User login

Navigation

Global IMC Network

Το Σχέδιο Β’ Είναι Μία Αληθινή Κυπριακή Δημοκρατία

 

Οι υποταγμένοι εθελόδουλοι οσφυοκάμπτες, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για την κατάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και την αντικατάσταση της από ένα ρατσιστικό μόρφωμα διζωνικού απαρχάιντ, κρύβουν τις πομπές τους συχνά με το ερώτημα:
«Καλάν εσείς τι λύση προτείνετε;»

Η ερώτηση είναι βεβαίως υποκριτική και κακοπροαίρετη. Λειτουργεί σαν άλλοθι για τις δικές τους υποχωρήσεις και την υποταγή στο νεοφασιστικό ισλαμικό 4ο Ράιχ που αναδύεται στην περιοχή. Παρά τούτο είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως πολιτών της δημοκρατίας να παρέχουμε απαντήσεις στις ψευδεπίγραφες σοφιστείες των νεο-γενίτσαρων ανάμεσα μας.

Την περασμένη Παρασκευή ο φίλος και συμπολίτης μας Σενέρ Λεβέντ δημοσίευσε μία τέτοια αποστομωτική απάντηση σε όσους χρησιμοποιούν το ανωτέρω ερώτημα. Η απάντηση του επί λέξει:

«Άδικα αναζήτησαν λύση όσοι το έκαναν μέχρι σήμερα. Την αναζήτησαν επειδή δεν θέλουν λύση. Διότι η λύση υπάρχει. Και αυτή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.» (1)
 

Όταν ένας Τουρκοκύπριος συμπατριώτης μας αρθρώνει τόσον ξεκάθαρα το οφθαλμοφανές, κάθε επιχείρημα της διζωνικής νομενκλατούρας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

 

Το σχέδιο Β’ που τόσο μας προκαλούν να αρθρώσουμε είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Απλώς οι ψεύτες και οι υποκριτές μέσα και στις δύο παρατάξεις αρνούνται να το δουν και αρνούνται πεισματικά να κάνουν οτιδήποτε για να το υλοποιήσουν.

Το Σχέδιο Β’ Είναι Μία Αληθινή Κυπριακή Δημοκρατία

Μία αληθινή δημοκρατία είναι απαραίτητο να εδράζεται σε βασικές αρχές και αξίες. Οι αξίες της Ισότητας, της Ισονομίας και της Δικαιοσύνης είναι τα θεμέλια κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτά τα θεμέλια χρειάζεται να βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην απόρριψη κάθε μορφής διάκριση. Η διάκριση που είναι θεμελιωμένη στο Ζυριχικό δοτό έκτρωμα - το οποίο και ουδέποτε εγκρίθηκε από το λαό - είναι και η πηγή όλων των πολιτειακών στρεβλώσεων που μας κατατρέχουν μέχρι σήμερα. Η δε διαιώνιση του μέσα από το αισχρό κομματικό κατεστημένο των Ελληνοκυπρίων αποκλείει κάθε δυνατότητα μίας ουσιαστικής βιώσιμης λύσης για το κυπριακό. Η λύση πάντως είναι απλή. Η λύση είναι η εκθεμελίωση κάθε στρέβλωσης που ενυπάρχει στο δοτό Ζυριχικό έκτρωμα και η αντικατάσταση της από ένα αληθινό δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο να περιλαμβάνει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους του νησιού ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή και τη θρησκεία τους. Οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα θα διαιωνίζει τον ρατσισμό της Ζυρίχης και θα εγγυάται τους ποταμούς οδύνης και αίματος που νομοτελειακά θα το ακολουθήσουν.

Η λύση είναι πολύ απλή μέσω μίας συνταγματικής αναθεώρησης. Μέσω αυτής της αναθεώρησης είναι δυνατή η μετεξέλιξη της Κυπριακής δημοκρατίας σε ένα πραγματικό κράτος δικαίου το οποίο θα εγκολπώνει όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού σε ένα καθεστώς ισοπολιτείας.

Μία συνταγματική αναθεώρηση θα είναι πάντως κενή περιεχομένου εάν σε αυτή δεν συμμετέχουν άτομα από όλες τις κοινότητες του νησιού.

Στο άρθρο μας:
Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακού
http://cyprus.indymedia.org/node/4988

περιγράψαμε λεπτομερώς πώς είναι δυνατό να γίνει ένα τέτοιο εγχείρημα μετά από μία απογραφή του πληθυσμού του νησιού ώστε να καταγραφούν με ακρίβεια όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι του. Πέρα από τους νόμιμους κατοίκους λόγο στην συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούν να έχουν και όλοι οι Κύπριοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό:

«Επιτροπή Συγγραφής νέου Συντάγματος

Μετά την απογραφή και με βάση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί μία Συνταγματική Επιτροπή για τη συγγραφή ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπροσώποι από όλες τις κοινότητες νομίμων κατοίκων του νησιού του νησιού – Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι, κοινοτικοί – οι οποίοι θα εκλεγούν άμεσα από τις αντίστοιχες κοινότητες. Σε μία τέτοια επιτροπή δεν είναι αναγκαία η παρουσία των «ειδημόνων» αλλά όλων των ενδιαφερόμενων μελών του λαού.

Η συγγραφή του νέου Συντάγματος χρειάζεται να γίνει με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των κατοίκων του νησιού μας χωρίς καμία απολύτως διάκριση λόγω εθνικής προέλευσης, θρησκείας, φύλου, ερωτικής προτίμησης κόκ. Στη συνέχεια το σύνταγμα θα πρέπει να επικυρωθεί με δημοψήφισμα σε κάθε κοινότητα.

Το νέο Σύνταγμα θα καθορίσει ουσιαστικά τη λύση του Κυπριακού και θα θεσμοθετήσει τη νέα εποχή για το νησί μας. Το δημοψήφισμα για την έγκριση του θα είναι ουσιαστικά και το δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού. Ενόσω διεξάγεται η διαδικασία συγγραφής του η οποία μπορεί να πάρει όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να αναγεννήσει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος θα μπορούν να εξελίσσονται διάφορες διαδικασίες οι οποίες θα προωθούν την ουσιαστική επανένωση.»
 

Πέρα από την Συνταγματική Αναθεώρηση είναι επίσης αναγκαίο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή Δημοκρατία να ανοίξει όλους τους θεσμούς της άμεσα στην επιστροφή των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας.

Έτσι είναι δυνατό μέσα από την προκήρυξη θέσεων στο κράτος για δημόσιους υπαλλήλους σε κάθε θέση και βαθμίδα - οι οποίοι να είναι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού και να έχουν ως μητρική τους γλώσσα την Τουρκική - να στελεχωθεί άμεσα η Κυπριακή δημοκρατία με ένα ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι να προέρχονται από τις τάξεις της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Οι Τουρκοκύπριοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι θα αμοίβονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και μέσω των συνεισφορών τους προς το κράτος θα υλοποιούν και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Η βουλή της δημοκρατίας είναι επίσης δυνατό να διαλυθεί και να προκυρήξει βουλευτικές εκλογές με την συμμετοχή όλων των νόμιμων κατοίκων του κράτους συμπεριλαμβανόμενων και των Τουρκοκύπριων συμπολιτών μας. Τα Ελληνοκυπριακά κόμματα μπορούν να κινηθούν προς την ουσιαστική πραγμάτωση των στόχων της «επανένωσης» σφυρηλατώντας κοινά ψηφοδέλτια. Ακόμη και αν δεν το πράξουν χρειάζεται άμεσα να διασφαλίσουν την άνευ όρων συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές. Πριν από αυτό το βήμα θα πρέπει να θεσπιστεί με νόμο – τον τελευταίο νόμο προ της διαλύσεως της Βουλής – η απλή αναλογική, η οριζόντια ψηφοφορία και η κάθοδος του εκλογικού μέτρου στο 1,5%. Τα τρία αυτά μέτρα εγγυώνται την δίκαιη εκπροσώπηση όλων των πολιτών στης δημοκρατίας στην νέα βουλή συμπεριλαμβανόμενων και των Τουρκοκύπριων.

Μέσα από την στελέχωση της νέας Κυπριακής Δημοκρατίας και της νομοθετικής εξουσίας με μέλη όλων των κοινοτήτων η δημοκρατία μετεξελίσσεται σε ένα πραγματικό δημοκρατικό κράτος.

Τα ίδια ακριβώς βήματα μπορούν να γίνουν και στους δύο άλλους τομείς του κράτους, την δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Με την απλή προσθήκη του όρου ότι ένα ποσοστό των θέσεων δικαστικών και εκτελεστικών λειτουργών θα πρέπει να πληρούται από νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας, που έχουν ως μητρική γλώσσα την τουρκική, το κράτος μετεξελίσσεται σε μία αληθινά ευνομούμενη πολιτεία η οποία αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της ισότιμα.

Σε αυτό το πλαίσο επιβάλλεται και η άμεση κατάργηση της ρατσιστικής πρόνοιας ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Κάθε μορφή διάκρισης του δοτού Ζυριχικού συντάγματος πρέπει να ξεριζωθεί!

Η υιοθέτηση από το κράτος έμπρακτα της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του κράτους και η εισαγωγή της στα σχολεία καθώς και όλους τους θεσμούς του δημοσίου ως προσόν πρόσληψης ουσιαστικά καταργεί κάθε ρατσιστική πρόνοια του Ζυριχικού εκτρώματος και του εθνοτικού διαχωρισμού που βρίσκεται θεμελιωμένο μέσα του.

Η λύση είναι πάντοτε περισσότερη δημοκρατία. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για νοητικές και πολιτικές ασκήσεις.

Στους κακεντρεχείς οι οποίοι θα μας πουν ότι το ανωτέρω είναι ανέφικτο απαντώ ευθαρσώς ότι είναι απείρως πιο εφικτό και αποδεκτό από τον λαό από το ρατσιστικό διζωνικό ζουρλομανδύα που ετοιμάζονται να μας φορέσουν.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~

Πηγές
--------

1. Η λύση είναι η Κυπριακή Δημοκρατία
Από:
http://politis.com.cy/article/i-lisi-ine-i-kipriaki-dimokratia

AttachmentSize
jail.jpg236.7 KB
11813238_575496295948691_8997685736014804797_n.jpg24.26 KB

Comments

Newswire

Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire