User login

Navigation

Global IMC Network

Η Ρατσιστική Διζωνική Αποτελεί τη Συνειδητή Επιλογή Ολοκλήρωσης του Κυπριακού Εθνικισμού

 

Η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει οδηγήσει το κυπριακό στα πρόθυρα της ολικής καταστροφής. Η εισβολή, η κατοχή και η γενοκτονία των Ελλήνων της Κύπρου έχουν αντικατασταθεί από μια εμμονή για την επιβολή μιας ρατσιστικής λύσης με το εύηχο όνομα Διζωνική Δικοινοτική ομοσπονδία. Η διζωνική λύση η οποία θα χωρίζει τους ανθρώπους με βάση την εθνότητα και τη θρησκεία τους και στην οποία έστω και ένας πρόσφυγας δε θα έχει το δικαίωμα επιστροφής αποτελεί θεσμοθέτηση και επιβολή ενός απεχθούς ρατσισμού παρόμοιου με του πρώην καθεστώτος της Νοτίου Αφρικής.

 

Δυστυχώς η πατριωτική Απελευθερωτική και αντικατοχική παράταξη τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποτύχει να αντιληφθεί και να κατανοήσει τους λόγους και τις αιτίες που καθορίζουν και καθοδηγούν αυτή την εμμονή. Η δημόσια αντιπαράθεση και ανάλυση που αφορά τη Διζωνική παραμένει δυστυχώς σε επίπεδο συναισθημάτων ή/και απόδοσης ευθυνών στις ικανότητες των πολιτικών και σε προσωπικά συμφέροντα των. Πολύ συχνά στο δημόσιο βίο η ανάλυση εκπίπτει σε επίπεδο κατηγοριών ότι ο τάδε «είναι προδότης» και ο δείνα «πουλημένος». Η αδυναμία να αναλυθούν τα αίτια που καθοδηγούν την πορεία της άρχουσας τάξης προς τη Διζωνική αποτελεί ένα από τα κύρια εμπόδια για την ανάσχεση της.

Η Διζωνική αποτελεί τη συνειδητή πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης και του κυρίαρχου της εθνικισμού.

Ο εθνικισμός αυτός ο οποίος για μια σχεδόν εκατονταετία έμενε κρυμμένος και στο παρασκήνιο αυτή τη στιγμή είναι πλέον κραταιός έχοντας κυριολεκτικά αλώσει μεγάλα τμήματα του κράτους. Είναι αυτός ο εθνικισμός ο οποίος οδηγεί την Κύπρο με μαθηματική ακρίβεια προς τη λύση-διάλυση της Διζωνικής. Είναι ο κυπριακός εθνικισμός ο οποίος αναζητά την ιστορική του ολοκλήρωση μέσω της κατάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας με τον οποιοδήποτε ελληνικό χαρακτήρα και της αντικατάστασης της με το συνιστών έκτρωμα το οποίο θα ελέγχεται απόλυτα από το καινοφανές έθνος των Κυπραίων.

Ο κυπριακός εθνικισμός είναι το πολιτικό κίνημα δημιουργίας μιας πλαστής εθνικής ταυτότητας που ουδέποτε πριν υπήρξε στην ιστορία του νησιού μας
.

Η δημιουργία του σχεδιάστηκε από την Βρετανική αποικιοκρατία στις αρχές του 20 αιώνα και εκτελέστηκε από την αγαστή συνεργασία της τοπικής άρχουσας τάξης με την ιμπεριαλιστική πολιτική της Αυτού Μεγαλειότητος. Απέκτησε μαζικότητα μετά την προδοσία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και τον εναγκαλισμό της με το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Ανδρώθηκε μέσα από τις δομές του νεοσύστατου κυπριακού κράτους και τη δικτατορία Μακαρίου υιοθετώντας ένα επιθετικό ανθελληνικό χαρακτήρα..

 

Ωρίμασε με τη δημιουργία του πανεπιστημίου της Κύπρου και την ανάπτυξη της νομενκλατούρας της κυπροεθνικιστικής διανόησης. Ενστερνίστηκε το νέο αμερικανικό ιμπέριουμ μαζί με την ψευδοεθνικόφρονα ηγεσία του ΔΗΣΥ και  οργάνωσε το δίκτυο ΜΚΟ που προλείαναν το έδαφος για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν. Σήμερα είναι ο κυρίαρχος εθνικισμός στο νησί μας και επιδιώκει τη Διζωνική ως τη λύση που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία με ένα νέο μόρφωμα στο οποίο το νέο συνιστών έκτρωμα στο νότο θα είναι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του.

Είναι ένας επιθετικός, σεξιστικός και ρατσιστικός σοβινισμός ο οποίος δε γνωρίζει όρια στις μεθόδους και τις πράξεις του και ο οποίος προσομοιάζει με το φασισμό.

 

Με αυτό τον εθνικισμό θα ασχοληθούμε στα επόμενα μας άρθρα αναδεικνύοντας την ιστορία του, τις διασυνδέσεις του και τον απεχθή ρατσιστικό και φασιστικό του χαρακτήρα.

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~

AttachmentSize
donaldnephewsautodizwniki.jpg15.61 KB
gamwtoethnosomonoia.jpg32.11 KB
gamwelladaomonoia.jpg21.25 KB
donaldnephewscar-processed2-494x406.jpg31.68 KB

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire