User login

Navigation

Global IMC Network

Μεγαλείον Αθλιότητας, Εξωτερική Πολιτική και η Λαϊκή Σοφία

Οι προχθεσινές δηλώσεις και αποκαλύψεις του Υπουργού Εξωτερικών κου Κασουλίδη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα πυροδοτούσαν άμεσα λαϊκή εξέγερηση και ανατροπή της Κυβέρνησης. Το γιατί δεν συνέβει αυτό στην Κύπρο είναι άλλο και πολύ μεγάλο κεφάλαιο προς μελέτην, αλλά οι πραγματικότητες που απεκάλυψε και επιβεβαίωσε ο Υπουργός, η αθλιότητα, η προχειρότητα, και η παραπλάνηση του λαού με την οποία διαχειρίστηκε τα πράγματα η Κυβέρνηση, κυμαίνονται από εγκληματική αμέλεια μέχρι και την έσχατη προδοσία.

Γιατί κύριοι Κυβερνώντες μας φέρατε στα ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και σε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ενεργειακού μας προγράμματος ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ από πριν ότι αυτό ακριβώς θα γινόταν; Σε τι είδους τιμωρία πρέπει να υποβληθείτε ώστε ποτέ κανείς άλλος πολιτικός να μην τολμήσει τέτοιες προδοτικές πράξεις και τόσο  παράφρονα ριψοκίνδυνη διαχείρηση των καταστάσεων και παραγόντων που καθορίζουν το αν θα επιβιώσουμε ή όχι;

Αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις και αποκαλύψεις του Υπουργού αυτούσιες, όπως δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Και κρατούμε το πιό εκρηκτικό μέρος, εκείνο που φανερώνει το μέγεθος της παναθλιότητας που επέδειξε η Κυβέρνηση σχετικά με την κρίση στην ΑΟΖ:
► «...οι Αμερικανοί μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν μπορούν να εξασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία, εξαιτίας των όχι και τόσο καλών σχέσεων τους με την Άγκυρα».

Όλες αυτές τις εβδομάδες όλοι απορούσαμε "μα γιατί", "γιατί ήλθαν έτσι τα πράγματα;" Πως και την έπαθε η Κυβέρνηση; Δεν μας έλεγε διαρκώς πως έχει συνάψει συμμαχίες με δυνατές χώρες και με εταιρείες κολοσσούς και πως λόγω αυτού η Τουρκία δεν θα τολμούσε να παρεμποδίσει τις εξορύξεις; Ο κος Υπουργός όμως αποκαλύπτει πως ήταν όλα ψέμματα, και πως οι Κυβερνώντες ΗΞΕΡΑΝ ότι οι ΗΠΑ - που είναι η υπερδύναμη πάτρων του κόμματος και της Κυβέρνησης τους - τους το είχε δηλώσει πεντακάθαρα πως ήταν είτε απρόθυμη είτε ανίκανη να βοηθήσει την Κύπρο στην ΑΟΖ.σ

Οι εγκληματικές ενέργειες στο ανώτατο κλιμάκιο της πολιτικής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "ερασιτεχνισμός". Ούτε και μπορεί ο Υπουργός ή ο Πρόεδρος να χαρακτηριστεί με καμία άλλη παρόμοια έννοια όπως ακατάρτιστος, αματέρ, ανεύθυνος, αρχάριος, ατζαμής, αυτοσχεδιαστής, ντιλετάντης, πρόχειρος, επαγγελματίας του γλυκού νερού. Τίποτα, κανένα από αυτά. Όταν πολιτικοί με εμπειρία πολλών δεκαετιών οδηγούν μια χώρα σε καταστροφική εξωτερική πολιτική ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ πως δεν υπάρχει σωσίβιο, μόνο για εγκληματίες μπορούμε να μιλήσουμε.

Μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού πιο κάτω ακολουθεί μια σειρά από σχόλια απλών ανθρώπων της καθημερινής ζωής που δείχνουν πόσο πιο πολύ μυαλό και γνώση διαθέτει ακόμα και ο πιο απλός άνθρωπος του λαού σε σύγκριση με τα τέρατα ανευθυνότητος που μας κυβερνούν.

Κασουλίδης: Οι Αμερικανοί μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό
22 Φεβρουαρίου 2018

«Δεν ξανατρώω τέτοιου είδους κλάππα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση» όταν η παρουσιάστρια Σταυριανή Κωνσταντίνου τον ρώτησε πως νοιώθει φεύγοντας από το Υπουργείο σε αυτή τη κρίσιμη καμπή του Κυπριακού.

Ο κ Κασουλίδης είπε αυτό «έπαθε» όταν επέλεξε τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών αντί του ΕπΙτρόπου στην Ε.Ε.  πιστεύοντας ότι με τη πορεία των πραγμάτων θα λυνόταν το Κυπριακό.

Αναφορικά με τη κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο ΥΠΕΞ, είπε ότι «οι Αμερικανοί μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν μπορούν να εξασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία, εξαιτίας των όχι και τόσο καλών σχέσεων τους με την Άγκυρα». Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι σύντομα Βρετανοί και άλλοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και να πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

Ο κ. Κασουλίδης, τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περιορίσει το πρόβλημα στο τεμάχιο «τρία» της κυπριακής ΑΟΖ και να επιμείνει στη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει συνεχιστούν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά. Για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επιδιώκει ακύρωση της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα, ο κ. Κασουλίδης προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια και πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Η Τουρκία, είπε, επέλεξε να κινηθεί στο οικόπεδο τρία αυτή τη στιγμή για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον εξαιτίας των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην περιοχή και του γεγονότος ότι κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα. Και δεύτερον, γιατί η ΕΝΙ, όπως ανέφερε, είναι ο αδύναμος κρίκος εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της Ιταλικής Κυβέρνησης.

Κλείνοντας ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «Αισθάνομαι μεγάλη αγωνία και μετρώ ανάποδα, πότε θα έρθει η μέρα να φύγω» Είναι βουνό για μένα αυτές οι μέρες, είπε.

Δημοσιεύτηκε εδώ:
http://www.laimitomos.com/%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81/

Διαβάστε και τα σχόλια του κόσμου που εκφράζεται με απλότητα, αμεσότητα, ευθιξία, κοινή λογική, και με απέραντα πιο υψηλή νοημοσύνη από τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης. Δημοσιεύονται αυτούσια, φωτογραφημένα από την σελίδα μιας ομάδας διαλόγου στο διαδίκτυο. (Αν χρειάζεται, μπορείτε να την μεγεθύνετε μ' ένα κλικ επί της εικόνας.)

Υπάρχει κάτι άλλο να πούμε; Όταν ο Πρόεδρος Καταστρόφιας με τους Υπουργούς του έφερνε απανωτά πλήγματα στην υπόθεση μας για το κυπριακό, και όταν ΕΝ ΓΝΩΣΗ του κατέστρεψε την οικονομία και την άμυνα με τις πράξεις και παραλείψεις του, ο λαός εξεγέρθει, εξανάγκασε όλη του την Κυβέρνηση σε παραίτηση και τον ίδιο να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του μες την χειρότερη ντροπή που θα μπορούσε να φορτωθεί άνθρωπος στην Κύπρο. Τώρα που ο Πρόεδρος Αννανιάδης αποδεικνύεται εξ' ίσου - ή και πιο πολύ - επικίνδυνος, διότι και αυτός με τους Υπουργούς του ΕΝ ΓΝΩΣΗ του ότι οδήγησε την χώρα σε σχεδόν πολεμικές ακροβασίες χωρίς δίκτυ ασφαλείας, χωρίς συμμάχους, χωρίς απόθεμα πόρων, χωρίς άμυνα, χωρίς λειτουργική οικονομία, με εκλειπόν και κατεκερματισμένο κράτος ... τι πρέπει να κάμουμε;

Και είμαστε μόνο στην αρχή της δεύτερης του πενταετίας.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~

Το Τεμάχιο Τρία

http://cyprus.indymedia.org/node/5214

Είμαστε Προετοιμασμένοι για Πόλεμο;

http://cyprus.indymedia.org/node/5211

Tι ανακάλυψε η ΚΥΠ

Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσσία, Ισραήλ και Αμερική:
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2018/02/blog-post_17.html

Ο Πρόεδρος και οι πύραυλοι

https://www.facebook.com/Filiki.Etaireia.Kyprou/photos/a.860416230727607.1073741828.859282037507693/1215419401893953

~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire