User login

Navigation

Global IMC Network

Η Ρατσιστική Διζωνική και ο Αναστασιάδης


Τελείωσαν τα ψέμματα
 

 
Με μερικά "κολπάκια" για ένα μικρό διάστημα μες το φετινό Φθινόπωρο, ο Νίκος Αναστασιάδης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: έκαμε κάποιο κόσμο να πιστεύει πως τάχα άφησε κατά μέρος την υποστήριξη του για τη ρατσιστική Διζωνική "λύση".
 
Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι τον πίστεψαν, ιδίως όταν στην κοινή τους δήλωση για τις εκλογές ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ μαζί απέφυγαν να ονομάσουν την Διζωνική ως τέτοια, και απλώς είπαν ότι η συμπραξία τους επιζητεί λύση "με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας". Εκείνα τα ψηφίσματα όμως το λεν καθαρά πως ζητούν να μας επιβάλουν την ρατσιστική Διζωνική.
 
Τώρα όμως επιστρέψαμε στην ωμή πραγματικότητα. Με το ίδιο του τ' (όμορφο και μελιστάλακτο του) στόμα ο Νίκος Αναστασιάδης, σε μια από τις πιο επίσημες του ομιλίες στην Βουλή πριν μερικές μέρες ξεκαθάρισε κάθε παρεξήγηση. Μίλησε για λύση "μόνο με την επεξεργασία... ενός συνολικού πλαισίου λύσης του Κυπριακού". Και τοποθετήθηκε, επί λέξη, για μια λύση:
 
"...βασισμένη στον αδήριτης ανάγκης συμβιβασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας..."
Η ομιλία του δημοσιεύτηκε αυτούσια εδώ:
 
Προσέθεσε βέβαια και λίγη ζάχαρη για πάει κάτω εύκολα το πικρό φαρμάκι. Πρότεινε τον:
"...συμβιβασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας" που "...δεν θα επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου να υστερούν σε ανθρώπινα δικαιώματα των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών."
 
Η Διζωνική "λύση" βέβαια, είναι η γεωγραφική διαίρεση της Κύπρου σε δύο Zώνες με βάση την εθνική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα, τον αποκλεισμό της επιστροφής όλων των προσφύγων και την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων έτσι ώστε να μην μπορούν να αποτελέσουν οι ΕλληνοΚύπριοι ποτέ πια την πλειονότητα στον βορρά. Ο υπέρτατος νόμος δηλαδή στην νέα Κύπρο του Αναστασιάδη θα είναι ο Φυλετικός Νόμος που καθορίζει με εθνοφυλετικά κριτήρια την κυρίαρχη φυλή σε κάθε Ζώνη, και το που δικαιούται να κατοικεί, να ψηφίζει και να κατέχει περιουσία ο καθείς. Μόνο έτσι μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει "νόμιμα" ένα Τουρκικό κρατίδιο στα κατεχόμενα.
 
Αλλά αυτή η διευθέτηση συνιστά ρατσιστικό καθεστώς διαχωρισμού (απάρτχαϊντ) ακριβώς όπως εκείνα της Νοτίου Αφρικής και του Ισραήλ, εις βάρος των ιθαγενών νέγρων και των Παλαιστινίων αντιστοίχως. Όλα αυτά που θέλουν να μας επιβάλουν στην Κύπρο παραβιάζουν σωρηδόν, κατάφωρα και βάναυσα:
ο- τις αρχές και στόχους του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,
ο- τις  προβλέψεις του Χάρτη της Διεθνούς Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών,
ο- την Συνθήκη της Γενεύης Περί Εχθροπραξιών (και τις τέσσερεις, συν τα τρία επιπρόσθετα Πρωτόκολλα) με ιδιαίτερη έμφαση στη 4η Συνθήκη Γενεύης Περί Αμάχων και Προσφύγων,
ο- το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την Συνθήκη Περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
ο- τις πρόνοιες της Κυπριακής Δικαιοσύνης Περί Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων, και συγκεκριμένα επί των βασικών ελευθεριών, ήτοι διακίνησης, περιουσίας, ισότητος, κοκ.
 
Με την ρατσιστική Διζωνική διευθέτηση όπου ο Φυλετικός Νόμος είναι ο υπέρτατος νόμος της χώρας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μπορούν να ισχύσουν στην Κύπρο οι διεθνείς, Ευρωπαϊκοί ή οι τοπικοί νόμοι περί δικαίου, ισότητας και δικαιωμάτων. Όσην τέτοια ζάχαρη και αν βάζει ο Νίκος Αναστασιάδης στα λόγια του είναι ψέμματα: τον ονομάζω ψεύτη και τον προκαλώ να μου κινήσει αγωγή για λίβελλο σε οποιοδήποτε Δικαστήριο θέλει.
 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Σημειώσεις, Πηγές, Παραπομπές
 
Ομιλία Ν. Αναστασιάδη στην Ολομέλεια με αιχμές
Δεκέμβριος 18, 2012
 
Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
 
Η Πιπίλα του Κεντρώου Χώρου
 
Υπάρχουσες Νομοθεσίες γιά προστασία της ισότητος και ενάντια στις διακρίσεις:
 
Πώς ορίζονται οι Φυλετικοί Νόμοι - η θεσμοθέτιση του "νόμιμου" Ρατσισμού:
The Nuremberg Race Laws
 
Η εφαρμογή των Φυλετικών Νόμων - πως λειτουργεί ο "νόμιμος" Ρατσισμός:
The Nuremberg Race Laws
 
 
Νίκος Αναστασιάδης: Το απόστημα του Ελληνισμού
"Συλλογή πύου σε φλεγμαίνουσα περιοχή"
 
Ο Γ. Λιλλήκας για την Ομοσπονδία
 
Η Απέραντη Νήσος
 
Καθ' Οδόν Προς το Μέλλον
 
Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ασφάλεια σε Όλη την Υδρόγειο
 
Διαστημικός Έρως
 
"Λύση, λύση μου, λύση..."
 
Στούς Πρόποδες του Τροόδους
 
Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα εργασιών που άρχισε να υλοποιεί η
Φιλική Εταιρεία Κύπρου:
Εργασίες ~ Άμεσοι και Μεσαίου Βεληνεκούς Στόχοι
 
"Ουδείς Υποψήφιος Είπε..."
 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

AttachmentSize
donaldnephewsautodizwniki.jpg15.61 KB
erimonhsi4.jpg117.76 KB
erimonhsi3.jpg120.52 KB
oxi-dizwniki-nai-symfiliosi-2.jpg38.13 KB

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire