User login

Navigation

Global IMC Network

Πανωλεθρία - καταρρέουν όλα τα ψέμματα για την Ιατρική Κάνναβη

• Πανωλεθρία των εξουσιαστών σε όλα τα μέτωπα
• Αναγκάστηκαν σε ντροπιαστική και συνεχιζόμενη υποχώρηση όπου οι δυνάμεις τους "αναδιπλούνται κανονικώς" και οι καιροσκόποι ανάμεσα τους λιποτακτούν
• Δεν μπορούν πλέον να αντισταθούν στο Κίνημα Νομιμοποίησης.

Χιονοστοιβάδα εξελίξεων στον τομέα της Ιατρικής Κάνναβης: ένα μετά το άλλο, όλα τα προπύργια των καταπιεστών από τα οποία εκτοξεύοντο καθημερινά τα ψέμματα με βάση τα οποία διώκονται, εξευτελίζονται και προπηλακίζονται οι ασθενείς και φίλοι της Κάνναβης, καταρρέουν και επισήμως πλέον.

Τρεις από τους μεγαλύτερους φορείς της διαστρέβλωσης και καταπίεσης στη χώρα μας όπου οι αντιπάλοι μας επί δεκαετίες επένδυσαν ολόκληρες καριέρες λέγοντας ψέμματα για την ιατρική αξία της Κάνναβης, επιδίδονται τώρα σε απότομη μεταβολή: ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, και ο διάσημος "ιδεολόγος" - κατασκευαστής και διανομέας ψεμμάτων για την Κάνναβη - ψυχίατρος κος Βερεσιές, όλοι ξαφνικά αλλάζουν το βιολί τους. Μαζί με την ταχινόπιττα, αίφνης "ανακάλυψαν" πως η Κάνναβις έχει ιατρική αξία!

• O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΣΙ) άρχισε την θεαματική του αντιστροφή θέσεων σε δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση όπου όταν ο επίσημος του αντιπρόσωπος ήλθε αντιμέτωπος με επιστημονικές τοποθετήσεις, αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια: ότι η Κάνναβις έχει φαρμακευτική αξία για την ανακούφιση των καρκινοπαθών, καθώς και των ατόμων που παλεύουν με την κατά πλάκας σκλήρυνση (η πάθηση ονομάζεται και πολλαπλή σκλήρυνση). Μπορείτε να δείτε το σύντομο βίντεο από το κανάλι ΜΕΓΑ πιο κάτω. Ο αντιπρόσωπος του ΠΣΙ αναμειγνύει την αλήθεια με ειρωνίες, παραπληροφόρηση και εξομολόγηση για την άγνοια του για το θέμα, αλλά οι παραδοχές του είναι πεντακάθαρες. Εδώ:

Ιατρική Κάνναβις, Παύλος Μυλωνάς, Πέρσα Σιάσου, ΜΕΓΑ
https://www.youtube.com/watch?v=76eGvLZPYKQ

Ως ένδειξη της δύναμης του Κινήματος αναφέρουμε το ότι έξι γιατροί μέχρι στιγμής έχουν συνταγογραφήσει Κάνναβη, και οι αριθμοί τους σιγά-σιγά αυξάνονται.

• Πάνω στα γραφεία των λειτουργών του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και της Νομικής Υπηρεσίας υπάρχει σήμερα νομικά δεσμευτικό έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας όπου αναγράφεται πεντακάθαρα ότι η Κάνναβις είναι φάρμακο για τις πιο κάτω παθήσεις, και για τις οποίες τώρα θεωρείται αποδεκτή από τις αρχές η συνταγογράφιση Κάνναβης. Είναι οι εξής:

ο- Χρόνιος επίμονος πόνος (ιδίως πόνος που συνδέεται με καρκίνο ή με εκφυλιστικές παθήσεις του κινητικού συστήματος, συστηματική ρευματοπάθεια και ανοσοπαθολογικές καταστάσεις, νευροπάθεια, πόνος από γλαύκωμα).
ο- Σπαστικότητα και σχετιζόμενος πόνος σε πολλαπλή σκλήρυνση, μη επώδυνη επίμονη σπαστικότητα που περιορίζει σημαντικά τις κινήσεις και την κινητικότητα ή την αναπνοή του ασθενούς, μυοκλονία που προκαλείται από νευρολογικές ασθένειες και λοιπές περιπλοκές της υγείας που προκύπτουν από νευρολογική ασθένεια, τραυματισμός του νωτιαίου μυελού που περιλαμβάνει τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό ή εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικός τρόμος που προκαλείται από τη νόσο του Πάρκινσον και λοιπά νευρολογικά προβλήματα.
ο- Ναυτία, έμετος, διέγερση της όρεξης αναφορικά με τη θεραπεία κατά του καρκίνου και του HIV.
ο- Μετατραυματική Αγχώδης Διαταραχή (PTSD).
ο- Σύνδρομο Τουρέτ
ο- Νόσος του Κρον (Crohn), Ελκώδης κολίτιδα

Αν δείτε τον κατάλογο ασθενειών που δημοσιεύσαμε ήδη από το 2012 και 2013 στα πλαίσια των αγώνων μας για τα δικαιώματα των ασθενών, θα δείτε ξεκάθαρα πως υπάρχει μεγάλη αντιστοιχία με τα πιο πάνω. Με την γραπτή παραδοχή της επιστημονικής εγκυρότητας των θέσεων μας και από τους αντιπάλους μας τώρα, το Κίνημα σήμερα μετρά συγκεκριμένες και σημαντικές νίκες. Οι ασθένειες αναγράφονται στα πιο κάτω άρθρα:

Η Κάνναβις και Τρεις Δικαστές: Εξυπνάκηδες, Ατσίδες και Υπέρλαμπροι Σοφοί, Κολοφώνες του Κυπριακού Δικαίου
http://cyprus.indymedia.org/node/4739

Κάνναβις και Προεδρικές Εκλογές
http://cyprus.indymedia.org/node/4778

Κάνναβις και Αναστασιάδης: Ούτε Ένα Επιχείρημα
http://cyprus.indymedia.org/node/4798

• Ο πασίγνωστος ψυχίατος κος Βερεσιές, που επένδυσε ολόκληρη του τη ζωή σε συμμαχίες με τις πιο απαιχθείς δυνάμεις μες την εκκλησία, το κράτος και το κεφάλαιο σε μια "σταυροφορία" ενάντια στους ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης, είναι και ο γεννήτορας των περίφημων ισχυρισμών σε εφημερίδες ότι τάχα "16χρονες παρθένες λιώνουν σαν το κερί στο χασίς", ή της ψευδο-επιστημονικής ανακάλυψης ότι τάχα η Κάνναβις "οδήγησε σε πατροκτονία" (για την οποία ακόμα αναμένει το Νόμπελ Ιατρικής). Είναι το άτομο που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην Κύπρο έγινε διάσημος επενδύοντας δεκαετίες εις το να προωθεί την ιδέα πως όποιος χρησιμοποιεί Κάνναβη είναι εξαρτημένος ναρκομανής, και τα γνωστά ψέμματα πως τάχα η Κάνναβις προκαλεί εξάρτηση, οδηγεί σε "σκληρά ναρκωτικά", προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο, προκαλεί ψύχωση, και άλλες ανοησίες σωρηδόν.

Σήμερα, ο κος Βερεσιές εμφανίζετα με γραπτές δημόσιες δηλώσεις όπου ξαφνικά έχοντας δεί "το φως το αληθινόν" εξαγγέλλει τα εξής:

«...H ιατρική χρήση των παραγώγων της κάνναβης, δεν αμφισβητείται από την ιατρική επιστήμη.
...Μια ανασκόπηση του 2002 από τον Franjo Grotenhermen, πάνω σε ιατρική βιβλιογραφία, αναφέρει ότι η ιατρική χρήση της κάνναβης, έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία κατά της ναυτίας, της έμεσης, του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, της μη-σκόπιμης απώλειας βάρους, της αϋπνίας και της απώλειας της όρεξης από χημειοθεραπείες. Άλλα, σχετικά καλώς επιβεβαιωμένα στοιχεία, κάνουν λόγο για θεραπεία της σπαστικότητας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, του πόνου και ειδικότερα του νευρογενούς πόνου, των κινητικών δυσκολιών, του άσθματος και του γλαυκώματος. Προκαταρκτικές ενδείξεις, δείχνουν ότι φάρμακα με βάση την κάνναβη, μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της δυσλειτουργείας των επινεφριδίων, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, των ημικρανιών, της ινομυαλγίας και σχετικών παθήσεων. Άλλες ιατρικές έρευνες, αναφέρουν ότι η κάνναβη ή συγκεκριμένα κανναβινοειδή, πιθανόν να χρησιμεύσουν στη θεραπεία της κατάχρησης του αλκοόλ, της αρθρίτιδας που προκαλείται από περίσσια κολλαγόνου, του άσθματος, της αθηροσκλήρωσης, της διπολικής διαταραχής, του μετατραυματικού συνδρόμου, του καρκίνου του παχέος εντέρου, της αισθητηριακής νευροπάθειας σχετιζόμενης με τον HIV, της δυστονίας, της επιληψίας, συγκεκριμένων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των γλοιωμάτων (τύπος όγκου στον εγκέφαλο), της ηπατίτιδας C, της νόσου του Huntigton, της λευχαιμίας, των όγκων του δέρματος, των στελεχών του βακτηρίου Staphylococcus aureus, που είναι ανθεκτικά στη μεθισιλλίνη, της νόσου του Parkinson, του κνησμού, της ψωρίασης, της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, της υπνικής άπνοιας και της νευρικής ανορεξίας».

Δεν παραλείπει βέβαια να αναμειγνύει αυτές τις αλήθειες με άλλες ανοησίες, με αντιφάσεις, δογματικές αγκυλώσεις, ιδεοληψίες, δείγματα άγνοιας και με ακριβώς αντίθετες τοποθετήσεις - δεν έχει αλλάξει ο άνθρωπος, απλώς έχουν αλλάξει λίγο τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες, εξ' ού και τα "νέα συνθήματα". Μπορείτε να μελετήσετε σε βάθος τις γραπτές του δηλώσεις εδώ:

Ανοιχτός ο διάλογος για την κάνναβη
http://www.24h.com.cy/society/item/146320-anoixtos-o-dialogos-gia-tin-kannavi.html
* * *

Οι συλλογικοί και ατομικοί αγώνες πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια διάνοιξαν επιτέλους ένα ρήγμα μέσα από το οποίο μπορεί να ρέει η αλήθεια για την Κάνναβη προς την ευρύτερη κοινωνία. Για να φτάσουμε ως εδώ σήμερα όμως, πολλοί έχουν υποστεί θάνατο, απώλειες αγαπημένων, εξορία, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εκβιασμούς, εξευτελισμούς, διάλυση οικογενειών και απώλεια εισοδημάτων μέσα από τις πράξεις των καταπιεστών και την αντίσταση του κόσμου σε όλα αυτά. Δεν μας διαφεύγει η ευθύνη των ηθικών αυτουργών της εγκληματικής και άνομης καταδίωξης των ασθενών και Φίλων της Κάνναβης, ιδίως των ψευδο-επιστημόνων και επίορκων γιατρών που με την προπαγάνδα τους ενάντια στην Κάνναβη παρέσυραν την κοινωνία σε εγκληματικές παραισθήσεις για την Κάνναβη δημιουργώντας το ιδεολογικό κλίμα που έκαμε εφικτές τις απαιχθείς πράξεις βίας και καταπίεσης εις βάρος των ανθρώπων μας.

Τώρα κάποιοι ανάμεσα τους είδαν πως δεν περνούν πλέον τα ψέμματα γιατί υπάρχει ενώπιον τους ένα Κίνημα με αδιάσειστα στοιχεία θεμελιωμένο στην Αλήθεια και στελεχωμένο με ανθρώπους που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και δεν έχουν τίποτα άλλο πλέον να χάσουν. Δεν αναλώθηκαν μάταια οι ατέλειωτες μας μέρες στα δικαστήρια και νοσοκομεία, οι συλλήψεις και ανακρίσεις, οι κατασχέσεις, οι εμφανίσεις μας σε ημερίδες, παρουσιάσεις και διαλέξεις, οι μάχες μέσα από τα ΜΜΕ, οι ατέλειωτες ώρες σε έρευνα και δημοσίευση άρθρων, οι πράξεις θεμελίωσης των δικτύων υποστήριξης για τους ασθενείς και υπόδικους, οι συναντήσεις σε ομάδες, οι διαπραγματεύσεις με λειτουργούς και νομοθέτες, οι καταγγελίες σε εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, οι εθελοντικές μας προσφορές εμπειρογνωμοσύνης σε κρατικές υπηρεσίες για την βοήθεια των ασθενών... όλα συνέβαλαν στην κατάρρευση της παράταξης των ψεμμάτων! Οι "έξυπνοι" λοιπόν από τους ψεύτες, λιποτακτούν τώρα: πηδούν και αλλάζουν παράταξη πριν να βουλιάξει τελείως το πλοίο τους. Αύριο κάποιοι καιροσκόποι σαν τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, κο Άθω Γεωργίου, που σήμερα είναι ο κύριος κατά νόμον υπεύθυνος για όλες τις άνομες μορφές δίωξης και καταδίωξης των ασθενών και Φίλων της Κάνναβης, θα εμφανιστεί και θα μας λέει πως αυτός πολέμησε για να θεσμοθετηθεί η Ιατρική Κάνναβις! Όπως ήδη προσπάθησε να το καυχηθεί για την Κλωστική Κάνναβη. Ή θα τσακώνεται με τον κο Βερεσιέ για το ποιός από τους δύο αληθινά ήταν ο πιο μεγάλος πολεμιστής για την απελευθέρωση μας...

Γνωρίζουμε βέβαια πως αφού η καταστολή, η καταδίωξη, οι φυλακίσεις και οι "σταυροφορίες" ψεμμάτων απέτυχαν παντελώς, ετοιμάζονται τώρα για κερδοσκοπική εκμετάλλευση των ασθενών μέσω της επερχόμενης νομιμοποίησης της Ιατρικής Κάνναβης. Το κράτος και τα παρακρατικά του παραμάγαζα δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί στο Κίνημα Νομιμοποίησης: θα κάμουν το παν να αυτοπροβληθούν ως οι ελευθερωτές μας για να μας υποτάξουν σε νέο σχήμα εκμετάλλευσης, με μονοπώλια και άνομους συνεταιρισμούς μεταξύ Μεγάλου Κεφαλαίου και Κράτους, όπου τυχοδιώκτες και καιροσκόποι, κομματικοί και κεφαλαιοκράτες, άρχισαν ήδη να κοντοσυνάγονται.

Όλα αυτά - και ιδίως οι νέες μας νίκες - επιβεβαιώνουν ότι πάμε καλά. Προχωρούμε ορθά. Και ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα τώρα ακόμα πιο εντατικά.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net 

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Όσον αφορά την ιδέα πως όποιος χρησιμοποιεί Κάνναβη είναι εξαρτημένος ναρκομανής που τάχα χρειάζεται θεραπεία:

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης: για το νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" μέσω Δικαστηρίων
http://cyprus.indymedia.org/node/4990

Και για να μην ξεχνούμε ποιός είναι ο αληθινός ναρκοβαρώνος:

Περιμένουν τους νεκρούς: ΥΚΑΝ και Βερεσιές σε αναμονή
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post.html

Στα χέρια της ΥΚΑΝ στοχεία για πληθώρα συνταγών οπιοειδούς φαρμάκου
Έρευνα κατα Βερεσιέ για υπερβολικές δόσεις
http://cyprusindymedia.org/Veresies.scandal.YKAN.Oxycontin.pdf

Για τον Άθω Γεωργίου
Τι έπαθε ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου σήμερα στη Λευκωσία;
http://cyprus.indymedia.org/node/4905

Ένα μικρό δείγμα από τα ψέμματα αυτών των κυρίων:

Κάνναβις και Ψύχωση: η νέα Δαιμονοποίηση του Ιερού Φυτού
http://cyprus.indymedia.org/node/4793

Διαβάστε τα νέα ψέμματα... ΕΔΩ!
http://cyprus.indymedia.org/node/4935

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

AttachmentSize
athos.georgiou.hmerida.cannabis.png63.44 KB
beresies.veresies.jpg174.12 KB
pavlos.mylonas.persa_.siasou.mega_.petros.clerides.png283.29 KB
cannabis.argo_.savvas.thoma_.processed.cropped.petros.medical.red_.362.png194.24 KB

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018
Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire