User login

Navigation

Global IMC Network

Η Δική μας Κυβέρνηση του ΒΗΣΥ*

 

Παρακολουθώντας την ομιλία του προέδρου μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ άκουσα χωρίς καμία έκπληξη την αποφυγή έστω και μίας φοράς της λέξεως Κατοχή. Στη θέση της ο ακατονόμαστος μίλησε για τον φίλο του πρόεδρο της Τουρκίας και την εμμονή του για μια βιώσιμη λύση. Ο άλλος του φίλος ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα με το που ο ακατονόμαστος προσήλθε στο μικρόφωνο.

Στο μυαλό μου στριφογύρισε ο μοναδικός ιστορικός παραλληλισμός που μπορούσα να σκεφτώ μέσα στην αναστάτωση της στιγμής. Πέρα από τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης του ακατονόμαστου και τις ορδές των επικοινωνιολόγων και των χρηματοδοτούμενων που απαρτίζουν τους συμβούλους του η ιστορική παραλληλία στέκει αδυσώπητη.

Οι επικοινωνιολόγοι του ακατονόμαστου έχουν ανάγξει σε επιστήμη το ψέμα και την εξαπάτηση. Έτσι μέσα από τις συμβουλές των και την προσωπική του έπαρση ο ακατονόμαστος χρησιμοποιεί συχνά πλέον τη φράση «ωφέλιμος και όχι αρεστός» αλλά και την έννοια του «πατριωτικού ορθολογισμού».

Μία άλλη κυβέρνηση της ιστορίας της Ευρώπης κινήθηκε στον ίδιο ακριβώς επικοινωνιακό άξονα σε πολύ παρόμοιες ιστορικές συνθήκες. Ήταν η κυβέρνηση του στρατάρχη Henry Philippe  Petain η οποία έμεινε στην ιστορία ως η κυβέρνηση δωσίλογων του Vichy ( Βισύ ).

 

Η ωφέλιμη και όχι αρεστή κυβέρνηση του Βισύ παρέλαβε μια Γαλλία κατεχόμενη και κατακερματισμένη αλλά συνεργάστηκε πλήρως με τους κατακτητές της «φίλους» με τους οποίους μάλιστα συνεργάστηκε άψογα καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου. Με περηφάνια μάλιστα φωτογραφιζόταν δίπλα στο δικό της «φίλο» και σφαγέα του ίδιου της του λαού. Έκανε τη λέξη Κατοχή γαργάρα και κυνηγούσε ως εθνικιστή και ακραίο κάθε αγωνιστή της Ελευθερίας.

 

Ο δικός μας ακατονόμαστος συνεχίζοντας την πολιτική του προκατόχου του φωτογραφίζεται κάτω από τα συνθήματα των «φίλων» του απαλείφει τη λέξη Κατοχή από το λεξιλόγιο του και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την καταστροφική του πορεία μέσα από την εξίσωση του θύτη με το θύμα. Στην πορεία του βέβαια οι καλύτεροι του σύμμαχοι είναι οι υποτιθέμενοι πολιτικοί του αντίπαλοι. Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

 

Η δική μας κυβέρνηση του ΒΗΣΥ είναι εδώ έτοιμη για κάθε είδους συνθηκολόγηση με τους «φίλους» της εις βάρος του λαού μας. Αφού γονάτισε την Οικονομία του τόπου με την κλοπή των χρημάτων του λαού ετοιμάζεται τώρα να ξεπουλήσει τα πάντα στο βωμό του «ωφέλιμου».

Η κυβέρνηση του Βισύ έπεσε με την απελευθέρωση της Γαλλίας και με τους ποταμούς αίματος που έχυσαν οι Ελεύθεροι Γάλλοι. Έμεινε πλέον στην ιστορία ως μια διαρκής ιστορική υπενθύμιση του δωσιλογισμού και της υποταγής, ανάθεμα σε όλους που επικαλούνται τον πατριωτικό ορθολογισμό και το ωφέλιμο έναντι του αρεστού.

Εύχομαι και στα δικά μας!

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~

Σημείωση:
-------------

* Λογοπαίγνιο του ονόματος του κόμματος ΔΗΣΥ από το οποίο προέρχεται ο ακατονόμαστος.

AttachmentSize
741px-france_ww2_el.gif63.98 KB
hw_petain_01.png169.07 KB
bundesarchiv_bild_183-h25217_henry_philippe_petain_und_adolf_hitler.jpg153.98 KB
ola_gia_thn_tourkia.jpg8.79 KB

Comments

Re: Η Δική μας Κυβέρνηση του ΒΗΣΥ*

Η Κυβέρνηση του Βισύ ~ Η Κυβέρνηση του Βησυ..... !!

Όταν ξαφνικά κατάλαβα το νόημα του λογοπαίγνιου είπα αμέσως μέσα μου "Τέλειο! Μα που τα βρίσκεις;" Και αμέσως μετά με συνέθλιψε η συνειδητοποίηση. Πράγματι. Η Κατοχική Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι... η δική μας Κυβέρνηση του Βησύ.

Και τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Πήγαμε από την Κυβέρνηση του Άχρηστου, Αχάπαρου Καταστρόφια που συνειδητά περιέβαλε τον εαυτό του με αυλικούς προδότες, στην Κυβέρνηση του Βησύ, της οποίας ο Πρόεδρος συνειδητά περιέβαλε τον εαυτό του με αυλικούς προδότες. Τι άλλαξε; Τα συνθήματα, τα χρώματα και τα αρώματα.

Πέτρος
______

Newswire

Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire