SEX ME THN EPIROIA TOU XASIS KAI THA DEIS POS INE DEN XEREIS TI SOU GINETE AN ISE KAI ANDRAS THA TON PSAXNEIS KAI NA LES POU INE,XA XA XA
 
•  
Constantin Christodoulides
XAFNIKA GELAS, META SE PIANEI AXOS , META KATATHLIPSI, META GELAS PALI, ASTA MHN GYREVEIS
 
•  
Elpida Chrysostomou
μακριά απο μας κύριε ντίνο ειμαστε ενάντια στους εθισμούς τα παιδιά μας δεν εχουν ανάγκη απο αυτές τες μαλακίες για να ειναι καλά το μόνο που εχουν ανάγκη ειναι την αγάπη και την φροντίδα μας τα ναρκωτικά σκοτώνουν τις προσοπικότητες τους.
 
•  
Constantin Christodoulides
KAI EXARTATE PUIO EIDOS KAPNISES INE DIAFOROI TYPOI XASIS, NA MHN TO DOKIMASETE PETE SAS, OI ADYNATOI XARAKTHRES THN PATANE
 
•  
Πόλα Κατσουνωτού
Ελπιδα εχω ζητησει να μην αναφερεσε στο ονομα μου γιατι εισαι βουτηγμενη μεσα στο ψεμα και στην ειρωνεια !!! ευχομε να το σεβαστεις !!! ευχαριστω πολυ
 
•  
Elpida Chrysostomou
πήγαινε καμε κανένα λαικ για την μαριχουανα πολα και πε του γιατρου σου να σου αλλαξει χάπια εν σε πιανουν πια
 
•  
Andie Kouzapa
ΠΟΛΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ......
 
•  
Πόλα Κατσουνωτού
λυπαμε αλλα η συμπεριφορα σου μονο λυπηση μου προκαλει !!! σου εχω ξαναπει οτι εμεις οι 2 δεν εχομε κανενα κοινο πηγαινε βρες κανενα ομοιου επιπεδου με εσενα να συναναστρεφεσε 
 
•  
Petros Evdokas
Κα Ελπίδα γιατί τόση πικρία; Αναφερόμενος στη λανθασμένη θέση του υποψηφίου μας για την Κάνναβη, έγραψα:
"Ο Γιώργος Λιλλήκας όφειλε στον εαυτό του και στην κοινωνία που τάχθηκε να υπηρετεί ως πολιτικός να μην κατρακυλήσει στη δαιμονολογία και τον βάλτο όπου τον τραβούν οι αμετανόητοι παλαιο-κομματικοί "παράγοντες" που τον περιβάλλουν.
Ευχόμαστε να αναθεωρήσει!
Οι Φίλοι της Κάνναβης χρειάζονται ένα σωστό υποψήφιο και ο Γιώργος Λιλλήκας θα ήταν ιδανικός για αυτή την θέση."
 
Πιστεύω πως κατέχει και την αξιοπρέπεια και την ευφυία να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Γιατί τόσο "άγκρισμα";
 
•  
Elpida Chrysostomou
να μεν σας τύχει κοπελλες μου να μπλεξουν τα παιδια σας με τα ναρκωτικά , να μεν σας τυχει ειλικρινά μιλάτε χωρίς να ξέρετε αμα σας τυχει που το απεύχομαι ελάτέ να ξανακάμετε λαικς σε αυτά που λέει ο κύριος τουτος περι μαριχουανας.
 
•  
Πόλα Κατσουνωτού
ο κυριος ΕΥΔΩΚΑς εχει δικαιωμα εκφρασης οπως ολοι μας !!!
 
•  
Elpida Chrysostomou
γιατι προσπαθειται να προβαλετε τα ναρκωτικά ως κατι καλο για τα παιδια μας τοσο καλό που πρεπει να αποποινικοποιηθει και να καλιεργήται νομιμα γι αυτο.
 
•  
Andie Kouzapa
LIKE ΔΕΝΕΚΑΜΑ !!!!!! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ....ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΙ.....ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.....
 
•  
Petros Evdokas
Πέστε μας κα Ελπίδα, τι σχέση έχει η Κάνναβις με τα ναρκωτικά; Η Κάνναβις εμβαθύνει, ανυψώνει και διευρύνει τη συνείδηση, τα ναρκωτικά σβύνουν, τυφλώνουν και σκοτώνουν τη συνείδηση. Επιπλέον, η Κάνναβις είναι μέσον ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από τα ναρκωτικά.
 
Υπάρχει κάποια νευρική διασύνδεση εκεί μέσα στο κεφάλι να το αντιληφθείτε, ή έχουν όλα καταληφθεί από δαιμονολογίες και δόγματα; Τι σας προκαλεί αυτές τις παραισθήσεις;
 
•  
Elpida Chrysostomou
ολοι οι υποψήφιοι ταχτηκαν ενάντια στην αποποινικοποιηση δεν μιλουμε για καζίνα τωρά και το γινάτι του χριστοφια να μεν τα επιτρέψει μιλουμε για μικρά παιδια 15 χρονών αντι να δημιουργουμαι κέντρα απεξάρτησης και να αναλώνουμε κονδύλια για πρόληψη στα σχολεια κριτικάρουμε τον κάθε υποψηφιο που ειναι ενάντι στην αποποινικοποιηση
 
•  
Evi Lardi
Για ιατρικους σκοπους θα το υποστηριζα και εγω με τους σωστους ελεγχους ομως. Η μαριχουανα σταματα τις παρενεργειας της χημειοθεραπειας. Στην Αμερικη πολλες πολιτειες το επιτρεψαν γι` αυτο. Επισης βοηθα στο ασθμα. Στον Καναδα με συνταγη γιατρου την παιρνεις απο το φαρμακειο. Οταν υπεφερε ο πατερας μου απο τις χημειοθεραπεις δεν το ηξερα. Μα τον Θεο αν το ηξερα θα πηγαινα να του εβρισκα η ιδια παρα να τον βλεπω να υποφερει και να διπλωνεται.
 
•  
Petros Evdokas
Βέβαια και κριτικάρουμε γιατί πρέπει να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων που χάνονται με τα παράνομα και νόμιμα φάρμακα, καθώς και με το τομπάκο και το ποτό.
 
•  
Elpida Chrysostomou
μα ποιος σας τα ειπε τουτα κύριε ευδοκα ή αδερφοτεκνη μου ήταν φυτό απο την κάνναβη σημερα κάμνει απεξάρτηση στην Αγια Σκέπη αν η κάνναβη ηταν τοσο καλή γιατι επρεπε να κλειστει σε ενα κέντρο απεξάρτησης? γιατι εβγήκε που το σχολειο και πουλουσε το κορμι της στα 16 της για να πάρει το τσιγαρακι της?
 
•  
Petros Evdokas
Η Εύη ορθά μιλά.
 
•  
Elpida Chrysostomou
γιατι εξαφανιζόταν μέρες και εξαθλιωνε το σώμα της και την ψυχη της ενα μωρό 16 χρονών ? κανονικά θα πρεπε να ειναι η καλύτερη μαθήτρια αφου η κάνναβη εν ολα αυτά που λες
 
•  
Petros Evdokas
Η αδερφότεκνη σας ήταν φυτό από άλλους λόγους κα Ελπίδα. Και ρωτήστε τους παπάδες στη Αγία Σκέπη γιατί την έκλεισαν εκεί, καθώς και τους ψυχολόγους ή ψυχίατρους - απορώ για το πόσα ψέμματα σας είπαν.
 
•  
Elpida Chrysostomou
η ευη μίλησε για την κάνναβη για ιατρικους λόγους αυτήν που την πέρνεις ελεγχόμενα οχι αυτην που πουλάνε στα στέκια
 
•  
Petros Evdokas
Η αποποινικοποίηση για ιατρική χρήση είναι μια πολύ σωστή αρχή.
 
•  
Elpida Chrysostomou
μας ειπαν ψέματα οι γιατροι? εμεις τα βλέπαμε με τα μάτια μας γιατι δηλάδη η δική σου σκέψη να ναι και η σωστή εχω ψυχολογους και ψυχιατρους συγγενεις προτου βαθμού νομίζεις ξερεις καλύτερα απο μένα τι ζήσαμε και ζουμε? κανε παιδια και φροντισε να τα μάθεις τι ειναι κάνναβη και μετα ξαναμιλουμε
 
•  
Dinos Leykosia
Ημαριχουανα και ολα τα ναρκωτικα ειναι φυσικο να λειτουργουν σαν καταπραιντικα στον πονο οπως και η μορφινη δεν ειναι μυστικο αυτο..και συμφωνω με την Ελπιδα μακρυα απο τα παιδια μας!!!!
 
•  
Petros Evdokas
Αν σας είπε γιατρός ότι η Κάνναβις προκαλεί όλα αυτά, ζητείστε του το γραπτώς. Θα δείτε που θα αρνηθεί - η επιστήμη λέει ακριβώς το αντίθετο: ότι η Κάνναβις είναι ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ για πολλά από αυτά τα προβλήματα. Ο γιατρός είναι δόγμα που σας πουλά, και απάτη.
 
•  
Petros Evdokas
Η Κάνναβις δεν είναι ναρκωτικό κε Ντίνο.
 
•  
Dinos Leykosia
Δεν εχει παρενεργειες φιλε Πετρο?
 
•  
Petros Evdokas
Κάθε ουσία έχει ορθή χρήση, λάθος χρήση, και κατάχρηση. Η ορθή χρήση γίνεται διότι κάποιος επιθυμεί τη δράση του φυτού. Πιο είναι αυτό που εσείς ονομάζετε παρενέργειες;
 
•  
Elpida Chrysostomou
πιο πάνω ανέφερα οτι η κάνναβη ειναι το προπυλαιο για πιο σκληρά ναρκωτικά επιμελώς το αγνόησες και κάμνεις την ρητορική σου για τους ιατρικους λόγους αλλα για πες ποσα παιδια δεν μένουν στην κανναβη και προχωρουν σε σκληρά ναρκωτικά? πες μας γιατι ειναι σχεδον αδύνατο να κόψεις οταν εισαι εθισμένος απο την κάνναβη ?
 
•  
Dinos Leykosia
Μα εγω ρωτω να μαθω κατι που αγνοω δεν λεω οτι εχει ρωτησα αν εχει..με ολον τον σεβασμο.
 
•  
Petros Evdokas
"η κάνναβη ειναι το προπυλαιο για πιο σκληρά ναρκωτικά": όλες οι επιστημονικές έρευνες καταρρίπτουν αυτό το μύθο. Μόνο οι αστυνόμοι, παπάδες, και αδιάβαστοι πολιτικοί τον παπαγαλίζουν.
 
•  
Petros Evdokas
Ευχαριστώ Ντίνο. Και απολογούμαι αν ακούστηκα απότομος.
 
•  
Elpida Chrysostomou
και οι γονεις που εχουν παιδια με προβλήματα ναρκωτικών κύριε ευδοκα μονο εσεις και ολοι οσοι φωνάζετε για να νομοιμοποιηση της μαριχουανας μας λετε τα αντίθετα. αλήθεια εχεις παιδια?
 
•  
Dinos Leykosia
Δεν ακουστικες αποτομος φιλε μου ..εγω μπορει να το διατυπωσα λαθος..
 
•  
Andie Kouzapa
Elpida Chrysostomou ΠΟΛΥ ΤΡΓΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ
 
•  
Elpida Chrysostomou
αντη δεν εχω καν μπει σε λεπτομέριες να φανταστεις πως ειναι να το ζεις απο κοντά και να μην πορεις να το σταματήσεις
 
•  
Elpida Chrysostomou
http://www.agiaskepi.com/ Κέντρο απεξάρτησης Αγια Σκέπη
 
•  
Constantin Christodoulides
EVDOKA ELEIPSA KAI PALI TA IDIA ELA NA SE MASTOUROSO 3 MERES NA MHN XEREIS TI SOU GINETE KAI META NA MOU MILHSHS GIA THERAPEIA, SE PERIMENO STHN DANIA NA SOU DEIXO THN PRAGMATIKH THERAPEIA THS MARIXOUANAS, EXEI POLLA FYTA POU XRHSIMOPOIHOUNTE STRHN IATRIKH KATOPIN SYNTAGH S TOU GIATROU AVTO DEN SHMAINEI OTI PREPEI NA KYKLOFOROUN ELEFTHERA MHPOS THES KAI THN PAPAROUNE, KOINOS OPION
 
•  
Constantin Christodoulides
INE TOSOI POLLOI OI XASIKLHDES STHN KYPRO POU THA PSIFISOUN
 
•  
Constantin Christodoulides
ALLO FARMAKEVTIKA KAI ALLO NA TROFODOTEIS THN NEOLAIA KLAI NA TOUS LES INE THERAPEVTIKO
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
ego exo diko mou atomo kleisto yia therapeia.yia ena xrono esokleisto.kai yiati itan se kapoio spiti opou nearoi agapitoi mou parakinoumenoi apo kapious pou organonoun kai einai organomenoi anarxikoi, taxa mou antieksousiastes, me trita matia, mazevonte eki.ean otidipote paei strava me to atomo pou exo eki mesa mavro fidi pou sas efae!
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
ksero oti autoi eidan kai vlepoun ti grafo kai pou!behave yourselves!
 
•  
Petros Evdokas
Κύριε Constantin δεν κατάλαβα τι εννοείτε. Μήπως εννοείτε και εσείς όπως η προλαλείσα πως η Κάνναβις είναι ναρκωτικό; Σας απαντώ:
 
Τι σχέση έχει η Κάνναβις με τα ναρκωτικά; Η Κάνναβις εμβαθύνει, ανυψώνει και διευρύνει τη συνείδηση, τα ναρκωτικά σβύνουν, τυφλώνουν και σκοτώνουν τη συνείδηση. Επιπλέον, η Κάνναβις είναι μέσον ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από τα ναρκωτικά.
 
Υπάρχει κάποια νευρική διασύνδεση εκεί μέσα στο κεφάλι να το αντιληφθείτε, ή έχουν καταληφθεί όλες οι νευρικές συνάψεις από δαιμονολογίες και δόγματα; Τι σας προκαλεί αυτές τις παραισθήσεις; Είναι μόνο η απόλυτη εξάρτηση στην εξουσία, ή παίρνετε και κάποια ουσία για να έχετε αυτές τις παραισθήσεις;
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
paraisthiseis alloi exoun!me ta skoteina tous sxedia.kai skoteines sinergasies!
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
einai kati spitia stin leukosia xalamantoura sta opoia ginete xrisis kannavis kai narkotikon ousion!apo pious stirizonte kai apo pious ipokinounte tetoia neara atoma?
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
eprepe na ntrepese agapite file evdoka yiafta poules!
 
•  
Petros Evdokas
Γιατί Νεκτάριε; Αναφερόμενος στη λανθασμένη θέση του υποψηφίου μας για την Κάνναβη, έγραψα:
 
"Ο Γιώργος Λιλλήκας όφειλε στον εαυτό του και στην κοινωνία που τάχθηκε να υπηρετεί ως πολιτικός να μην κατρακυλήσει στη δαιμονολογία και τον βάλτο όπου τον τραβούν οι αμετανόητοι παλαιο-κομματικοί "παράγοντες" που τον περιβάλλουν.
Ευχόμαστε να αναθεωρήσει!
Οι Φίλοι της Κάνναβης χρειάζονται ένα σωστό υποψήφιο και ο Γιώργος Λιλλήκας θα ήταν ιδανικός για αυτή την θέση."
 
Πιστεύω πως κατέχει και την αξιοπρέπεια και την ευφυία να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι ο μόνος από τους υποψήφιους που είναι άξιος να αντιπροσωπεύσει την κοινότητα σε αυτό το δύσκολο και καυτό θέμα.
 
•  
Στέλιος Λουκά Στυλιανού
Οι φιλοι της κανναβης ασ αφησουν τα κολπα της φακης και ασ συγκεντροθουν (ΑΝ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΙΑ) σε σοβαρα και υγειηνα. Νους υγειης εν σωματι υγειες. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονιρου. Και οι φιλοι του αλκοολ θελουν απελευθερωση της καταναλωσης του αλλα δεν το διεκδηκουν, οι φιλοι της Ηρωηνης και του LSD ακομα να δεις χαρες που θα καμουν αν νομιμοποιηθει η χρειση τους. Ισως η Πραξουλλα και ο Μαλας να εχουν καποια πλανα....
 
•  
Στέλιος Λουκά Στυλιανού
Μια βολτα στο μνημιο Ηρωων του Amsterdam, Πλατεια DAM διπλα απο τον καθεδρικό ναο και το παλατι, απο κει ξεκεινα ο δρομος προς την περιοχη με τα κοκκινα φαναρια. Τα αποτελεσματα της νομιμοποιησης της μαριχουανας ειναι ολοφανερα...
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
filke petro afisto os edo yiati den tha se simferei na to sinexisei.krivese piso apo flowery language.ksereis poli kala ti ennoo!
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
exo atomo diko mou agapite esokleisto yia ena xrono therapeia epidi simmetixe se ena apo ta spitia sta opoia ekane ntou i astinomia.einai spitia sta opoia menoun atoma parakinoumenoi apo kapious pou organonoun kai einai organomenoi anarxikoi, taxa mou antieksousiastes, me trita matia.....
 
•  
Petros Evdokas
Η λασπολογία δεν βοηθά, κε Στυλιανού. Αν θέλετε να σώσετε ζωές, ιδίως εκείνων που πεθαίνουν από τσιγάρο (τομπάκο), ποτό, παράνομα και νόμιμα φάρμακα όπως τα ηρεμιστικά, τα διεγερτικά και τα ναρκωτικά, θα πρέπει να καλοσκεφτείτε την Αποποινικοίηση της αβλαβούς Κάνναβης, ιδίως διότι είναι ΜΕΣΟΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και θεραπείας για πολλά από αυτά τα προβλήματα.
 
Αλλά τα ρίχνετε όλα μες το ίδιο τσουβάλι. Λέτε πως είναι "εκ του πονηρού" τούτα. Είναι κρίμα ένας άνθρωπος καλλιεργημένος να φανερώνεται πως είναι αδιάβαστος.
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
http://squatofcyprus.blogspot.com/
 
•  
Στέλιος Λουκά Στυλιανού
Ειναι λασπολογια αγαπητε κυριε Ευδόκα η καταντια χιλιάδων ανθρωπων που εθιστηκαν στα ναρκοτικα, στο αλκοολ, στα φαρμακα και οπου αλλού; Η αρχη γινετε με κατι απο ολα αυτά. Καποιοι εχουν την δυναμη να αντισταθούν σε καποιο σταδιο και να διακοψουν, αλλοι εχουν την δυναμη να περιορησουν τον εθισμό στο ελαχιστο, οι περισσότεροι προχορουν σε σλκυροτερους εθισμούς και ειναι στην κατυγορια των πλεων ευαλλοτων λογο της σχεσης τους με τους διαφορους επιτηδιους κραχτες / διανομεις / εμπορους, αυτών των ουσιών. Μια απλη ερωτηση σε δυο μερει: συμφωνηται οτι ειναι υγειεστερος αυτός που ΔΕΝ καπνισε τσιγαρο η ειχε επαφη με καπνο απο αυτόν που κάπνισε;και το δευτερο μερος, κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερα να χρεισημοποιησει καποοιος καπνο η μαριχουανα, η φαρμακα η οποιοπυ ιδους ναρκοτηκες και ηρεμηστηκες ουσιες; η καλυτερα εινα να μην χρεισιμοποιησει.
 
•  
Στέλιος Λουκά Στυλιανού
Οπως ειναι γνωστό ναρκωτηκές ουσιες χρεισιμοποιουνται στην φαρμακευτηκή βιομηχανια ευρέως για την καταπολεμιση διαφορων ασθενειών με αποτελεσμα τον εθισμό ακόμα και σε αυτή την μορφή.
 
•  
Petros Evdokas
Και πάλιν αδιάβαστος, αγαπητέ. Η Κάνναβις είναι ΜΕΣΟΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και θεραπείας για πολλά από αυτά τα προβλήματα που αναφέρετε.
 
•  
Nektarios Michalak Pastry
Let's try and make this sacred herb like the wonderful Zucchini!
 
•  
Elpida Chrysostomou
Kapniza gia 20 xronia ka8imerina 20 tsigara edo kai 5 to exo kopsei xoris na kapniso marixouana makria apo ta spitia mas ta narkotika otan kaneis dika sou paidia na ta ma8eis gia ta kala ths marixouanas ta dika mas paidia na t afiseis hsyxa katalaves?
 
•  
Elpida Chrysostomou
Λεμε όχι στα ναρκωτικά http://gr.drugfreeworld.org/drugfacts/marijuana/the-harmful-effects.html
 
•  
Petros Evdokas
Όλα αυτά που γράφει η πιο πάνω σελίδα είναι ξεκάθαρα ψέμματα - πάμπολλες επιστημονικές έρευνες έχουν ξεκαθαρίσει πως η Κάνναβις έχει είναι αντικαρκινική δράση, είναι βοήθημα στην βρογχίτιδα (πρόληψη, ως αποχρεμπτικό, και θεραπεία, ως αντιβιωτικό και ανοσο-ενισχυτικό).
 
Οι ισχυρισμοί για την μνήμη είναι τελείως λάθος: με την καλλιέργεια και ορθή επεξεργασία του ψυχολογικού υλικού που αναδύει από το υποσυνείδητο με την ορθή χρήση της Κάνναβης, γίνεται ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ της απωλεσθείσης μνήμης.
 
Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους ψευδο-επιστημονικούς ισχυρισμούς στη σελίδα προπαγάνδας και δαιμονολογίας που μας δείξατε. Γιατί δεν ερωτάτε τον συγγενή σας γιατρό να σας δώσει ΓΡΑΠΤΩΣ αυτούς τους ισχυρισμούς; Δεν θα σας τα δώσει διότι θα είναι τεκμήριο ότι κάποιος ιατρός λέει ψέμματα εν ονόματι της επιστήμης.
 
•  
Petros Evdokas
Επιπλέον, δεν ακούτε, και δεν διαβάζετε, κα Ελπίδα. Σας το ξαναλέω:
 
Η Κάνναβις δεν είναι ναρκωτικό. Η Κάνναβις εμβαθύνει, ανυψώνει και διευρύνει τη συνείδηση. Ενώ τα ναρκωτικά σβύνουν, τυφλώνουν και σκοτώνουν τη συνείδηση. Επιπλέον, η Κάνναβις είναι μέσον ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από τα ναρκωτικά.
 
Ποιό μέρος από αυτά δεν καταλαβαίνετε;
 
 
•  
Petros Evdokas
Τελικά φαίνεται πως έχουν δίκαιο οι επιστήμονες όπως τον Βίλχελμ Ράϊχ που λεν ότι η απόλυτη ταύτιση με την εξουσία και τον αυταρχισμό προκαλεί τόση ζημιά στη νοημοσύνη που τα άτομα βλέπουν το άσπρο μαύρο, διαβάζουν αλλά καταγράφουν μόνο ό,τι είναι ήδη χαραγμένο στο μυαλό τους, και παρουσιάζουν το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου που βρίσκεται σε παραισθήσεις.
 
Η απόλυτη ταύτιση με τον αυταρχισμό και το δόγμα της εξουσίας είναι το μεγαλύτερο παραισθησιογόνο.
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire