User login

Navigation

Global IMC Network

Ευρωεκλογές: μήπως τελικά ο "πιο ωραίος Έλλην" είναι Τούρκος;

 
Ποιός θα μπορούσε ποτέ να το προβλέψει πως ο ΤΚύπριος υποψήφιος Σενέρ Λεβέντ θα παρουσιαζόταν στο προσκήνιο της ιστορίας όντας εκείνος που ενσαρκώνει τις πιο σωστές θέσεις για τον ελληνισμό της Κύπρου; Οι οποίες αυτόματα - εξ' ορισμού - είναι ταυτόχρονα και οι πιο σωστές θέσεις και για την τουρκοκυπριακή κοινότητα... "ποιός μας το παραλάλεν, γιέ μου, να δούμε έτσι μέρες;" - αυτά λεν οι γιαγιάδες στα χωριά.
 
Ο Σενέρ με κίνδυνο της ζωής του αρθρώνει διαχρονικά και δημόσια λόγο ενάντια στην κατοχή, εμμένει στο ότι ο στρατός κατοχής πρέπει να φύγει και μαζί του να φύγουν και οι έποικοι, εμμένει στον Σοσιαλισμό, δηλώνει ανοικτά αντι-ιμπεριαλιστής, είναι υπέρ της επιστροφής όλων ανεξαιρέτως των προσφύγων στα σπίτια τους με όλα τα ανθρώπινα, νομικά και συνταγματικά δικαιώματα για όλους εξ' ίσου, τοποθετείται ενάντια στη ρατσιστική Διζωνική, είναι ενάντια στην Τρόϊκα και το Μνημόνιο, και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του υπέρ της συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων. Υπάρχει οποιοσδήποτε ΕΚύπριος υποψήφιος που να αξίζει ΠΙΟ πολύ την ψήφο μας;
 
Ορίστε όλες οι θέσεις του Σενέρ Λεβέντ σε ένα εκτεταμένο κείμενο - ποιός θα μπορούσε να διαφωνήσει με οποιαδήποτε από αυτές;
"Γιατί Στηρίζουμε τον Υποψήφιο Σενέρ Λεβέντ"
 
Η Κίνηση Στήριξης Σενέρ Λεβέντ λειτουργεί αυτήν εδώ την σελίδα για τους σκοπούς της εκστρατείας. Εδώ αναρτούνται νέα, θέσεις, ανακοινώσεις και άρθρα που αφορούν την εκστρατεία:
 
Η αφοσίωση του Σενέρ στον αγώνα για την ελευθερία του έχει επιφέρει εμπρησμούς, βομβισμούς, πυροβολισμούς εναντίον του, καταιγίδα παράνομων διώξεων της εφημερίδας του από το κατοχικό καθεστώς (την Αβρούπα /Ευρώπη, και μετέπειτα την Αφρίκα /Αφρική), καταστροφές στο αυτοκίνητο και γραφείο του, έμμεσες και άμεσες απειλές στη ζωή του - όλα λόγω της αφοσίωσης του στις πιο πάνω θέσεις, αρχές και αξίες.
 
 
Ποιοί υποστηρίζουν τον Σενέρ Λεβέντ;
 
Είναι μια υποψηφιότητα που προσείλκυσε ανθρώπους από πολλαπλές και πολύχρωμες κατευθύνσεις και καταβολές.
 
Φώτης Παπαφώτης, αγωνιστής της ΕΟΚΑ, στενός συνεργάτης του Γ. Γρίβα-Διγενή, θεολόγος, κορυφαίο μέλος της Ενωτικής Παράταξης και Αντιπολίτευσης την εποχή Μακαρίου, συγγραφέας και ιστορικός:
Φώτης Παπαφώτης: ΨΗΦΙΖΩ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
 
 
Ανδρέας Παράσχος, διευθυντής και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πολίτης:
Ευρωεκλογές 2014
Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γνωστοποίηση ονομάτων υποψηφίων
 
 
Γιώργος Κασκάνης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πολίτης:
Γιώργος Κασκάνης: Ψηφίζω Λεβέντ!
 
 
Σάββας Ιακωβίδης, επιφανής αρθρογράφος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Σημερινή:
"Ο Τουρκοκύπριος συνάδελφος, Σενέρ Λεβέντ, αρχισυντάκτης της τ/κ εφημερίδας «Αφρίκα», υπέβαλε υποψηφιότητα για τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Σενέρ έχει υποστεί άπειρες διώξεις, εκφοβισμούς, απειλές, απόπειρες δολοφονίας του από  το κατοχικό καθεστώς, αλλά δεν υπέκυψε. Συχνά οι θέσεις που εκφράζει με τα ενυπόγραφα κείμενά του (αναδημοσιεύονται καθημερινά στον «Πολίτη») είναι πολύ πιο προωθημένες από πολλών Ελλήνων Κυπρίων πολιτικών."
Σάββας Ιακωβίδης, Σημερινή: Οι ορθές θέσεις του Σενέρ Λεβέντ
 
 
Άννα Τενέζη - (ή, κατά κόσμον Αναστασία Τζενετζή - Αθηαινίτου), συγγραφέας, φιλόλογος, θεατρικογράφος, ποιήτρια, φωτογράφος:
Κι έρχεται η στιγμή... για ν’ αποφασίσεις
 
ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
της Άννας Τενέζη
 
 
Ιμπραχήμ Αζίζ, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ανεξάρτητος Σοσιαλιστής.
 
 
Ανδρέας Κυριάκου, αγωνιστής της Αριστεράς, με πολλά χρόνια δράσης στον ριζοσπαστικό Οικολογικό χώρο.
 
Μόνικα Χαραλάμπους, μέλος της οργάνωσης Ξυπνάμε / Wake Up Cyprus που πρωτοστάτησε στις αυτόνομες αντι-Μνημονιακές κινητοποιήσεις.
 
 
Σόλων Αντάρτης, μέλος της Ομάδας Σύνταξης Ενδο~Μήδεια / CyprusIndyMedia, εκπαιδευτικός:
Ενάντια σε Κάθε Μορφή Διάκρισης Ψηφίζω Şener Levent
 
 
Πανίκος Νεοκλέους, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκπαιδευτικός, πρώην μέλος του ΑΚΕΛ που συμμετείχε στην ειρηνική εξέγερση των Αγανακτισμένων, ανεξάρτητος Σοσιαλιστής που αφοσίωσε πολλά χρόνια στις εργασίες για την συμφιλίωση των κοινοτήτων:
Η Υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ
του Πανίκου Νεοκλέους
 
 
Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δηλώνει "Έλληνας της Κύπρου":
Καθηγητής Ευριπίδης Μπίλλης: "Ο Σενέρ Λεβέντ αξίζει να εκλεγεί Ευρωβουλευτής"
 
 
Πέτρος Ευδόκας, μέλος της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου, βιολόγος που ασκεί την Φυσική Θεραπευτική:
Ναι στον Σενέρ! - και τι κρίμα που οι συναγωνιστές μας έχασαν τον νου τους
 
Ευρωεκλογές 2014: Τρεις Υποψήφιοι και η Κάνναβις
 
Ευρωεκλογές και Κάνναβις: ο Σενέρ Λεβέντ
 
Μερικά σοφά λόγια από τον Σόλωνα Αντάρτη:
"Η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ λειτουργεί σαν μία σφυγμομέτρηση της ετοιμότητας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να αγωνιστούμε μαζί γύρω από αρχές και αξίες ενάντια στην Κατοχή για μία ενιαία και αδιαίρετη κοινή πατρίδα όπου θα εφαρμόζονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους του νησιού μας.
 
Ταυτόχρονα η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ έχει αρχίσει να δρα σαν ουσιαστικός καταλύτης ώστε να αποκαλύπτονται όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες ουσιαστικά αντιτίθενται στην απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική Κατοχή:
Στις "ελεύθερες περιοχές" - οι οποίες στενάζουν κάτω από το βάρος της κατοχής Κεφαλαίου και Κομματοκρατίας - η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ αναδεικνύει τη δυσωδία του ΔΗΣΑΚΕΛισμού, των παρατρεχάμενων τους και των μεθοδεύσεων για την επιβολή της διζωνικής στο λαό μας. Αναδεικνύει ακόμη τις ρατσιστικές εκείνες δυνάμεις ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα οι οποίες ναι μεν μιλούν για δίκαιη και βιώσιμη λύση αλλά οι οποίες αποκλείουν τους Τουρκοκύπριους από αυτή τη δικαιοσύνη και βιωσιμότητα.
 
Στις κατεχόμενες περιοχές - οι οποίες στενάζουν κάτω από το βάρος της Κατοχής του Τουρκικού στρατού - η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ αποκαλύπτει την υποκρισία των δήθεν προοδευτικών Τουρκοκυπριακών δυνάμεων οι οποίες μιλούν για επανένωση αλλά στην πραγματικότητα θέλουν τη Διζωνική ή ένα ξεχωριστό κράτος.
 
Όλες αυτές οι αισχρές δυνάμεις οι οποίες κινούνται πίσω από το παρασκήνιο με συναντήσεις, δολοπλοκίες και μεθοδεύσεις ενάντια στο λαό μας ενοχλούνται τα μάλα από την υποψηφιότητα ενός Τουρκοκυπρίου ο οποίος αντιστέκεται στην Κατοχή και αγωνίζεται για Μία ενιαία και Αδιαίρετη Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ό,τι και αν γίνει την Κυριακή η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ φωτίζει την Οδό της Απελευθέρωσης και της Δικαιοσύνης για Όλους!
 
Ψηφίζω Σενέρ Λεβέντ!"
 
 Όπως το είπε και ο ίδιος o Σενέρ:
"...στην Κύπρο θα σωθούμε μόνο όταν ένας Τ/Κύπριος υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Ε/Κύπριου και ένας Ε/Κύπριος υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Τ/Κυπρίου".
 
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  

* * * 

AttachmentSize
red-star.jpg4.7 KB
sener.levent.enface.rooftop.north_.jpg74.26 KB
sener.ibrahim.andreas.petros.estia_.500x206.jpg69.58 KB
sener.pentadaktylos.500x281.jpg86.44 KB
sener.ibrahim.eleusis.14.may_.500x333.jpg86.15 KB
sener.andreas.estia_.299x243.jpg50.69 KB

Comments

Re: Ευρωεκλογές: μήπως τελικά ο "πιο ωραίος Έλλην" είναι Τούρκος;

Κάπως "έβηξε" ο υπολογιστής και χάθηκε ο σύνδεσμος από το πιο πάνω άρθρο που ενημέρωνε για την Φιλική Εταιρεία:
http://filiki.etaireia.org

Οι Εργασίες μας
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

Αρχές, Αξίες, Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

* * * 

Σχόλιο από μια φίλη:

"Μήπως τελικα ο "πιο ωραίος Ελλην " ειναι τουρκοκύπριος ή ακόμη καλύτερα Κύπριος ? γιατι αυτη η διακριση ? ο Σενερ δεν είναι Τουρκος είναι Κυπριος ..."

Απάντηση από τον Πέτρο Ευδόκα:
"Ευχαριστώ,
Έχεις δίκαιο, φυσικά. Αλλά η φράση είναι κάπως σαν "αντιφωνητής" στη
φράση του Σενέρ:

"Αυτές οι απόψεις δέχτηκαν βομβιστικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, δέχτηκαν πυροβολισμούς και σύρθηκαν στις φυλακές. Ανακηρύχτηκαν προδοτικές. Αν θα με αναγκάσουν να πληρώσω τίμημα και οι διαμένοντες στον νότο επειδή είμαι Τούρκος, ας το κάνουν. Όποιου δεν αρέσει ας μην με ψηφίσει."
http://cyprus.indymedia.org/node/4911

Ευχαριστώ!"

~~~~~~~~~~~ 

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire