User login

Navigation

Global IMC Network

Μαρία Αυλωνίτη: Νέες βρωμιές από τον ίδιο βόθρο


► Από που αντλεί τη δύναμη να μας καταδιώκει
► Τα άτομα που στόχευσε πρόσφατα

Ομολογώ πως αρνήθηκα τα ερωτικά της θέλγητρα της Μαρίας. Οι πολλές και πολύωρες ιδιωτικές "συναντήσεις εργασίας" μαζί της για τα θέματα Νομιμοποίησης της Κάνναβης όπου τελικά δεν παρήχθηκε τίποτα απολύτως, απεδείχθει πως ήταν θεατρικές παραστάσεις όπου κυριάρχησε ένα παραλήρημα αππωμένης επίδειξης και αυτοπροβολής εκ μέρους της ως έντεχνο "φλερτ". Παρ' όλο που συχνά είμαι παλαβός σε αυτά τα θέματα, εκεί όπου ακόμα και ο πιο αθώος μπορούσε να διακρίνει πως ο σκοπός της Μαρίας για μένα ήταν κάθε άλλο παρά εργασία, τελικά το κατέγραψα και εγώ. Ναι, ήμουν παλαβός και άργησα να το καταλάβω.

Ήμουν πολύ αξιοπρεπής μαζί της. Ήμουν πολύ ευγενικός και διακριτικός όταν έβαλα όρια στις διαχύσεις και στην ερωτικά φορτισμένη προσπάθεια χειραγώγησης εκ μέρους της. Και πάντα μιλούσα στους άλλους με τα καλύτερα λόγια για την Μαρία. Αλλά δεν το περίμενα καθόλου πως η παιγνιδιάρικη της συμπεριφορά θα μεταλλασσόταν απότομα σε μια εκδικητική εκστρατεία τοξικής βρώμας και δυσωδίας, και σε επικίνδυνα παιγνίδια που έφτασαν να διακινδυνεύουν την υγεία και την ελευθερία των ανθρώπων γύρω μας. Οι απειλές και εκβιασμοί που εξαπέλυσε η Μαρία μετά που τέθηκαν όρια μεταξύ μας, οι στριγκλιές, βρισιές, και απίστευτες βωμολοχίες που εκτόξευσε και ακόμα εκτοξεύει η Μαρία, με άφησαν άναυδο. Ακόμα δεν ξέρω τι να κάμω για αυτό το θέμα. Με την εκδικητική της μανία έχει στοχεύσει κάθε άτομο που μπόρεσε να διακρίνει ότι ίσως έχει έστω και την παραμικρή συνεργασία μαζί μου.

Από που αντλεί τη δύναμη να μας καταδιώκει

Δεν αρκεί το ότι είναι μια ελκυστική κοπέλα που είναι τελείως ψυχικά ασταθής (κοινώς αμπάλατη), και που έχει χάσει την ηθική της πυξίδα καθ' οδόν λόγω της ψυχοδυναμικής της παθολογίας. Υπάρχουν πολλά τέτοια άτομα στην κοινωνία μας (και αυξημένα ποσοστά μες το Κίνημα Νομιμοποιήσης), αλλά εύκολα μπορούμε να τα αγνοήσουμε όταν αναγνωριστεί η ψυχοπάθεια τους.

Ούτε αρκεί το ότι είναι η διαχειριστής της ιστοσελίδας "Ιατρική Κάνναβη" στο facebook:

Ναι μεν η ιστοσελίδα αυξάνει το κύρος της Μαρίας, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα ασταθή άτομα που διαχειρίζονται σελίδες που τελικά - όταν φανερωθεί το ποιόν τους - απλώς υποχωρούν στο παρασκήνιο όπου συγκροτούν μια κακοφωνία με μηδαμινές επιδράσεις στο Κίνημα.

Η Μαρία Αυλωνίτη όμως άντλησε δύναμη για να κτυπά τους αγωνιστές εκ των έσω του Κινήματος από τρείς άλλες πηγές, τελείως απρόσμενες για μια "απλή ακτιβίστρια".

α. Τον αρχιμαφιόζο Αντώνη Φανιέρο

Η Μαρία μας το είπε πολλές φορές σε ομαδικές συναντήσεις - με ύφος θριάμβου - ότι συναντήθηκε με τον Φανιέρο και "τα κανόνισε όλα". Ουδέποτε μας είπε ποιές ακριβώς ήταν οι διευθετήσεις ανάμεσα τους, και ούτε γνωρίζουμε αν την έλαβε υπ' όψην καθόλου ο Φανιέρος, αλλά το γεγονός είναι ότι η Μαρία αισθάνθηκε ότι μπορεί να κάμνει ό,τι θέλει μες το Κίνημα Νομιμοποίησης χωρίς φόβο από την Μαφία. Ενώ εμείς οι κοινοί θνητοί πρέπει να προσμετρούμε το κάθε μας βήμα και την κάθε μας δήλωση, γνωρίζοντας πως οι απώτεροι στόχοι του Κινήματος απειλούν να στερήσουν εκατομμύρια από τα κέρδη της Μαφίας. Οι Μαφιόζει σκοτώνουν για πολύ μικρότερα ποσά.

Όσοι δεν γνωρίζουν για τον Φανιέρο, να μερικές λεπτομέρειες:

Κύπρος: Πέθανε ο «άγιος» νονός της νύχτας Αντώνης Φανιέρος
Αν και ένας από τους κυριότερους παράγοντες του υποκόσμου, πολλοί τον λάτρευαν λόγω της φιλανθρωπικής του δραστηριότητας
http://www.protothema.gr/greece/article/660237/kupros-pethane-o-agios-nonos-tis-nuhtas-adonis-fanieros/
 
β. Την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ΥΚΑΝ

Το έχει πει καθαρά η Μαρία, όχι μόνο σε ομαδικές συναντήσεις, αλλά το δημοσίευσε και επανηλειμμένα στην ιστοσελίδα της, ότι έχει την άνεση να παίρνει όποτε θέλει τηλέφωνο τον Αρχηγό της ΥΚΑΝ και να του μιλά για διάφορα θέματα. Ο καθείς μπορεί να φανταστεί ό,τι θέλει για αυτά τα τηλεφωνήματα. Σίγουρα κανένας άλλος μες το Κίνημα δεν διαθέτει τέτοια ευχέρεια. Μας το είπε αρκετές φορές η Μαρία ότι μιλά με τον Αρχηγό για τις διάφορες της εργασίες: καλλιέργεια Κάνναβης στον κήπο της, φάρμα Ιατρικής Κάνναβης στην Πάφο, πρωτοβουλίες για την Κλωστική Κάνναβη, και άλλα θέματα που αφορούν εκστρατείες και δραστηριότητες του ευρύτερου Κινήματος. Το καυχιέται μέχρι σήμερα η Μαρία και το παρουσιάζει ως "επίτευγμα" της.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς λεν ανάμεσα τους ο Αρχηγός της ΥΚΑΝ και η Μαρία Αυλωνίτη, αλλά το γεγονός είναι ότι αυτό το "κατόρθωμα" της Μαρίας της έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, και από εκεί έχει την ευχέρεια να απειλεί, να εκβιάζει και να στοχεύει με διάφορες παράνομες πράξεις όλους τους άλλους ακτιβιστές και αγωνιστές μες το Κίνημα. Η κρατική τρομοκρατία που ασκείται διαχρονικά ενάντια στους φίλους της Κάνναβης από την ΥΚΑΝ είναι υπέρ-αρκετή για να τοποθετήσει μια "ακτιβίστρια" η οποία συνομιλεί με τον Αρχηγό της ΥΚΑΝ όποτε θέλει, σε μια αρκετά προνομιακή θέση που αποτελεί απειλή για όλους μας.

γ. Το Προεδρικό Νίκου Αναστασιάδη

Ναι, ορθά διαβάσατε. Με τις υστερίες και τις δολοπλοκίες που την χαρακτηρίζουν, η Μαρία έφτασε να γίνει αποδεκτή για ακρόαση και πολύωρη συνάντηση στο Προεδρικό με άτομα του στενού περιβάλλοντος του Προέδρου. Πρόκειται για συγκεκριμένα άτομα με συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο που διαχειρίζονται τις ευαίσθητες υποθέσεις και περιστατικά εκ μέρους του Προέδρου (δεν θα τα ονομάσουμε γιατί είναι έντιμα και αξιοπρεπή άτομα με παιδεία και μόρφωση και δεν υπάρχει λόγος να διασύρεται το όνομα τους στον βόθρο της Μαρίας Αυλωνίτη).

Η Μαρία έγραψε για αυτό το περιστατικό στην ιστοσελίδα της πολλές φορές, εκθειάζοντας τον εαυτό της για αυτή την "επιτυχία". Είναι πολύ αμφίβολο αν είχε οποιαδήποτε πολιτική αξία αυτή η συνάντηση από την οποία το Κίνημα να κέρδισε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να θεμελιωθεί ακόμα μια σχέση αλληλο-χειραγώγησης μεταξύ Προεδρικού και Μαρίας. Αυτά όμως έχουν επιπτώσεις στο Κίνημα. Όταν μια ψυχικά ασταθής και ανώμαλη "ακτιβίστρια" που δεν την αντέχει ούτε ένας συνεργάτης της για περισσότερο από μερικές ώρες και που δεν αντιπροσωπεύει κανένα παρά τα "likes" που αγόρασε με πληρωμένες διαφημίσεις στο facebook έχει την αναίδεια να πηγαίνει στο Προεδρικό εκ μέρους μας και να γίνεται αποδεκτή για συνομιλίες, αυτό δημιουργεί πολλές και διάφορες μορφές παράκρουσης: η πιο σημαντική είναι το ότι η ηθοποιός στο κέντρο του έργου λαμβάνει μια ένεση έπαρσης και οι υπόλοιποι γύρω υποφέρουμε από την έξαρση που έφερε η τεράστια μεγέθυνση της αλαζονείας της.

Λαμβάνοντας λοιπόν μια κάποια αποδοχή και ανοχή απο τα πιο ψηλά δώματα και όργανα της εξουσίας στην Κύπρο, δηλαδή την Μαφία, την ΥΚΑΝ, και το Προεδρικό, η Μαρία Αυλωνίτη αισθάνεται ότι μπορεί να κάμνει και να λέει ότι θέλει πλέον, και ότι έχει κερδίσει μια ασυδοσία που την "δικαιούται". Ενώ στην πραγματικότητα αυτό που ΙΣΩΣ μπορεί έχει είναι το ακαταλόγιστο, λόγω ψυχικής αστάθειας.

Δεν χρειάζονται αποδείξεις για την αστάθεια της. Όσοι έχουν δοκιμάσει συνεργασία και επαφές μαζί της έχουν γευτεί (και συνήθως με πίκρα και πόνο) τα βέλη που εκτοξεύει η Μαρία στα κοντινά της άτομα. Για όσους όμως δεν έχουν εμπειρίες μαζί της, υπενθυμίζουμε το εξής περιστατικό.

Πήγε στη Βουλή καλεσμένη από τον Βουλευτή Γιώργο Περδίκη για να συνομιλήσει με τα μέλη της Επιτροπής Υγείας για την Φαρμακευτική Κάνναβη. Εκεί ήταν καλεσμένοι να μιλήσουν και σημαίνοντα άτομα που συμμετέχουν σε κομβικά σημεία στο πρόγραμμα Ιατρικής Κάνναβης του Ισραήλ. Οι Βουλευτές λοιπόν, προκατηλειμμένοι και αμόρφωτοι, σε κάποιο σημείο άρχισαν να θέτουν τεχνητά προβλήματα στον διάλογο και η Μαρία - αντιπροσωπεύοντας το Κίνημα μας, έτσι; - άρχισε να ουρλιάζει και να στριγγλίζει βρίζοντας τους Βουλευτές. Το μπάχαλο έφτασε σε τέτοιο βαθμό που οι Βουλευτές την έδιωξαν και τερμάτισαν την Κοινοβουλευτική συνεδρία. Έκτοτε δεν μπόρεσε να γίνει καμία συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

{Στο συγκεκριμένο περιστατικό βέβαια έχει ευθύνες και ο κος Περδίκης, που προσπαθώντας να κάμει το παν ώστε να αποκλειστούν τα μέλη του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης από την Βουλή, συμμάχησε με την Μαρία Αυλωνίτη, αρπάχτηκε από την "σωτήρια" της παρουσία ευχόμενος πως θα 'βρει κάποια φόρμουλα να συνεχίσει να καπελώνει το Κίνημα και να υποστηρίζει ταυτόχρονα την καταδίωξη των ατόμων που επιδίδονται σε θρησκευτική /πνευματική και προσωπική χρήση της Κάνναβης.}

Τα άτομα που στόχευσε πρόσφατα

Η υπερ-μεγεθυμένη αλαζονεία της Μαρίας και η βοήθεια που έλαβε από την Μαφία, την ΥΚΑΝ, και το Προεδρικό - συν κατά καιρούς από άλλα συμφέροντα, όπως είδαμε πιο πάνω - της προσέδωσε την αίσθηση ότι βρίσκεται ψηλά σε ένα απυρόβλητο πύργο από τον οποίο δικαιούται να βάλλει εναντίον όποιου θέλει μες το Κίνημα. Τα κίνητρα της για αυτά τα κτυπήματα (αν μπορεί κάποιος να διακρίνει λογικά κίνητρα σε παράλογες συμπεριφορές), είναι αδιαλήπτως η εκδικητικότητα (να τιμωρήσει αυτούς που την απέρριψαν ερωτικά, προσωπικά ή πολιτικά, όπως ο γράφων) και ο ανταγωνισμός (να φανεί δηλαδή εκείνη πάντα πρώτη και καλύτερη μες το Κίνημα).

Σε πρόσφατους μήνες η Μαρία Αυλωνίτη στόχευσε με ψέμματα, με εγκληματικά λιβελλογραφήματα και απεχθείς χαρακτηρισμούς την Μάρω Παπαϊωάννου - κυβερνητική Επιθεωρήτρια στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και Έφορος Συμβουλίου Φαρμακευτικής - η οποία είναι η μόνη φαρμακοποιός σε ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό που μελετά και γνωρίζει για την Φαρμακευτική Κάνναβη ως επιστήμων, και που ως κρατική λειτουργός εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τους γιατρούς, ασθενείς και συγγενείς ασθενών με τις αιτήσεις τους για Ιατρική Κάνναβη μετά από τις εγκρίσεις που υπογράφει ο Υπουργός Υγείας. Αντί να προσπαθούμε να συμβάλουμε στο έργο των δημοσίων υπαλλήλων που επωμίζονται αυτά τα δύσκολα καθήκοντα σε μια περίοδο όπου το Κίνημα μας είναι ακόμα σε σύγκρουση με το Κράτος, έχουμε την Μαρία Αυλωνίτη να στοχεύει ένα άτομο που κάμνει το παν για τους ασθενείς μες τα στενά πλαίσια που επιτρέπει το σύστημα, δυσχεραίνοντας το έργο της αφάνταστα. Οι ανωμαλίες από την Μαρία έφτασαν στο σημείο όπου το ίδιο το Υπουργείο (μέσω των προϊσταμένων) αναγκάστηκε να προσφύγει στην αστυνομία ζητώντας να παρέμβει ώστε η Μαρία να σταματήσει να παρενοχλεί την Μάρω Παπαϊωάννου και να την αφήσει να εξυπηρετεί τους ασθενείς της Κάνναβης ανενόχλητα. Που φτάσαμε! Να προσπαθεί το κράτος να εξυπηρετήσει τους γιατρούς και ασθενείς της Κάνναβης, και η "απώτατη ακτιβίστρια" να μην αφήνει τους λειτουργούς να κάμουν αυτή τη δουλειά, και να χρειάζεται η παρέμβαση της αστυνομίας για να διασφαλιστεί η ειρήνη και τάξη.

Τώρα πρόσφατα η Μαρία άρχισε να στοχεύει με δημοσιεύματα και λίβελλους την Ζακλίν Πόιτρας / Jacqueline Poitras, που είναι ιδρυτής του Συλλόγου "ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη", φίλη και συναγωνιστής μας στην Αθήνα. Η Ζακλίν είναι μητέρα της 16χρονης Μάιας που παλεύει μια ολόκληρη ζωή με επιληπτικές κρίσεις φοβερών εντάσεων που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα. Αγωνίζεται για το δικαίωμα να έχει η Μάια - και όλοι οι ασθενείς που το έχουν ανάγκη - νόμιμη και ασφαλή πρόσβαση στην Κάνναβη για Ιατρική χρήση. Η Ζακλίν συμμετέχει και σε πολλές συνεργασίες με άλλα άτομα, οργανώσεις και ομάδες ασθενών και ακτιβιστών. Μίλησε δύο φορές στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Ιατρικής Κάνναβης, και έχει δώσει άπειρες συνεντεύξεις σε περιοδικά και τηλεοράσεις για αυτό το καυτό θέμα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα εδώ:

«Δεν θεωρώ την κάνναβη ναρκωτικό αλλά θεραπευτικό βότανο»
http://tinyurl.com/jacqueline-karditsapress

Είμαι ενεργός μες το Κίνημα Νομιμοποίησης από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Έχω γνωρίσει χιλιάδες συναγωνιστές μες του'ν την πορεία, πάρα πολλούς από κοντά. Η Ζακλίν είναι ένα από τα άτομα που ξεχωρίζει ανάμεσα τους: για το ήθος της, την αφοσίωση της, την προθυμία της να βοηθά τους πάντες μέσα από τα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης των ασθενών και ακτιβιστών, και την ευκρίνεια του λόγου της. Δύσκολα βρίσκουμε τόσο καλούς συνεργάτες. Πως έφτασε λοιπόν η Μαρία Αυλωνίτη να στοχεύει την Ζακλίν με απειλές και εκβιασμούς, με βρισιές και με απαίσια, πραγματικά απαίσια λόγια εναντίον της ίδιας και της τρυφερής Μάιας;

Είναι απλό: η Ζακλίν βρέθηκε δίπλα μου σε μια φωτογραφία που δημοσιεύσαμε όταν επιστρέψαμε από τις παρουσιάσεις μας στο ΕυρωΚοινοβούλιο για την Ιατρική Κάνναβη τον Νοέμβριο:

Οι Φίλοι της Κάνναβης στο ΕυρωΚοινοβούλιο
http://cyprus.indymedia.org/node/5084

Αυτό είναι το έγκλημα της Ζακλίν: στάθηκε δίπλα μου. Αυτή η φωτογραφία ήταν αρκετή να διεγείρει την αρρωστημένη φαντασία και την τοξική ζήλεια της Μαρίας ώστε να αρχίσει να αμέσως να επιτίθεται στην Ζακλίν και την Μάια, και να φανερώνει μια βρώμα που αναδύεται από τον ηθικό βόθρο όπου κατοικεί η Μαρία, βόθρος του οποίου προφανώς ουκ έστιν πάτος...

Δεν θα τελειώσει εδώ. Είτε συνεχίσει να στοχεύει την Ζακλίν η Μαρία, είτε βαρεθεί και εύρει νέο στόχο, το πρόβλημα μας θα συνεχίσει. Έχουμε μια ανισόρροπη "ακτιβίστρια" που με την βοήθεια που έλαβε από την Μαφία, την ΥΚΑΝ, και το Προεδρικό θεωρεί τον εαυτό της ικανή και άξια να επιτίθεται σε όποιον θέλει.

Τουλάχιστον έχει ελαττωθεί δραστικά η μέθοδος που ασκούσε προηγουμένως, πριν από τις δημόσιες επιθέσεις. Για μερικά χρόνια η Μαρία καλλιεργούσε συνειδητά, έντεχνα και με επιδεξιότητα την διχόνοια ανάμεσα σε όποιους συναγωνιστές μπορούσε να επηρεάσει. Με ένα συνδυασμό τηλεφωνημάτων, επιστολών, μηνυμάτων, κοκ. απευθυνόταν στον Άλφα λέγοντας του πως τάχα ο Βήτα "λέει τα εξής αισχρά για σένα", και απευθυνόμενη στον Βήτα έλεγε πως ο Άλφα "μου είπε τα εξής αισχρά για σένα" - όλα ψέμματα βέβαια. Αυτά τα ψέμματα δημιούργησαν ουκ ολίγες κρίσεις μες το Κίνημα. Ιδίως με τους ελλαδίτες συναγωνιστές μας που δεν γνωρίζουν από κοντά την ψυχική ανισορροπία και το ηθικά έκπτωτο ποιόν της Μαρίας, δημιουργήθηκαν πάρα πολλοί τσακωμοί, παρεξηγήσεις, και διακοπή σχέσεων. Η διχόνοια που καλλιεργούσε η Μαρία μέχρι πρότινος συνεχίζει να πληγώνει το Κίνημα, αλλά τουλάχιστον τώρα που αρκετά άτομα γνωρίζουν την κατάσταση, και αφού κανένας δεν μιλά πλέον μαζί της, η Μαρία διοχετεύει το δηλητήριο της αλλού, με δημόσιες απειλές, εκβιασμούς και λίβελλους.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση. Ξέρω όμως ότι άτομα όπως την Μάρω Παπαϊωάννου και Ζακλίν Πόιτρας που μες τα αφόρητα στενά πλαίσια που μας επιτρέπει το σύστημα επωμίζονται ευθύνες να βοηθούν τους ασθενείς - η κάθε μια με τον τρόπο της, όπως μπορεί - στο να διεκδικήσουν και να λάβουν πρόσβαση στο φάρμακο που δικαιούνται, σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να στοχεύονται με τέτοιες αηδίες όπως αυτά που γράφει η Μαρία Αυλωνίτη εις βάρος τους.

Πέρασε πλέον ο καιρός που από εκτίμηση προς το άτομο της Μαρίας και για λόγους που αφορούν την ενότητα μες το Κίνημα, δρούσα σαν πυροσβέστης και προσπαθούσα να καλμάρω τον κάθε ένα που ήθελε να της σπάσει τα μούτρα. Ασχέτως του ότι είναι ψυχικά ανισόρροπη, η Μαρία είναι υπεύθυνη για τον πόνο που προκαλεί. Ό,τι και αν της συμβεί ως αποτέλεσμα των τοξικών παθών που η ίδια αναμοχλεύει απρόκλητα εις βάρος αθώων, της αξίζει. Δεν πρόκειται πλέον να σταματήσω κανένα από τους εξοργισμένους και πληγωμένους ανθρώπους που ζητούν την τιμωρία της.

Είναι άξια της τύχης της.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας που καταθέσαμε στο ΕυρωΚοινοβούλιο
Η ιατρική κάνναβη πήγε …Ευρωκοινοβούλιο!
http://24h.com.cy/2016/12/09/i-iatriki-kannavi-pige-evrokoinovoulio/

Εναλλακτική διεύθυνση για το άρθρο:
«Δεν θεωρώ την κάνναβη ναρκωτικό αλλά θεραπευτικό βότανο»
http://karditsapress.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/19-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1/7064-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B7-%C

Μαχαιριές... Οι φονικές επιπτώσεις της εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των ασθενών και ετοιμοθάνατων ανθρώπων με πρόσχημα την Ιατρική Κάνναβη

http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_19.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Προσωπική δήλωση από την Ζακλίν Πόιτρας

Τις τελευταίες μέρες, ενώ εγώ βρισκόμουν μαζί με τα παιδιά μου σε πασχαλινές διακοπές - φιλοξενούμενη από αγαπημένους φίλους και οικογένεια και μόνο με το ιντερνέτ δεν ασχολιόμουν - έχει ξεκινήσει η διαχειρίστρια γνωστής σελίδας για το θέμα της ιατρικής χρήσης της κάνναβης ένα πολύ βρόμικο πόλεμο εναντίον μου. Με ένα ύφος πολύ προκλητικό και αισχρό, προσπαθεί να δημιουργήσει αμφιβολίες και καχυποψία στα μυαλά των ανθρώπων που ακολουθούν τα δημοσιεύματα της για το ήθος και την ηθική των πράξεων μου από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το θέμα της κάνναβης εδώ και 4 χρόνια. Αναδημοσιεύει φωτογραφίες της κόρης μου - όχι στο πλαίσιο συνεντεύξεων για υπεράσπιση τoυ δικαιώματος της στην θεραπεία αλλά σε δημοσιεύματα που συνοδεύονται από λέξεις και φράσεις όπως ‘ο πάτος μιας 13χρονης’ και ‘πουλάει τσόντα’. Εκτός από το ότι ουδέποτε έχει εμφανιστεί η διαχειρίστρια της σελίδας με το πραγματικό της όνομα αλλά ούτε και να δείχνει και το πρόσωπο της στην σελίδα της για να ξέρουν όσοι την ακολουθούν ποια ακριβώς είναι, πρέπει να αναρωτηθούμε για τα κίνητρα και το ήθος ενός ανθρώπου που θα χρησιμοποιούσε με ένα τέτοιο αισχρό τρόπο ένα παιδί για να κτυπήσει - για οποιαδήποτε λόγο - τον γονιό του.

Η διαχειρίστρια υποστηρίζει ότι εκμεταλλεύομαι τους ασθενείς και το κίνημα για προσωπικό οικονομικό ‘όφελος’ και δόξα. Δεν ξέρω που έχει βρει αυτή τα στοιχεία της ή τις πληροφορίες της αλλά δεν θα βρει ούτε έναν άνθρωπο στην Ελλάδα (ή αλλού) που να έχει δώσει χρήματα σε εμένα ή πάρει κάποιο προϊόν ή σκεύασμα κάνναβης από μένα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Να έχω χαρίσει (και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα το αντιγράψει για να το χρησιμοποιήσει κάπου αργότερα εναντίον μου - έτσι φαίνεται ότι είναι η τακτική της και το ‘ποιόν’ της) σε κάποιον που είναι σε ανάγκη με προσωπικό κόστος και ρίσκο, ναι, θα βρει ανθρώπους. Αλλά δεν θα πούνε ούτε μία κουβέντα εναντίον μου - αντιθέτως, είναι πολλά τα μηνύματα υποστήριξης που έχω λάβει από τον κόσμο αυτές τις μέρες.

Εάν εγώ πάλι με προσωπικό ρίσκο και κόστος, έχω βοηθήσει 100αδες ανθρώπους να βρουν το φάρμακο που τους θεραπεύει ή απαλύνει τον πόνο τους - πάλι, είμαι ένοχη. Και η διαχειρίστρια της σελίδας δεν βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους - με πολλούς από τους οποίους έχω μοιραστεί θαλάμους σε νοσοκομεία, σχολεία, συλλόγους και κοινό πόνο για χρόνια πολλά, με ξέρουν δηλαδή με όνομα και πρόσωπο - εάν δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης γύρω από μένα ή ακόμα χειρότερα, όπως υποστηρίζει, καταφέρει να με μαζέψουν εντός των ημερών οι κλούβες... τότε πως, και με ποιο τρόπο, βοηθάει αυτό που κάνει το κίνημα που επικαλείται ότι σηκώνει σπαθί για να προστατέψει;

Και με ποιο δικαίωμα οικειοποιεί ένα κίνημα σε αποκλειστικό απόκτημα δικό της και απαιτεί να ‘παραιτηθώ’ εγώ από το κίνημα; Και από πού το απαιτεί; Από την Κύπρο; Ποια είναι αυτή που θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να με αποκλείσει από ένα κόσμο που με εμπιστεύεται και για τον οποίο έχω δουλέψει σκληρά με όποιο τρόπο μπορούσα αυτά τα χρόνια; Έχει ιδέα πόσες ώρες έχω δώσει εγώ για να ενημερώνω μέσω της ομάδας μου για την θεραπευτική χρήση της κάνναβης; Πόσο χρόνο από το δικό μου προσωπικό και το χρόνο που ανήκει δικαιωματικά στα παιδιά μου έχω αφιερώσει σε ασθενείς - ώρες ολόκληρες στο τηλέφωνο ή σε προσωπικές συναντήσεις; Τις ώρες που έχω χάσει μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο γράφοντας για το υπουργείο, για ομαδικές κινήσεις ή απλά βοηθώντας έναν ασθενή ή μέλος της οικογένειας του; Αυτό στο εξωτερικό λέγεται caretaker. Εδώ λέγεται εκμεταλλευτής;

Δεν διάλεξα αυτό το δρόμο, με βρήκε. Δεν διάλεξα να έχω ένα παιδί με φαρμακανθεκτική επιληψία - και αυτό με βρήκε. Αλλά σε αυτό το δρόμο βρήκα πολλούς ανθρώπους - και πριν που ασχολιόμουν με την ειδική εκπαίδευση και την αναπηρία για χρόνια μέσω της άλλης μου σελίδας - των οποίων μπορούσα να απαλύνω λίγο το πόνο μοιράζοντας ό,τι γνώση είχα μαζέψει στο δρόμο και δημιουργώντας ξανά και ξανά υποστηρικτικά πλαίσια μέσα στα οποία μπορούσαμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον αλληλοϋποστήριξη. Μήπως και τότε το έκανα για την τσέπη μου;;; Υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε αυτή την σελίδα εδώ που με ξέρουνε όσα χρόνια υπάρχω σε αυτή την χώρα. Η κυρία διαχειρίστρια ή οι ‘πηγές της μήπως με ξέρουν τόσο καλά;

Θα συνεχίζω να αναφέρομαι στην διαχειρίστρια της σελίδας χωρίς να αποκαλύψω το όνομα της ή την ταυτότητα της. Εφόσον αυτό δείχνει ότι θέλει - εγώ θα το σεβαστώ. Είναι όμως γνωστή στους ΠΑΝΤΕΣ μέσα στο κίνημα - και στους ασθενείς. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον συνεργάτη ή μη σε αυτό το χώρο που δεν έχει τσακωθεί δημοσίως ή σε ιδιωτικά μηνύματα μαζί της. Έχει βρίσει και εξευτελίσει κόσμο και κοσμάκι - δεν χρειάζεται να ρωτήσετε πολλούς για να καταλάβετε. Την ξέρουμε και ξέρουμε και την ταυτότητα της. Πριν μερικά χρόνια, όταν πρωτο-έψαχνα για λάδι για την Μάια και περνούσα πολλές νύχτες ξενυχτώντας, ψάχνοντας κάτω από πέτρες για πληροφορίες (δεν υπήρχε τότε σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα για τη ιατρική χρήση, οι σελίδες των ασθενών ξεκίνησαν πολύ μετά…) είχα έρθει σε επαφή με την ίδια. Μιλήσαμε συχνά στο τηλέφωνο - φάνηκε να με εμπιστεύεται, και σχεδιάζαμε πολλά πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε από κοινού για να δουλέψουμε για την νομιμοποίηση. Μετά, μία μέρα, σταμάτησε να απαντάει στα μηνύματα μου. Ξαναέστελνα, αλλά τίποτα. Είχα δει, ωστόσο, πως συμπεριφερόταν συχνά σε ανθρώπους στην σελίδα της και σκέφτηκα ότι απλά είχα πέσει και εγώ θύμα, πια, του οξέος της ταμπεραμέντου. Μετά από ένα διάστημα – σε μία συζήτηση με διαχειριστή άλλης γνωστής σελίδας (από τον οποίον επίσης δέχτηκα πρόσφατα αισχρή προσωπική επίθεση και αναγκάστηκα - πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά όλα αυτά τα χρόνια - να τον διαγράψω από την ομάδα μου) έμαθα ότι διέδιδε το ότι έφερνα ΕΓΩ σκευάσματα από τον Καναδά – που μου τα έστελναν οι γονείς μου (!!!!) και τα χρυσοπουλούσα στους ασθενείς! Ο πατέρας μου απεβίωσε- και αυτός από καρκίνο - από το 2006. Και την εποχή εκείνη δεν επιτρεπόταν το λάδι στο Καναδά - μόνο ξηρή μορφή του φυσικού φυτού μπορούσε νόμιμα να αγοράσει κανείς - έφτιαχναν τότε οι ασθενείς μόνοι τους λάδι, μέχρι που κερδήθηκε το δικαίωμα στην πρόσβαση σε βάμματα και έλαια σε ανώτατο δικαστήριο. Δεν έβρισκα τότε λάδι για την Μάια - πόσο μάλλον να ‘χρυσοπουλάω’ στους ασθενείς. Από τότε που κατάλαβα περί τίνος πρόκειται ο άνθρωπος αυτός, δεν ξανασχολήθηκα με την σελίδα της ούτε με τον αγώνα της. Να δημοσιεύσω νίκες του κινήματος στην Κύπρο; Με μεγάλη χαρά. Αλλά μαζί της δεν είχα καμία επαφή εδώ και μερικά χρόνια. Τι ξύπνησε τώρα την οργή της; Κάποιες ιδέες έχω αλλά θα τις κρατήσω για τον εαυτόν μου - αλλά θέλω να αναρωτηθείτε, να προβληματιστείτε και εσείς.

Απειλεί ότι θα βγάλει τα πάντα για μένα στην φόρα σε ένα άρθρο που ετοιμάζει αυτές τις μέρες. Ξέρετε πολύ καλά κάποιοι από σας που έχω βοηθήσει να βρείτε το φάρμακο σας ή για συγγενείς ή φίλους σας, ότι δεν βρίσκομαι πάντα εντός των ορίων της νομιμότητας με αυτό που κάνω. Το ξέρω και εγώ. Αυτό όμως δεν το κάνω για κανένα οικονομικό όφελος – εάν και μόνο τον τελευταίο καιρό έχω βρει ένα τρόπο να μου επιτρέπει να ασχολούμαι τις πολλές ώρες μαζί σας που ασχολούμαι. Δεν αλλάζει το ότι εδώ και 4 χρόνια με πολλούς από σας έχουμε μιλήσει ατέλειωτες ώρες- είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς - και ότι έχω καταθέσει πληροφορίες και απόψεις σε αμέτρητες σελίδες για να βοηθήσω. Έχω περάσει μέρες ολόκληρες ψάχνοντας σελίδες του εξωτερικού για να μεταφράσω και να μεταφέρω πληροφόρηση εδώ σε εσάς για να έχετε όσο γίνεται περισσότερο έγκυρη ενημέρωση. Για την δόξα; Να την πετάξετε τέτοια δόξα στο ίδιο βόθρο που κατοικεί το μυαλό της - δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με έχουν καλέσει σε εκπομπές ή να δώσω συνεντεύξεις, σε πλαίσια όμως που δεν τιμούν ούτε τον αγώνα που δίνουμε ούτε το πρόσωπο μου. Εάν ενδιαφερόμουν για την δόξα θα εμφανιζόμουν ακόμα και με την Πάνια στην εκπομπή της, που το ζήτησε - αλλά δεν πάω. Θέλω ό κόσμος να μας πάρει εμάς τους ασθενείς στα σοβαρά - να μας πιστέψουν, όχι να γελοιοποιούμε από μόνοι μας τον δίκαιο αγώνα μας. Και αυτό κάνει η κύρια αυτή με αυτή την πάγια τακτική της. Πως θα βοηθήσει τώρα αυτό που κάνει να μας πιστέψει και να μας εμπιστεύεται ο κόσμος;

Ξεφτιλίζεις μία μητέρα που βγαίνει δημόσια με την κόρη της και τα ρισκάρει όλα (έχω δώσει πολύ δύσκολες μάχες μέσα στην οικογένειά μου για αυτά που κάνω) για να χαρίσει μία σοβαροφάνεια σε ένα αίτημα που μας αφορά όλους; Πως στο καλό βοηθάει το ιερό κίνημα που λες ότι πρέπει να σώσεις το καλό του όνομα από βρομερά στοιχεία σαν εμένα;

Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα. Ήδη έχει απασχολήσει το μυαλό μου αυτές τις μέρες πολύ πάρα πάνω από ότι πρέπει. Η ζωή μου έχει αρκετές δυσκολίες για να ασχολούμαι με ένα μυαλό που φαίνεται ότι βρίσκει χαρά μόνο στην δυστυχία του άλλου. Ζητώ από όσους με γνωρίζουν ή εκτιμάνε αυτό που κάνω να μην βοηθάνε στην εξάπλωση της φήμης που δημιουργεί αυτή η γυναίκα, και να φιλοξενούν αυτή μου την δήλωση στις σελίδες και στις ομάδες τους σε μία προσπάθεια να περιορίσουμε το κακό. Το κάθε αναδημοσίευμα από την σελίδα της βλάπτει όχι μόνο εμένα αλλά και την υπόληψη του κινήματος. Εάν δείτε κάτι τέτοιο σε σελίδα που είστε μέλη, μιλήσετε με την διαχείρηση. Κάποτε πρέπει να την σταματήσουμε και να δείξουμε ότι ένα άρρωστο μυαλό δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει το καλό όνομά ενός ανθρώπου που δεν ήθελε ποτέ τίποτα πέρα από να βοηθάει τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη σας,
Ζακλίν

Δημοσιεύτηκε εδώ:
https://www.facebook.com/groups/farmakeftikikannavi/permalink/1042679982543722/

Η Ζακλίν Πόιτρας / Jacqueline Poitras, είναι ιδρυτής του Συλλόγου "ΜΑΜΑΚΑ - ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη"

* * * 

Newswire

Mon 28 May 2018
Wed 25 April 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire