User login

Navigation

Global IMC Network

Νέα απειλή φυλάκισης Πέτρου Ευδόκα και παράνομη κατάσχεση υπολογιστών του από την Αστυνομία

• "Δεν είστε υπό σύλληψη"

Ο Πέτρος Ευδόκας είναι ιδρυτικό στέλεχος της Φιλικής Εταιρείας,
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf ,
είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia,
http://cyprus.indymedia.org ,
και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis .

Παρασκευή πρωί, 11 Μαΐου:
Καταφθάνουν στα γραφεία μας τρεις αστυνομικοί μέλη του Γραφείου Καταπολέμισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με υπογεγραμμένο Δικαστικό ένταλμα για έρευνα και κατάσχεση των υπολογιστών μας συν "άλλων μέσων αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων". Το ένταλμα αναγράφει ότι αφορά το εξής αδίκημα:
Δημοσίευση ψευδών ειδήσεων ΚΕΦ 154, άρθρο 50(1).

Το κλιμάκιο αστυνομικών μας ενημέρωσε ότι "το αδίκημα" αφορά το σατυρικό άρθρο που δημοσιεύτηκε ενυπογράφως το προηγούμενο απόγευμα από τον Πέτρο Ευδόκα στη σελίδα του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης. Στο εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκαν αυτούσιες κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, με ένα σατυρικό κείμενο ως εισαγωγή στις δηλώσεις του Αρχηγού.

Η Αστυνομία παρέλαβε τον υπολογιστή του "υπόπτου" και τον κάλεσε να παρουσιαστεί στα γραφεία της Αστυνομικής μονάδας για να "εξετασθεί και να δώσει κατάθεση". Τον διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται υπό σύλληψη, και του έδωσε γραπτώς την απειλή ότι αν δεν παρουσιαστεί θα είναι τιμωρητέος με ένα χρόνο φυλάκιση.

Το "εγκληματικό" σατυρικό άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια της πρόσφατης πάνδημης διαμαρτυρίας  εναντίον της ηγεσίας της Αστυνομίας για την παντελή της αποτυχία ενώπιον φρικτών εγκλημάτων που διαπράττονται από διεστραμμένα άτομα και από το Οργανωμένο Έγκλημα (τη Μαφία). Η γενική αίσθηση που διακατέχει την ευρύτερη κοινωνία είναι ότι η Αστυνομία ασχολείται με εικονικές και ανώφελες δραστηριότητες τις οποίες προβάλλει και αξιοποιεί ως άλλοθι για την αδράνεια της ενάντια στο αληθινό έγκλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η παθολογικά εμμονική και κοινωνικά επιζήμια καταδίωξη των ασθενών και Φίλων της Κάνναβης (μιας φυσικής ουσίας που η επιστήμη τεκμηριώνει διαχρονικά ότι είναι θεραπευτική και δεν βλάπτει κανένα), κρίνεται ως ανεπίτρεπτα ένοχη δραστηριότητα της Αστυνομίας ενόσω γίνονται φόνοι, σφαγές ανθρώπων μες τα κρεββάτια τους, πολυβολισμοί εναντίον αστυνομικών, ανατινάξεις σπιτιών, γραφείων και αυτοκινήτων.

Η σατυρική εισαγωγή στις δηλώσεις του κου Αρχηγού δημοσιεύτηκε εδώ:
■ «Αρχηγός Αστυνομίας: "Οι μόνοι εγκληματίες που μαστίζουν την κοινωνία μας είναι αυτοί οι χασικλήδες που γυρίζουν τους τόπους με το μισό γραμμάριο Κάνναβης μες τις τσέπες και τα αυτοκίνητα τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους πυροβολούμε στα λάστιχα, θα τους συλλαμβάνουμε και θα τους ξυλοκοπούμε...»
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/1212708712198228

Καταδικάζουμε την νέα Παράνομη Επιδρομή της Αστυνομίας εις Βάρος του Ιδρυτικού μας Στελέχους Πέτρου Ευδόκα
Επίσημη δήλωση του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης:
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis/posts/1213850652084034

Κατά την προηγούμενη παράνομη κατάσχεση των υπολογιστών μας σε μια πανομοιότυπη υπόθεση "εγκληματικής σάτυρας", τρία κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις αλληλεγγύης και καταδίκης της παραβίασης των Συνταγματικών Δικαιωμάτων του μέλους μας και των οργανώσεων μας. Η Αστυνομία αποδεικνύεται να είναι δέσμια μιας ψυχαναγκαστικής κατά συρροήν αντισυνταγματικής παραβατικότητας που φαίνεται δεν θεραπεύεται:
Κόμματα καταδικάζουν την «φίμωση» Ευδόκα
(η σελίδα έρχεται αργά, χρειάζεται μερικά λεπτά να στείλει το υλικό)
https://web.archive.org/web/20150823045219/http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=213767

Από την Ομάδα Σύνταξης
Ενδο~Μέδια / Cyprus IndyMedia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AttachmentSize
2nd.cropped.eidopoiesi.fylakisi.anakrisi.katathesi.satyrikon.seizure.png38.46 KB
cropped.eidopoiesi.fylakisi.anakrisi.katathesi.satyrikon.seizure.png158.25 KB
cropped.entalma.ereunas.seizure.satyrikon.png553.08 KB

Comments

Re: Νέα απειλή φυλάκισης Πέτρου Ευδόκα και παράνομη κατάσχεση υπολογιστών του από την Αστυνομία

Ο ελευθεριακός Μάρει Μπούκτσιν εδώ και δεκαετίες έγραφε: "να αγωνιστούμε για το αδύνατο για να μη βρεθούμε μπροστά στο αδιανόητο"
Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Πέτρο Ευδόκα που μάχεται για τα αυτονόητα στην εποχή του αδιανόητου.
Κυριακού Γιώργος

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire