User login

Navigation

Global IMC Network

Στον απόηχο της δημόσιας μας συγκέντρωσης


• "Μα... πως θα ξέρω τι να εμπιστευτώ και τι να πιστέψω;"
• Που πάει αυτό το Κίνημα Νομιμοποίησης;
• Νέα άτομα μες το Κίνημα.

Είχαμε πάρα πολλές προσωπικές επαφές με φίλους και υποστηρικτές κατά τη διάρκεια της δημόσιας μας εκδήλωσης με τίτλο "Πως θα αντισταθούμε στο νάρκοτεστ;" που φιλοξενήθηκε στο καφενείο-αναγνωστήριο Πρόζακ. Και ευχαριστούμε πολύ τον Ορέστη και όλο το προσωπικό εκεί στο Πρόζακ για την πολύτιμη σας βοήθεια στο Κίνημα!

Η εκδήλωση διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Για περισσότερο από δύο ώρες ο κόσμος δεν είχε χώρο να καθίσει και στεκόταν ολόγυρα: ένδειξη αφοσίωσης στο Κίνημα, αλλά και της αγωνίας που διακατέχει τον κόσμο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που ήλθαν - και ιδίως τα άτομα που ταξίδεψαν από άλλες πόλεις ειδικά για αυτό τον σκοπό - και έμειναν τόσες ώρες, συνέβαλαν στον διάλογο, εμπλούτισαν τη νύκτα με την παρουσία τους. Σας ευχαριστούμε όλους!

Ξέρουμε πως είναι πολλά τα άτομα που ήθελαν να έλθουν και δεν μπόρεσαν. Λόγω αυτού υποσχεθήκαμε πως:
• θα δημοσιεύσουμε το συντομότερο όσο μπορούμε από το υλικό που παρουσιάσαμε, και,
• θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και αλλού, πιο κοντά σας.

Λάβαμε και πολλές επιστολές, σημειώματα, μηνύματα. Σ΄ ένα από αυτά η φίλη Μ. γράφει: "Πολύ κακές οι κριτικές για την πλύση στόματος που προτείνατε, δεν το είδατε στη σελίδα της Άμαζον;"

Και επειδή η εισήγηση για την πλύση στόματος ως μια από τις μεθόδους προστασίας από το νάρκοτεστ έγινε από τον γράφοντα, η απάντηση θα έχει προσωπικό ύφος - και με απολογίες στους αναγνώστες μας για την απότομη αλλαγή στον ρου της αφήγησης.

Η απλή απάντηση: "Βεβαίως και το είδαμε!"

Η αληθινή απάντηση: Ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό το τι γίνεται με το νάρκοτεστ είναι να αντιληφθούμε πως όλα όσα αφορούν την Κάνναβη βρίσκονται σ' ένα πεδίο μάχης. Το Κίνημα Νομιμοποίησης μετρά νεκρούς. Έχουμε αιχμάλωτους, συλληφθέντες, βασανισθέντες, υπόδικους, καταζητούμενους, φυλακισμένους, έχουμε εξόριστους, άτομα που υπόκεινται τη δράση σπιούνων και καρφώματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, δαιμονοποίηση, εκφοβισμό, στέρηση θεραπείας και επιβολή "θεραπείας" δια της βίας, υπερ-εκμετάλλευση από την Μαφία και στοχοποίηση από το καθεστώς με στιγματισμό, συστηματική προπαγάνδα ψεμμάτων, αντιπληροφόρηση και παραπληροφόρηση. Ο κόσμος των φίλων της Κάνναβης βρίσκεται - θέλει δεν θέλει - παγιδευμένος σ' ένα πεδίο μάχης που φλέγεται επί τρεις γενεές τώρα, και από το οποίο ο μόνος τρόπος να εξέλθουμε είναι είτε νεκροί, είτε να συνενωθούμε και να δώσουμε συλλογικές μάχες μέχρι να νικήσουμε.

Η επιβολή του νάρκοτεστ από το καθεστώς είναι μια διεύρυνση του πεδίου μάχης. Πολλά άτομα που κρύβονταν, αναγκάζονται τώρα να υποστούν ανακάλυψη, στοχοποίηση, στιγματισμό, δίκες, ποινές. Η κρατική τρομοκρατία είναι μεγάλη βιομηχανία, και όπως όλες οι βιομηχανίες δεν μπορεί να επιβιώσει παρά μόνο αν μεγεθύνεται και διευρύνεται σε κλίμακα και ένταση. Μεγαλώνοντας όμως το δίκτυ της, φέρνει μέσα και πιο πολύ κόσμο που σιγά-σιγά πληθαίνει τις γραμμές της Αντίστασης.

Η αθωότητα με την οποία υπεβλήθει η ερώτηση "Μα δεν τις είδατε τις κακές κριτικές για την πλύση στόματος που προτείνατε;" φανερώνει ταυτόχρονα και το πόσο αγνά είναι τα πλάσματα που κινούνται μες τον χώρο του Κινήματος, και πόσο - ευτυχώς - προστατευμένα ήταν μέχρι πρόσφατα: η φίλη μας μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε ποτέ να δηλητηριαστεί με τις τοξίνες της πονηρίας, με το κάχρι, με την χολή και το μίσος που τροφοδοτεί τον πόλεμο που μαίνεται γύρω μας. Δεν γνωρίζει, για παράδειγμα, πως υπάρχουν άτομα που εργοδοτούνται για να δημοσιεύουν κριτικές - κάποιες δοξαστικές και κάποιες καταδικαστικές κριτικές - για άτομα, οργανώσεις, προϊόντα, εκδηλώσεις, δραστηριότητες που βρίσκονται μες τον χώρο του Κινήματος, ή που δραστηριοποιούνται λόγω του πολέμου. Αυτός ο πόλεμος ενάντια στον λαό που μας επιβλήθηκε μεταμφιεσμένος σε "σταυροφορία ενάντια στα ναρκωτικά", έχει κινητοποιήσει και αξιοποιήσει τα χείριστα από τα χειρότερα κοινωνικά ανθρωπάρια και υπάνθρωπους, με μεθόδους που είναι ασύλληπτα σκληρές και ανήθικες. Τουλάχιστον σε συμβατικούς πολέμους οι πλείστοι μαχόμενοι φορούν στολές με τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις παρατάξεις! Στο πόλεμο όμως που έχουμε εμπλακεί δεν υπάρχουν διακριτικά, δεν υπάρχουν εύκολες αναγνώσεις του χάρτη. Ο απλός και άπειρος άνθρωπος χάνεται αμέσως σε αυτό τον δαίδαλο.

Ο αγώνας μας είναι ταυτόχρονα ταξικός, κοινωνικός, συλλογικός, ατομικός, πολιτικός, πνευματικός. Τα μέσα με τα οποία διεξάγεται ο πόλεμος εναντίον μας εμπεριέχουν βαθμούς και κλίμακες πονηρίας που η ανθρωπότητα δεν τα επιτρέπει πουθενά αλλού: ΜΟΝΟ εναντίον μας εξαπολύονται αυτά. Και γιατί; Διότι ο αγώνας δεν είναι μόνο για την Νομιμοποίηση μιας ουσίας. Αφορά την Απελευθέρωση της Συνείδησης.

Η Κάνναβις δεν είναι απλώς "μια ουσία". Η όλη υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το ότι με την Ορθή Χρήση οι άνθρωποι μπορούν να απαλλαγούν από τα άγκιστρα που έχει βυθίσει η εξουσία μες τον ψυχικό και σωματικό μας κόσμο, να βιώσουν ηδονή και ελευθερία, και να γίνουν ικανοί για αυτοδιοίκηση. Για αυτό και οι πλείστοι φίλοι της Κάνναβης αγκαλιάζουν κάποια μορφή ή εκδοχή πρωτόγονου ή εκλεπτυσμένου Σοσιαλισμού, Αναρχοκομμουνισμού, Φεμινισμού, Οικολογίας και Αμεσοδημοκρατίας. Για αυτό οι φίλοι της Κάνναβης είναι συχνά ενεργοί στους αγώνες για εθνική, ταξική, κοινωνική, πνευματική απελευθέρωση και δρουν εμπνεόμενοι από διεθνιστικές και πανανθρώπινες αξίες. Η Κάνναβις επαναφέρει την ικανότητα να αγαπήσουμε, να αισθανθούμε τρυφερότητα, έμπνευση, χαρά, και να συνδεθούμε σε συνειδητή Αγία Κοινωνία με τα Θεία. Για αυτό απαγορεύεται. Για αυτό και ο πόλεμος ενάντια στην κοινότητα φίλων της Κάνναβης αξιοποιεί και μέσα που δεν μπορούν να περιγραφούν ή να εξηγηθούν με οποιαδήποτε άλλη λέξη παρά αυτήν: σατανικά.

Εδώ οι διωκτικές αρχές και οι εκμεταλλευτές (η νόμιμη και παράνομη Μαφία) έχουν κάμει τα ΠΑΝΤΑ ενάντια στους φίλους της Κάνναβης, σε αυτό θα διστάσουν, στο να γράφουν αξιόπιστες κριτικές για τα προϊόντα πλύσης του στόματος;

Θα ήθελα να επανέλθω στη δήλωση "όλα όσα αφορούν την Κάνναβη βρίσκονται σ' ένα πεδίο μάχης", και στο ότι μόνο όταν γίνει αυτό κατανοητό σε βάθος μπορούμε να καταλάβουμε τι μας γίνεται ώστε να πλοηγήσουμε μέσα και έξω από το Κίνημα. Απλώς για να ζωγραφίσω την εικόνα λίγο καλύτερα, θα αναφερθώ σε προσωπικές πολιτικές εμπειρίες που σχετίζονται με ένα παραπλήσιο θέμα. Μερικές φορές αν κοιτάξουμε με προσοχή τι γίνεται στους δίπλα μας, μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα και το τι γίνεται σε εμάς. Στα του οίκου μας.

Το 2004 λόγω της δημόσιας μου απόρριψης και αντίρρησης με το ρατσιστικό Σχέδιο Αννάν, πολύ πριν αποφασίσουν τα κόμματα και η Κυβέρνηση ποιά θα είναι η στάση τους, δημοσίευσα αποκαλύπτοντας έναν από τους παράνομους μηχανισμούς που είχε επιστρατεύσει η CIA για να "βοηθήσει" τον κυπριακό λαό να συμμορφωθεί με το Σχέδιο. Το άρθρο μου είχε τίτλο "Spies, Murderers, and Creeps" ("Κατάσκοποι, Φονιάδες και Καθάρματα") και παρείχε συγκεκριμένα τεκμήρια και το όνομα ενός πράκτορα, του Alexander Ernyey - με έκκληση για την απέλαση του από την Κύπρο. Το διεθνές παρακράτος αντέδρασε αμέσως. Η Πρεσβεία του Θανάτου (ΗΠΑ, Υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο υπάγεται η ΣΙΑ) διέταξε την Αστυνομία Κύπρου "να με αναλάβει". Προέκυψαν οι εξής εκδικητικές επιχειρήσεις:
• 2004 - Εντελώς παράνομη έρευνα εκ μέρους της Αστυνομίας με ανακρίσεις και "συλλογή πληροφοριών" για να διαπιστωθεί τάχα το αν αποτελώ "κίνδυνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ". Δημόσια κατακραυγή ανάγκασε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να παραδεκτεί δημοσίως ότι αυτό συνέβει, και να διατάξει τερματισμό της επιχείρησης.
• 2005 - Εντελώς παράνομη διερεύνηση από την Κεντρική Τράπεζα εναντίον της τραπεζικής μου δραστηριότητας (όλα τα €400 που είχα τότε στην Τράπεζα Κύπρου) για δήθεν "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χορήγηση τρομοκρατίας, και διακίνηση λεφτών από ναρκωτικά". Η παράνομη επιχείρηση απεκαλύφθει εντελώς τυχαία από την αθυροστομία ενός τραπεζικού υπαλλήλου, και τερματίστηκε μόλις απείλησα την τράπεζα ότι θα τους κινήσω αγωγή.
• 2005 - Εντελώς παράνομη Αστυνομική "διερεύνηση" για το αν "διατηρώ και λειτουργώ πορνείο". Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης έγινε προσπάθεια να επιστρατευθεί γειτόνισσα μας ως πληροφοριοδότης, και επιφορτώθηκε με το καθήκον να αναφέρει "αν μπαινοβγαίνουν γυναίκες" στο χώρο όπου εργάζομαι. Η γειτόνισσα μας αμέσως κατέτρεξε στον δικηγόρο μας αποκαλύπτοντας την παράνομη επιχείρηση της Αστυνομίας, και δεδομένου ότι το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ήταν τότε εντοιχισμένο με διάφορους τρόπους μες το καθεστώς, η Αστυνομία ντροπιάστηκε και σταμάτησε.

Δίκαια λοιπόν θα μπορούσε να γράψει η φίλη μας Μ. ή οποιοσδήποτε άλλος: "Μα τι τον είχατε τον Πέτρο να μιλά εκ μέρους του Σωματείου; Δεν το ξέρετε πως είναι σεσημασμένος πόρνος και έκφυλος, πως εκμεταλλεύεται γυναίκες, αποζεί με τα κέρδη από την πορνεία και τη διακίνηση ναρκωτικών, χρηματοδοτεί την διεθνή τρομοκρατία και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό που ούτε καν η Αστυνομία μας δεν μπορεί να τον πιάσει;"

Και σίγουρα υπάρχουν ακόμα άτομα που μπορεί να εντυπωσιάζονται από παρόμοιες διατυπώσεις. Η εξωφρενική και σατανική απαγόρευση της Κάνναβης εκ μέρους της άνομης εξουσίας έχει μετατρέψει ολόκληρη την κοινωνία σε πεδίο μάχης• οι δυνάμεις και κυριότητες του σκότους εμβολιάζουν την κοινωνία μας ασταμάτητα με προπαγάνδα ασύλληπτου βάθους και μας στοχεύουν με ύπουλες και καταχθόνιες κινήσεις παντός είδους. Χρειάζεται να το αναγνωρίσουμε και να προσανατολισμούμε ανάλογα.

Μα... πως να πλοηγήσουμε μές τού'ν τον χαμό, αν είναι έτσι τα πράματα;

Ιδίως για τα άτομα που μόλις τώρα μπαίνουν στο Κίνημα, τα πράγματα θα είναι παράξενα και αλλοπρόσαλλα για αρκετό καιρό. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή ώστε να μπορεί να διαχωρίσει κάποιος αν ο τάδε ή ο τάδε ακτιβιστής είναι γνήσιος, ή αν η άλφα ή βήτα οργάνωση πράγματι θέλει το καλό μας ή μόνο τους ψήφους μας.

Καλά δεν υπάρχουν άλλα εργαλεία εκτός από χρόνο και υπομονή; Ναι υπάρχουν! - και εδώ είναι που η κοινότητα φίλων της Κάνναβης υπερτερεί και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ενάντια στους αντιπάλους μας, καθώς και σε σύγκριση με όλους τους άλλους κλάδους του παγκόσμιου Απελευθερωτικού Κινήματος: το κλειδί είναι η ψυχοδηλωτική διεύρυνση, εμβάθυνση και ανύψωση της Συνείδησης που μας προσφέρει η Κάνναβις, καθώς και οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες που το Ιερό Φυτό μας βοηθά να αγκαλιάσουμε ή να πραγματώσουμε μες τις ζωές μας.

Με την Ορθή Χρήση της Κάνναβης και με την έμπρακτη συμμετοχή σε πολιτικές ή ομαδικές δραστηριότητες του Κινήματος, οι φίλοι του φυτού μαθαίνουν εύκολα να αξιοποιούν τις έμφυτες αντιληπτικές ικανότητες που έχουμε όλοι, που μας καθοδηγούν αν κάποιος είναι έμπιστος ή όχι. Ή τον βαθμό εμπιστοσύνης στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε σε κάποιον. Το "ψυχικό ραντάρ", η διαίσθηση, η ενστικτώδης αντίληψη του κάθει ατόμου διευρύνεται και εκλεπτίζεται σε αυτές τις συνθήκες και μπορούν να μας καθοδηγήσουν με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα. Σίγουρα, με ΠΟΛΥ πιο μεγάλη βεβαιότητα από τη σκοτεινιά μες την οποία είναι καταδικασμένοι να λειτουργούν οι Αστυνομικοί, οι σπιούνοι και οι κάρφες, οι πληροφοριοδότες, οι διώκτες, οι προπαγανδιστές, οι μαφιόζοι και εμπόροι, οι ψευτο-θεραπευτές, οι θεολόγοι και εισαγγελείς που επιστρατεύονται εναντίον μας. Εκείνοι διαρκώς τρώγονται ανάμεσα τους, αλληλοκαρφώνονται, ανταγωνίζονται αλλήλους για τις προαγωγές, τους μισθούς, την αίγλη, το κοινωνικό στάτους και το φαίνεσθαι, καθώς και για το ποιός θα καταφέρει να είναι πιο απαίσιος και πιο ύπουλος από όλους τους άλλους. Για τον καθένα από αυτούς η σκοτεινή οδός είναι μονόδρομος - εξόν αν πράγματι και κυριολεκτικά μετανοήσει!

Ενώ για τον κόσμο μας, τους Φίλους της Κάνναβης, είναι αρκετά εύκολο σιγά-σιγά να μάθουμε να διακρίνουμε τα κατάλοιπα αυταρχισμού, φαλλοκρατίας, ρατσισμού που μπορεί να διακατέχουν τον συναγωνιστή μας, και να βοηθήσουμε συνειδητά να γίνει υπέρβαση αυτών των προκαταλήψεων ή νοοτροπιών μες τις δομές του Κινήματος. Ο αυταρχισμός και λαγνεία της εξουσίας ή της αυτοπροβολής προκύπτουν, ναι, συχνά μες το Κίνημα, αλλά ο κυρίως κορμός των ανθρώπων της κοινότητας φίλων της Κάνναβης σύντομα μαθαίνει να αποφεύγει τις παγίδες από τέτοιους ανθρώπους.

Μπορούμε λοιπόν να στηριχθούμε στις κριτικές για τα προϊόντα πλύσης στόματος; Μπορούμε να στηριχθούμε στην γνώση για το πως γίνεται η πλύση εγκεφάλου; Μπορούμε να στηριχθούμε στην επίγνωση του ότι το πεδίο μάχης μες το οποίο βρεθήκαμε είναι γεμάτο παγίδες εντυπώσεων και τρισδιάστατες παγίδες, παγίδες που απειλούν την ζωή, την υγεία μας και την ελευθερία μας; Ναι, και όλα εξαρτούνται από το πώς και κατά πόσο θα αξιοποιήσουμε την διεύρυνση, εμβάθυνση και ανύψωση της Συνείδησης που μας προσφέρει η Ορθή Χρήση της Κάνναβης.

Παρακαλώ μην εμπιστεύεστε στα λόγια μου ή στο τι μοιάζουν να είναι οι πράξεις μου. Υπάρχουν αληθινά ανώτερες δυνάμεις γεμάτες Αλήθεια και Φώς, πολύ πιο κατάλληλες για να μας καθοδηγήσουν πως να πλοηγήσουμε ατομικά, συλλογικά και ως Κίνημα στον δρόμο της Ελευθερίας. Έχετε στα χέρια σας ένα φυτικό συνειδησιακό εργαλείο, ένα μέσο Κοινωνίας με την Υπερσυνείδηση που κατοικεί μες το κέντρο του Σύμπαντος, ένα μέσο εναρμόνισης με τις Συμπαντικές δομές και διαδικασίες που υφίστανται - που κυριολεκτικά "ίστανται υπό" - που ενυπάρχουν εγγενώς εντοιχισμένες μες τις κρήνες του Άλφα από τις οποίες ρέει η φυσική ύλη και ενέργεια, ο χρόνος και ο χώρος. Είναι εκεί όπου κατοικεί ο Λόγος. Η συνειδητή εναρμόνιση με αυτά είναι πλούσια και υπέραρκετη πυξίδα για να προσανατολιστούμε μες τον αγώνα μας.

Ας τα αξιοποιήσουμε αυτά και όλα θα παν καλά.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ευχαριστώ την φίλη Μ. για το έναυσμα που συνέβαλε στην υλοποίηση του κειμένου. Παρακαλώ δείτε και τα πιο κάτω αναγνώσματα:

Νάρκοτεστ: Αφετηρίες Έννομης Αντίστασης
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2018/01/blog-post_21.html

Spies, Murderers, and Creeps
http://cyprusindymedia.org/spies-murderers-and-creeps.html

Cyprus IMCista Investigated by United States Intelligence Services
https://www.indymedia.org/or/2004/07/111480.shtml

Cyprus Government Admits Investigation Against Indymedia and Petros Evdokas Initiated by US Intelligence
http://santacruz.indymedia.org/newswire/display/10419/index.php

Φιλική Εταιρεία

http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Newswire

Mon 1 January 2018
Sat 30 September 2017
Sat 23 September 2017

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire