User login

Navigation

Global IMC Network

Τι θα γίνει με τα 26 κιλά Κάνναβης;

ο- Η Κάνναβις σώζει ζωές!
ο- Όλες οι κατασχέσεις μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για τις ανάγκες των ασθενών
o- Tο πως ακριβώς γίνεται αυτό.

Είναι γνωστό πως η Κάνναβη των λαθρεμπόρων είναι συνήθως καλύτερης ποιότητας όταν είναι συσκευασμένη σε πακέτα του κιλού, παρά όταν έχει φτάσει πλέον στους διανομείς και λαθρέμπορους του λιανικού εμπορίου όπου μπορεί να υποστεί αλλιώσεις (μούχλα, ψεκασμό, κλπ). Μπορεί να μην είναι τόσον καλή η ποιότητα όσο θα θέλαμε να είναι η Ιατρική Κάνναβη (δηλ. να είναι βιολογικής καλλιέργειας, και ελεύθερη από παράσιτα, μούχλα, μικρόβια, προσμίξεις κλπ.), αλλα με τα σημερινά δεδομένα του παράνομου εμπορίου, είναι αρκετά καλή για να χρησιμοποιηθεί για πολλές θεραπείες τώρα, σήμερα, μέχρι να αρχίσουμε να παράγουμε και στην Κύπρο νόμιμη Κάνναβη Ιατρικής ποιότητας. Υπάρχουν χιλιάδες ασθενείς και τραυματίες στην Κύπρο που ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ μπορούν να οφεληθούν τα μέγιστα από τα 26 κιλά που πανηγυρίζει ότι κατείσχε η ΥΚΑΝ:

"ΥΚΑΝ: Εξάρθρωση ομάδας διακίνησης ναρκωτικών"
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=300691&-V:=articles

Υπενθυμίζουμε ότι πάρχουν χιλιάδες ασθενείς στην Κύπρο που παλεύουν με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση, με τον καρκίνο, με ασθένειες που χαρακτηρίζονται από χρόνιες ή και πρόσκαιρες φλεγμονές, με αυτο-άνοσες παθήσεις, γλαύκωμα, άγχος, αϋπνίες, ασθένειες με ανίατους πόνους, άσθμα, αρθρίτιδα, κατάθλιψη, υπέρταση, βαρέα τραύματα στο κεφάλι ή στο νωτιαίο μυελό, HIV και Aids, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, δυσμηνόρροια, δυστοκία, επιληψία και με πολλές άλλες παθήσεις: σε όλες αυτές τις παθήσεις η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα της φαρμακευτικής αξίας της Κάνναβης [1]. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ Συνταγματικό δικαίωμα στη φαρμακευτική περίθαλψη και δικαιούνται να επιλέγουν την Κάνναβη ως μέρος της φαρμακευτικής τους αγωγής. Τα σχετικά δικαιώματα των ασθενών είναι εντοιχισμένα τόσο στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον και στις νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στα αναφαίρετα Συνταγματικά δικαιώματα των ασθενών συμπεριλαμβάνονται το δικαιώμα στη ζωή, το δικαίωμα επιλογής στη θεραπεία, και άλλα πολλά που στοιχειοθετούν το δικαίωμα στην Ιατρική χρήση της Κάνναβης [2].

Καρκινοπαθείς
Κάθε ένα κιλό παράγει Κανναβινέλαιο αρκετό για έξι μήνες θεραπεία. Έξι μήνες είναι και η αγωγή που επιλέγουν ή χρειάζονται οι πιο πολλοί καρκινοπαθείς. Αυτή η ποσότητα είναι για την καθαρά αντικαρκινική δράση της Κάνναβης. Για τις άλλες ανάγκες των καρκινοπαθών (πόνος, παρενέργειες από χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, ψυχικές ανάγκες), οι δόσεις είναι πολύ μικρότερες, περίπου ίσες με αυτές που αναφέρονται για τις πιο κάτω παθήσεις [3].

Σκλήρυνση
Οι ασθενείς με πολλαπλή ή κατά πλάκας σκλήρυνση χρειάζονται πολύ μικρότερες δόσεις. Συχνά 100 με 200mgr Κάνναβης (χιλιοστά του γραμμαρίου), δηλ. ένα ή δύο δέκατα του γραμμαρίου είναι πολύ καλή ημερήσια δόση, ενώ για κάποια περιστατικά ίσως και μισό γραμμάριο. Ένα κιλό Κάνναβης παρέχει από δύο ως ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !

Άσθμα
Η δόση Κάνναβης για το σύνηθες άσθμα είναι ακόμα μικρότερη. Για πολύ σοβαρά περιστατικά (δηλ. για άτομα που υπόκεινται κρίσεις άσθματος ικανές να απειλήσουν τη ζωή τους), μία δόση 50 ή 100mgr είναι αρκετή για πρόληψη μιας θανατηφόρας κρίσης (δηλ. ένα δέκατο ή ένα εικοστό του γραμμαρίου), ενώ 50mgr αρκούν ως θεραπευτική δόση για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα ή δύο-τρείς φορές ανά έτος (ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού). Δηλαδή ένα κιλό Κάνναβης παρέχει από δέκα ως ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δόσεις για περιστατικά οξείας κρίσης, ή ΣΑΡΑΝΤΑ χιλιάδες δόσεις για άσθμα μέσης ή ελαφριάς μορφής (που είναι τα περισσότερα περιστατικά).

Άλλες χρόνιες ασθένειες και τραυματισμοί

Οι πιο πάνω δόσεις είναι περίπου και αυτές που χρειάζονται για τα πιο πολλά περιστατικά βαρετών τραυμάτων στον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό, την αρθρίτιδα, ασθένειες που χαρακτηρίζονται από χρόνιες ή και πρόσκαιρες φλεγμονές, τις πιο πολλές αυτο-άνοσες παθήσεις, αϋπνίες, ασθένειες με ανίατους πόνους, υπέρταση, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, δυσμηνόρροια και δυστοκία. Μιλούμε για περίπου δέκα με σαράντα χιλίαδες δόσεις από κάθε κιλό Κάνναβης.

Για το γλαύκωμα και το άγχος, οι δόσεις κυμαίνονται από πιο χαμηλές ως πιο ψηλές απ' ότι αναφέραμε πιο πάνω, δηλ. ένα κιλό Κάνναβης παρέχει από δύο ως ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δόσεις. Το κάθε άτομο είναι διαφορετικό, και η ανταπόκριση στην θεραπεία διαφέρει, οπότε για κάποια άτομα που παλεύουν με το άγχος, ή Φοβίες, εξαρτήσεις, κατάθλιψη ή ελαφριές μορφές ψύχωσης, η θεραπεία μπορεί να απαιτεί καθημερινές μικρές δόσεις (σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες) ή εβδομαδιαίες μεσαίες δόσεις, ή ετήσιες μεγάλες δόσεις, ή συνδιασμό αυτών.

Για HIV και Aids μπορεί να χρειάζονται κάπως πιο μεγάλες δόσεις, κάπου μεταξύ των δόσεων που χρειάζονται τα άτομα με βαρετή σκλήρυνση και τα άτομα με καρκίνο.

Όπως όλα τα φυσικά φάρμακα, το κάθε φυτό Κάνναβης και η κάθε παρτίδα φυτών περιέχει διαφορετικές ποσότητες των δραστικών συστατικών, και αυτή η διαφορά μπορεί να φτάσει και σε ποσότητες που διαφέρουν κατά δεκαπλάσιο αριθμό ανάμεσα τους. Γι αυτό οι δόσεις που αναφέρονται πιο πάνω είναι κατά μέσον όρον (συνήθως για φυτά με περιεκτικότητα 5-10% σε Τετραϋδροκανναβινόλη). Για χαμηλότερης ή υψηλότερης περιεκτικότητας Κάνναβη προσαρμόζουμε τις δόσεις ανάλογα.

Γιατί να προτιμήσουν την Κάνναβη οι ασθενείς;

ο- Διότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα χημικά φάρμακα που χορηγούνται σήμερα για τις πιο πάνω παθήσεις προκαλούν μέχρι και φονικές παρενέργειες · κυμαίνονται από πολύ επικίνδυνα σε θανατηφόρα,
και,
ο- διότι ενώ κάποιες από τις πιο πάνω παθήσεις καταχωρούνται από την συμβατική ιατρική ως "ανίατες", η Κάνναβις προσφέρει πρόληψη, ανακούφιση και θεραπεία για κάποιες από αυτές ΧΩΡΙΣ επικίνδυνες παρενέργειες (εξόν από κάπου-κάπου ένα χάχανο που μπορεί να σπουρτίσει απρόβλεπτα...).
 

Είναι πολύ εύκολο για το Κρατικό Χημείο να ελέγξει την ποιότητα της Κάνναβης

Μια απλή μικροσκοπική εξέταση της μάζας φανερώνει το κατά πόσον η Κάνναβις περιέχει επικίνδυνους μήκυτες, ακαθαρσίες, παράσιτα, κλπ. Μια απλή (ποιοτική) χημική εξέταση (με το σύστημα των κηλίδων χρωματογραφίας) φανερώνει χονδρικώς και την περιεκτικότητα σε Κανναβιδιόλη (CBD) και Τετραϋδροκανναβινόλη (THC), που είναι οι πιό σημαντικές ουσίες για τις πιο πάνω παθήσεις, πράγμα που μας βοηθά να προσδιορίσουμε πιο επακριβώς τις δοσολογίες, καθώς και την μέθοδο πρόσληψης. Για παράδειγμα κάποιες ποιότητες Κάνναβης μπορεί να πρέπει να χορηγηθούν μόνο ως φαγώσιμα σκευάσματα, κάποιες μόνο ως Κανναβινέλαιο, κάποιες μπορεί να χρειάζονται πρόσμιξη με Κανναβιδιόλη (CBD) για να προσαρμοστεί η σύσταση της στην βέλτιστη - ανάλογα με την πάθηση. Το μέγεθος της κηλίδας στην χρωματογραφική εξέταση συνήθως αρκεί για χονδρικό προσδιορισμό των ποσοτήτων, δεν απαιτούνται πιο λεπτομερείς χημικές εξετάσεις [4].

Μερικές φορές υπάρχουν υποψίες για επικίνδυνες προσμείξεις στην Κάνναβη, αποτέλεσμα των εγκληματικών ή ανεγκέφαλων πράξεων τις οποίες παράγει η μαύρη αγορά λόγω της ακόμα πιο εγκληματικής απαγόρευσης. Κάποια παρασιτοκτόνα που είναι επικίνδυνα, ή ψεκασμός με ουσίες που αυξάνουν το βάρος του προϊόντος και που μπορεί να κυμαίνονται από ζάχαρη ως και σωματίδια κονιορτοποιημένου γυαλιού, χρειάζεται να αναγνωριστούν ώστε να κρίνουμε για την καταλληλότητα της συγκεκριμένης παρτίδας Κάνναβης [5].

Για παράδειγμα τα παρασιτοκτόνα που περιέχουν φωσφόρο, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο σε άτομα που λαμβάνουν αντιψυχωτικά φάρμακα, ιδίως σε ζεστά κλίματα όπως το δικό μας [6]. Αν η Κάνναβις περιέχει μόνο ζάχαρη, είναι ασφαλής αλλά μπορεί να είναι φαρμακευτικά χρήσιμη μόνο για φαγώσιμες χρήσεις (εξαιρούνται οι διαβητικοί). Αν περιέχει σκόνη (κονιορτό) ή άμμο μικροσκοπικών σωματιδίων, ή μήκυτες, θα είναι επικίνδυνη για κάπνισμα από άτομα με άσθμα ή αναπνευστικές αλλεργίες. Οι μήκυτες είναι πολύ επικίνδυνοι και για άτομα με HIV και Aids.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι καθόλου Κάνναβις! Προκύπτει κάθε τόσο το φαινόμενο όπου το "χόρτο" είναι ένα αδρανές βότανο (μαϊντανός, ρήγανη, νεπέτα, βασιλικό, φύλλα ντομάτας), που έχει ψεκαστεί με επικίνδυνες ουσίες όπως τις λεγόμενες "συνθετικές κανναβινοειδείς" ουσίες που είναι δηλητήρια. Συχνά πωλούνται στο λαθρεμπόριο - αλλά και στο νόμιμο εμπόριο! - με το όνομα "Spice", "Spike" κοκ. Είναι μια σειρά χημικών ενώσεων που μοιάζουν με την τετραϋδροκανναβινόλη που έχουν όμως φοβερά αποτελέσματα δηλητηρίασης. Προκαλούν ταχυκαρδία, καρδιακή προσβολή, εμετούς, σπασμούς, παράνοια, παραισθήσεις, ψύχωση, επιληπτική κρίση, πανικό [7]. Δηλαδή τα αντίθετα από όλα εκείνα που θεραπεύει η Κάνναβις! Είναι δυστυχώς και αυτές οι ουσίες προϊόν της εγκληματικά σχιζοφρενικής απαγόρευσης της Κάνναβης [8].

Ενώ η Κάνναβις είναι εντελώς ασφαλής και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει προκαλέσει αρρώστεια ή θάνατο σε οποιονδήποτε, στα έξι χιλιάδες χρόνια τεκμηριωμένης χρήσης.

* * * 

Όλες οι ποσότητες Κάνναβης που κατάσχονται θα μπορούσαν να περάσουν ένα γρήγορο έλεγχο για την ασφάλεια και ποιότητα των, και να διατεθούν άμεσα για θεραπευτικούς σκοπούς. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας και με την βοήθεια της Αστυνομίας. Αναγνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των γιατρών και νοσηλευτών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για την πρακτική θεραπευτική εφαρμογή της Κάνναβης, αλλά εύκολα μπορούμε να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση τους και στον εμπλουτισμό της επιστημονικής και κλινικής των γνώσης, αν έχουν το επαγγελματικό ή ανθρωπιστικό ενδιαφέρον να μάθουν.

Ο Υπουργός Υγείας είναι ο μόνος που με βάση την νομοθεσία κατέχει την εξουσία να δώσει άδεια για φαρμακευτική χρήση της Κάνναβης. Και το Κρατικό Χημείο και η Αστυνομία έχουν το δικαίωμα να κατέχουν και να διαχειρίζονται και επεξεργάζονται ποσότητες Κάνναβης για σκοπούς επιβολής του νόμου. Ο συνδυασμός αυτών των εξουσιών είναι άριστος: με απλές και ΗΔΗ ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες θα μπορούσε να χορηγείται η Κάνναβις θεραπευτικά σε όποιον τη χρειάζεται χωρίς πολλές δυσκολίες.

Μέχρι να θεσμοθετηθεί η εγχώρια παραγωγή Ιατρικής Κάνναβης, η Κάνναβις που κατάσχεται στις "εθνοσωτήριες" επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα μπορούσε κάλλιστα να σώζει ζωές. Σήμερα.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις ~ Αναγνώσματα
 
[1].
Recent Research on Medical Marijuana
Emerging Clinical Applications For Cannabis & Cannabinoids
A Review of the Recent Scientific Literature, 2000 — 2012
http://norml.org/component/zoo/category/recent-research-on-medical-marijuana

[2].
Κάνναβις και Αναστασιάδης: Ούτε Ένα Επιχείρημα
http://cyprus.indymedia.org/node/4798
και
Οι Επίορκοι Κυβερνώντες και η Ουσία της Επίθεσης Εναντίον μας
http://cyprus.indymedia.org/node/5003

[3].
Καρκίνος και Κάνναβις, έμπρακτη βοήθεια για την Άλφα...
...και για όλους τους καρκινοπαθείς
http://cyprus.indymedia.org/node/4880

[4].
Δεν χρειάζεται καν να επενδυθούν οι πολύτιμοι πόροι του Κρατικού Χημείου για να γίνει λεπτομερής χημική ανάλυση της Κάνναβης για να προσδιοριστεί η σύσταση σε THC και CBD. Για τους θεραπευτικούς σκοπούς αρκεί και η ακρίβεια των συστημάτων που παρέχουν τη δυνατότητα αυτής της εξέτασης στο σπίτι. Ο τρόπος που παρέχουν την ποιοτική ανάλυση, παρέχει ένα "περίπου" για την ποσοτική, που είναι πολύ χρήσιμος.

Η εξέταση παράγει μια έγχρωμη κηλίδα (είναι μια μορφή της μεθόδου χρωματογραφίας επί χάρτου). Η παρουσία της κηλίδας επιβεβαιώνει την παρουσία έκαστης από τις συνήθεις κανναβινοειδείς
ουσίες, και το μέγεθος της κηλίδας είναι μια καλή ένδειξη της ποσότητας (αλλά χωρίς ακρίβεια).
Οι λεπτομέρειες εδώ:
http://www.thctestkits.com/

Να ένα παρόμοιο προϊόν:
http://www.alpha-cat.org/resources/how-it-works/

Το Κρατικό Χημείο ήδη κατέχει την ευχέρεια για τις πιο πάνω αναλύσεις · γίνονται φτηνά και
σύντομα.

[5].
KNOW WHAT YOU'RE SMOKING?
http://www.gritweed.co.uk/gritweed.htm

Know Your Smoke – Grit, Spray and Flush
http://ukcsc.co.uk/know-your-smoke-grit-spray-and-flush/

[6].
NEUROLEPTIC MALIGNANT SYNDROME IN A CHILD WITH ORGANOPHOSPHORUS POISONING
http://journals.lww.com/pccmjournal/Fulltext/2014/05001/Abstract_342___Neuroleptic_Malignant_Syndrome_in_A.339.aspx

Neuroleptic malignant-like syndrome: a complication of acute organophosphate poisoning.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8590492

[7].
"the adverse effects are [...] severe and can include hypertension, tachycardia, myocardial infarction,[33] agitation, vomiting, hallucinations, psychoses, seizures, convulsions and panic attacks. Among individuals who need emergency treatment after using synthetic cannabis, the most common symptoms are accelerated heartbeat, high blood pressure, nausea, blurred vision, hallucination and agitation. Other symptoms included epileptic seizures, acute psychosis, and heart attacks."
Synthetic cannabis
https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Synthetic_cannabis&oldid=678430488

[8].
"The prohibition of marijuana has created the demand for a legal alternative, and that alternative has now taken on a life of its own."
The Truth About Synthetic Marijuana Known as Spice
http://www.rollingstone.com/culture/news/the-truth-about-synthetic-marijuana-known-as-spice-20150711

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
AttachmentSize
cannabis.outdoor.large_.blue_.sky_.jpg175.71 KB

Comments

Newswire

Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire