User login

Navigation

Global IMC Network

Μία Πρόταση Ριζικής Ανατροπής για τις Προεδρικές Εκλογές

Εισαγωγή

Ενώ οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι οι παρούσες υποψηφιότητες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε το καινούριο στο λαό και τον τόπο μας. Οι υποψήφιοι των κομματικών σχηματισμών απευθύνονται ουσιαστικά μόνον στα κομματικά τους ακροατήρια. Το δικέφαλον τέρας του ΔΗΣΑΚΕΛ έχει την ίδια ακριβώς πολιτική στο κυπριακό και την ίδια ακριβώς νέο-φιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία. Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς είναι δύο όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος όσο και αν ενόψει των εκλογών προσπαθούν να προσποιηθούν ότι διαφωνούν. Οι εμφυλιοπολεμικές ιαχές των οπαδών τους είναι μόνον για εσωτερική κατανάλωση. Με τον ίδιο τρόπο που ο Νίκος Αναστασιάδης έχει κονιορτοποιήσει κάθε αίσθηση εθνικοφροσύνης, ο Σταύρος Μαλάς έχει κονιορτοποιήσει κάθε έννοια κομμουνισμού. Οι λέξεις είναι απλώς συνθήματα στα στόματα αφιονισμένων οπαδών οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια ζουν προφανώς σε κάποιο άλλο πλανήτη. Στον ενδιάμεσο χώρο οι δύο εγωπαθείς νέοι πολιτικοί Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας κονταροκτυπιούνται μέσω των οπαδών τους με μένος σε βαθμό που κάποιος μπορεί να πει με σχετική ασφάλεια ότι μοναδικός τους σκοπός είναι να εκλέξουν ένα από τους υποψηφίους του ΔΗΣΑΚΕΛ. Είναι φανερό για όποιον κυκλοφορεί ανάμεσα στο λαό ότι ουδείς τους πείθει ούτε για τις αγαθές του προθέσεις ούτε για την ικανότητα του να κυβερνήσει τον τόπο. Όλοι τους άλλος λίγο και άλλος πολύ είναι δεσμευμένοι στη Διζωνική, με ή χωρίς σωστό περιεχόμενο για το Κυπριακό  και στην ελευθερία του Κεφαλαίου να δράσει πουλώντας και αγοράζοντας τον τόπο μας στην οικονομία.

Ορθά πολλές φίλες και φίλοι αντιδρούν στην πιο πάνω κριτική με το ερώτημα: «Καλά εφόσον αυτούς έχουμε ποιόν άλλον να ψηφίσουμε;» Το παρόν είναι μία τέτοια πρόταση για μία άλλη υποψηφιότητα η οποία έχει την δυνατότητα να ανατρέψει ριζικά τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας. Η πρόταση του γράφοντος είναι μία υποψηφιότητα η οποία θα ριζοσπαστικοποιήσει την πολιτική πραγματικότητα στο νησί μας. Αυτή η ριζοσπαστικοποίηση θα είναι χωρίς επιστροφή.

Ο γράφων δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι υποψήφιοι του ΔΗΣΑΚΕΛ θα αναιρέσουν τις υποψηφιότητες τους. Οι σχέσεις τους με το διεθνές και τοπικό κεφάλαιο αλλά και με τον ιμπεριαλισμό καθορίζουν την πορεία τους ανεπιστρεπτί. Αναπόφευκτα λοιπόν η πρόταση απευθύνεται στον ούτω καλούμενο αντιδιζωνικό ενδιάμεσο χώρο ο οποίος προτάσσει στους ψηφοφόρους το εκβιαστικό δίλημμα «ή εμείς ή το ΔΗΣΑΚΕΛ», με την ελπίδα ότι έτσι θα καταφέρει να ανελιχθεί στην εξουσία. Αυτή η εκβιαστική νοοτροπία εγγυάται την ήττα ή την αναρρίχηση στην εξουσία χειρότερων δυνάμεων από τις παρούσες.

Αντιστρέφοντας λοιπόν όλους τους εκβιασμούς των εγωπαθών πολιτικών του ενδιάμεσου χώρου οι οποίοι ούτε μεταξύ των δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το καλό της πατρίδας προτάσσω ως υποψηφιότητα ριζικής ανατροπής των πάντων τον Τουρκοκύπριο συμπατριώτη μας Σενέρ Λεβέντ! Με το παρόν λοιπόν απευθύνομαι στους ηγέτες και ψηφοφόρους του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου χώρου ζητώντας τους να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους και να προτείνουν τον Σενέρ Λεβέντ ως κοινό υποψήφιο όλων των Κυπρίων πατριωτών από όποια εθνική ομάδα και θρησκεία και αν προέρχονται.

Τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας Σενέρ Λεβέντ

Το τέλος του Ζυριχικού ρατσισμού και της Διζωνικής και η αρχή της πολιτικής ισότητας

Η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ για την προεδρία της δημοκρατίας είναι αδύνατη με την παρούσα Ζυριχική νομοθεσία. Ο ρατσισμός του δοτού συντάγματος απαγορεύει σε έναν Τουρκοκύπριο να θέσει υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα. Αυτός ο εν τη γενέσει του κράτους μας θεσμοθετημένος ρατσισμός καταρρίπτεται μέσα από την υποψηφιότητα Σενέρ. Μαζί του παρασέρνει και κάθε επιχείρημα υπέρ της διζωνικής «επανένωσης» που ευαγγελίζεται ο ΔΗΣΑΚΕΛισμός και ο χρηματοδοτούμενος κόσμος των ΜΚΟ.

Για να υπάρξει η υποψηφιότητα Σενέρ η βουλή θα πρέπει να αλλάξει την πρόνοια του συντάγματος η οποία δρα ρατσιστικά και απαγορευτικά. Με αυτή την πράξη διασφαλίζεται άμεσα και η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας μακριά από τους πολιτικούς θαλάμους των Μέγκελε της εκ περιτροπής προεδρίας και των ρατσιστικών προνοιών σταθμισμένων ψήφων και κληρώσεων. Μία υποψηφιότητα Σενέρ με την στήριξη όλων των κομμάτων του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου αντιδιζωνικού χώρου δρα από μόνη της ως καταλύτης αλλαγής των πάντων. Φανταστείτε την πρόταση νόμου για αλλαγή του συντάγματος και παροχή της δυνατότητας ενός Τουρκοκύπριου να ανελιχθεί στο ανώτατο αξίωμα της δημοκρατίας και των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας να τον ψηφίσουν. Τι θα πράξει το ΔΗΣΑΚΕΛ; Θα φανερωθεί ο βαθύς ρατσισμός του ο οποίος επιθυμεί ένα κράτος για τους ιδίους και τους παρατρεχάμενους τους; Πώς θα δικαιολογήσει την άρνηση του να δεχθεί ένα Τουρκοκύπριο υποψήφιο τον οποίον θα μπορούν να ψηφίσουν και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι;

Αγώνας ενάντια στην Κατοχή

Η υποψηφιότητα Σενέρ μπορεί να δράσει άμεσα ως ο καταλύτης επίσης ενός κοινού αγώνα ενάντια στην κατοχή. Ο Σενέρ αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες ενάντια στην Κατοχή της πατρίδας μας με πραγματικό κίνδυνο της ζωής του. Απόπειρες δολοφονίας, ανατινάξεις των γραφείων του, κλείσιμο της εφημερίδας του, τραβολογήματα στα δικαστήρια του ψευδοκράτους είναι τα παράσημα του. Μέσα από την αρθρογραφία και τον πολιτικό του βίο ο Σενέρ έχει αναδείξει τα εγκλήματα της εισβολής, της κατοχής και της εθνοκάθαρσης τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Έχει αντισταθεί όσο κανείς άλλος στο καθεστώς Ντενκτάς και στο καθεστώς Ερντογάν. Έχει αναδείξει τα εγκλήματα εις βάρος των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου και τα εγκλήματα της Άγκυρας εις βάρος των αγνοουμένων μας. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό σε ολόκληρο μας το νησί. Φανταστείτε τη σκηνή που ένας Τουρκοκύπριος πρόεδρος της δημοκρατίας ανεβαίνει στο βήμα του ΟΗΕ, της ΕΕ και όλων των διεθνών θεσμών και στην τουρκική γλώσσα κατηγορεί το καθεστώς της Άγκυρας για όλα τα δεινά τα οποία επέφερε στην Κύπρο. Αληθινά πιστεύετε ότι υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής για τα δίκαια μας;

Ριζική αλλαγή του πολιτικού βίου

Μία υποψηφιότητα Σενέρ θα αναπλάσει ολόκληρο το πολιτικό βίο της πατρίδας μας. Στον δρόμο προς τις εκλογές ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας θα αναγκαστεί να προβεί σε αδυσώπητη αυτοκριτική και σε γέννηση νέων ιδεών και αξιών. Για την προώθηση της υποψηφιότητας του θα χρειαστούν διεργασίες και συνεργασίες πρωτόγνωρες για τον τόπο μας. Φανταστείτε «δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους», να εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα πολιτικό πρόγραμμα βασισμένο πάνω στις αρχές και αξίες που ήδη έχει αγκαλιάσει και προωθήσει ο Σενέρ με την πολιτική του πορεία δεκαετιών.  Η διαδικασία θα είναι η εντονότερη διαδικασία άμεσης δημοκρατίας που έχει γεννήσει ο τόπος.

Διάλυση του ΔΗΣΑΚΕΛισμού και των χρηματοδοτούμενων κονδυλοφόρων

Ένας Τουρκοκύπριος πατριώτης για την προεδρία θα αφαιρέσει κάθε φύλλο συκής από τους πολιτικούς απατεώνες του διζωνικού ΔΗΣΑΚΕΛισμού και των χρηματοδοτούμενων κονδυλοφόρων και των ομάδων τους. Με ποια επιχειρήματα θα αντιμετωπίσουν τον Σενέρ οι ΔΗΣΑΚΕΛικοί ανθυποψήφιοί του; Με χλευασμό, ρατσισμό, επιθέσεις; Ό,τι και αν κάνουν θα είναι έκθετοι μπροστά στα μάτια του λαού – όλου του λαού – για τα ψέματα που άρθρωναν όλα αυτά τα χρόνια. Φανταστείτε τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ οι οποίοι μεγάλωσαν με το αφήγημα των κοινών αγώνων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Θα αρνηθούν να ψηφίσουν ένα γνήσιο πατριώτη; Φανταστείτε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ. Θα στοιχηθούν πίσω από τον κύριο Δεσμεύομαι; Η υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ έχει τη δυνατότητα να ξεριζώσει τον ΔΗΣΑΚΕΛισμό από τη ζωή μας.

Ένα μέλλον Μαζί!

Πάνω και πέρα από όλα μία υποψηφιότητα Σενέρ Λεβέντ έχει τη δυνατότητα να ανοίξει ένα νέο δρόμο για τον λαό μας. Να ξεπεράσει τα οδοφράγματα και να σπείρει τους σπόρους της οριστικής κατάργησης των. Φανταστείτε ένα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα προΐσταται ένας Τουρκοκύπριος και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και άλλους Τουρκοκύπριους, όπως τον Ιμπραχήμ Αζίζ στη θέση του υφιπουργού παρά τω προέδρω. Ποιά επιχειρήματα θα μπορέσουν να σταθούν ενάντια στην θέληση του λαού μας για αληθινή δημοκρατία και ισότητα;

Φανταστείτε τις αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητα όλων μας από τα πιο απλά ως τα πιο σημαντικά η παρουσία ενός έντιμου ανδρός στην θέση του προέδρου. Ο Σενέρ Λεβέντ μπορεί να είναι ο δικός μας Χοσέ Μουχίκα , ένας πρόεδρος από τον λαό για τον λαό. Ένας πρόεδρος που θα ενώνει και θα χαράσσει ένα μέλλον Μαζί και όχι χωριστά.

Και οι διαφωνίες μας;

Γνωρίζω τον Σενέρ προσωπικά. Είναι τιμή μου να τον θεωρώ φίλο και αδελφό μου και να αισθάνομαι  την αμοιβαιότητα αυτών των συναισθημάτων. Μία από τις μεγαλύτερες τιμές στην ζωή μου ήταν και η πρόσκληση εκ μέρους του για να παρευρεθώ στα γενέθλια της εφημερίδας «Αφρίκα». Δεν συμφωνούμε σε όλα – πώς θα ήταν δυνατόν άραγε; Βλέπουμε με διαφορετικό μάτι το παρελθόν και έχουμε διαφωνίες για την ιστορία του τόπου μας. Πάντοτε με αμοιβαίο σεβασμό για τις θέσεις του ενός και του άλλου. Καμία όμως από τις διαφορές μας δεν είναι δυνατή να αλλάξω την γνώμη μου για το ποιόν, την εντιμότητα και τον πατριωτισμό του αδελφού μου Σενέρ Λεβέντ. Και δεν γνωρίζω κανέναν ο οποίος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα του λαού μας – όλου του λαού μας – από αυτόν. Οι δε διαφωνίες μας για το παρελθόν είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη δυνατότητα για το περόν και το μέλλον. Το όραμα για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και ευημερίας για τον τόπο μας και απαλλαγής από την Κατοχή  είναι ο άσβεστος φάρος που καθοδηγεί τα βήματα μας.

Στα εκβιαστικά διλήμματα λοιπόν «Ή εμάς ή τους εκπροσώπους του ΔΗΣΑΚΕΛ» και «Διζωνική η Διχοτόμηση» αντιπροτείνω μία υποψηφιότητα ριζικής ανατροπής των πάντων.

Προτείνω την άμεση απόσυρση των υποψηφιοτήτων Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα και την υποστήριξη της υποψηφιότητας Σενέρ Λεβέντ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την Κερύνεια μέχρι το ακρωτήρι των Γάτων.

Στις προεδρικές εκλογές θα ψηφίσω Σενέρ Λεβέντ. Είτε είναι υποψήφιος είτε όχι. Τα διλήμματα του παρόντος διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού κατεστημένου δεν με αφορούν.

Ιδού λοιπόν η Κύπρος ιδού και το πήδημα για τους ευαγγελιστές μιας νέας πορείας.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~

AttachmentSize
sener_ibrajim_eleusis.jpg36.6 KB
sener2.jpg35.2 KB

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire