User login

Navigation

Global IMC Network

Τι έπαθε ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου σήμερα στη Λευκωσία;


 
 
Έγινε κάτι ανεπανάληπτο!
 
Στην Ημερίδα για την Ιατρική και Κλωστική Κάνναβη που έλαβε χώρο σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνέβηκε κάτι απροσδόκητο - το πλήθος πέταξε έξω τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και πανηγύρισε την συμβολική του νίκη με χειροκροτήματα και γέλια! Η έξωση έγινε ευγενικά, βέβαια, χωρίς βία - και σηματοδοτεί την ραγδαία ωρίμανση της κοινότητας των Φίλων της Κάνναβης που αναδυόμενη τώρα από τα σκοτάδια, τα υπόγεια, την μυστικότητα και το κρυφό σχολειό κινητοποιείται, οργανώνεται και ήδη μετρά νίκες προτού καν συγκροτηθεί ως μαζικό κίνημα!
 
Τι έγινε;
 
Ο κος Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε στην Ημερίδα και άρχισε να μιλά στον κόσμο υποτιμητικά, προσβλητικά και με ειρωνεία, στολίζοντας τις φράσεις του με τα γνωστά ψέμματα δαιμονοποίησης της Κάνναβης και των Φίλων του Φυτού, εξοργίζοντας τον κόσμο. Ό κόσμος άρχισε να τον διακόπτει και να του θέτει τις αλήθειες για την Κάνναβη, και τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες του εν λόγω κυρίου για την καταπίεση που υπόκεινται οι Φίλοι της Κάνναβης για τόσα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων βασανισμών, φυλακίσεων, στημένων υποθέσεων, επιδρομών, εκβιασμών, στέρηση φαρμακευτικής φροντίδας κα άλλα. Ο κύριος, συνηθισμένος να αντιπροσωπεύει την εξουσία χωρίς αμφισβήτηση του σχήματος του και χωρίς να διανοείται ότι αυτή η άνομη εξουσία κάποτε θα λογοδοτήσει στον λαό, απάντησε με αυξανόμενη ειρωνεία, κατηγόρησε το ακροατήριο για "αντιδημοκρατικές" συμπεριφορές, και ζήτησε "ισότητα", μια ευκαιρία - ο καϋμένος - να εκφραστεί!
 
Η αλαζονεία του ήταν τόση που τόλμησε να διεκδικήσει τα εύσημα για την νομιμοποίηση της Κλωστικής Κάνναβης - ναι, ναι... διαβάσατε ορθά! - και μετά από διακοπές και διαμαρτυρίες άρχισε ένα τροπάριο παραθέσεων και αναφορών στην λαομίσητη Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προσπαθώντας να περάσει "έγκριτα" μηνύματα δαιμονοποίησης της Κάνναβης, ώσπου το πλήθος με χάχανα και δυνατές φωνές τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το βήμα, και αμέσως μετά από την αίθουσα. Ο κόσμος ξέσπασε σ' ένα χειροκρότημα και γέλιο ανακούφισης, και επέστρεψε εύκολα και πρόθυμα στο άνετο και δημοκρατικό κλίμα του διαλόγου που επικρατούσε προτού το αμαυρίσει ο εν λόγω κύριος με τις αηδίες του. Κατέστει σαφές στους άνομους ψεύτες της εξουσίας ότι τα συνθήματα και δόγματα τους δεν έχουν πέραση πλέον και ότι έχουν χάσει τη μαγεία τους; Αν όχι, θα δείτε να επαναληφθούν τέτοια και αλλού, όπου εμφανίζονται αυτοί οι ψεύτες και προσπαθούν να περάσουν τις ιδεοληψίες και αγκυλώσεις που τροφοδοτούν το βάρβαρο κλίμα καταπίεσης των Φίλων της Κάνναβης.
 
Για να αντιληφθούμε την πολιτική σημασία της αυθόρμητης αυτής πράξης του καταπατημένου και χιλιοπροδωμένου εξοργισμένου κόσμου που δεν αντέχει άλλο πλέον, τι με την Τρόικα και το Μνημόνιο, τι με την Κατοχή και με την νέα φάση εθελόδουλης υποδούλωσης της Κύπρου που προωθούν οι πολιτικοί μας στις ξένες δυνάμεις, είναι χρήσιμο να δούμε το πόσον υψηλά, ακριβώς, στέκει αυτός ο κύριος στην ιεραρχία των σάπιων και αισχρών εξουσιαστών που διαφεντεύουν τις ζωές μας. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε! Να τι λέει ο νόμος που θέσπισε το Συμβούλιο:
 
"Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 :
...Συνιστάται Αντιναρκωτικό Συμβούλιο για το συντονισμό και τον έλεγχο όλων των αντιναρκωτικών ενεργειών , το οποίο για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου καλείται " Συμβούλιο".
 
Άρθρο 4 (2)( α ) Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τα ακόλουθα πρόσωπα τα οποία διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο :
(i) Τον Υπουργό Υγείας ή εκπρόσωπο του ως πρόεδρο .
(ii) Τον Πρόεδρο ή εκπρόσωπο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου ως αντιπρόεδρο .
(iii) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών .
(i ν ) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως .
( ν ) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας .
( ν i) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού .
(vii) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων .
(viii) Εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας .
 (ix) Εκπρόσωπο της Αστυνομίας .
(x) Δύο εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που επιλέγονται από κατάλογο που ετοιμάζεται και αποστέλλεται από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ευημερίας .
(xi) Εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου .
(xii) Δύο αριστίνδην μέλη , τα οποία προεδρεύουν επιστημονικών επιτροπών που ιδρύονται με βάση το άρθρο 10. "
 
Με άλλα λόγια ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού είναι χωμένος ως τον λαιμό μες την λάσπη μαζί με τους αφέντες του τόπου, και προεδρεύει με χάρην και χαρά ως ένας από τους αστέρες της Κεφαλαιϊκής και Κρατικής εξουσίας. Φέρει ακέραιη την ευθύνη για όσα το Συμβούλιο του προπαγανδίζει, για όλα τα ψέμματα και ιδεολογήματα τους που τροφοδοτούν την Κρατική τρομοκρατία ενάντια στους Φίλους της Κάνναβης, ασθενείς και μη, που το μόνο τους έγκλημα είναι η καλλιέργεια μιας άμεσης και γνήσιας σχέσης με την Φύση. Και ο λαός ΟΡΘΑ τους μισεί. Θα έρθει η μέρα που κανένας τους δεν θα μπορεί να εμφανιστεί δημοσίως πουθενά.
 
Αιέν Υψικρατείν ("Always High"), λοιπόν, που λέει και η Αεροπορία μας!
Ο δίκαιος μας αγώνας δεν θα αποτύχει.
 
Υπάρχει λύση, είναι στη Φύση.
 
Πέτρος Ευδόκας, Σόλων Αντάρτης
 
18 Ιανουαρίου, 2014
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
Σημειώσεις, Παραπομπές
 
ο- Λεπτομέρειες για την Ημερίδα, και σύνοψη των πρόσφατων επιτευγμάτων του κινήματος:
Ημερίδα για την Κάνναβη: Ιατρική και Κλωστική ~ Σάββατο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
 
ο- Τα ονόματα των πρωταγωνιστών
Αυτοί είναι οι κατά τον νόμο υπεύθυνοι ("ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών" του Κράτους) για το ότι η Κάνναβις διατηρείται στα χέρια της Μαφίας και μιας μικρής μερίδας διεφθαρμένων Αστυνομικών, για το ότι οι ασθενείς στερούνται τα φαρμακευτικά σκευάσματα Κάνναβης που χρειάζονται, και για το ότι για να επιτευχθεί η αποστολή του Συμβουλίου συντηρούνται ένα σωρό ψέμματα, απόκρυψη της επιστημονικής αλήθειας και ένας πάνοπλος μηχανισμός καταστολής, τρομοκρατίας και παρακολούθησης που επιδίδεται σε καθημερινές επιδρομές, συλλήψεις, κακοποιήσεις και καταπίεση των Φίλων της Κάνναβης:
"Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Η σύσταση του υφιστάμενου Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος ΑΣΚ: Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου
Αντιπρόεδρος: Αντρέας Βύρας
Μέλη:
Στέλιος Σεργίδης, Κοινωνιολόγος-Ψυχολόγος
Δρ. Μάριος Άδωνης, Κλινικός Ψυχολόγος
Δρ. Σούλα Ιωάννου, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Δρ. Δέσπω Λεωνίδου, Κλινική Ψυχολόγος
Δρ. Κυριάκος Πλατρίτης, Κλινικός Ψυχολόγος
Δρ. Γιώργος Μαυρολεύτερος, Κλινικός Ψυχολόγος
Κώστας Κωνσταντίνου, Κλινικός Ψυχολόγος."
Πηγή:
Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) / ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 

AttachmentSize
hmerida.k.grivas.petros.giannis.onoufrios.antinarkotikos.jpg32.87 KB
cannabis-leaffist-300x300.jpg49.53 KB
cannabis-patch-leaf-star.jpg19.83 KB

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire