User login

Navigation

Global IMC Network

Η Πειθαρχική Δίωξη του Συναδέλφου είναι Εμπαθής, Εκδικητική και Εξόχως Πολιτική

Ο θάνατος του μαθητή μας Σταύρου Γεωργαλλή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου αποκαλύπτοντας την σαθρότητα του κράτους και την αναλγησία των πολιτικών του προϊσταμένων. Μπροστά στην πάνδημη κατακραυγή για την κρατική αναλγησία και τις ευθύνες για την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και των στοιχειωδών του θεσμών και υποδομών, η κυβέρνηση και οι εξουσιαστές προσπάθησαν άμεσα να δημιουργήσουν αποδιοπομπαίους τράγους ώστε να συγκαλύψουν για ακόμη μια φορά τις φονικές τους ευθύνες. Αντί να θρηνήσουμε όπως αρμόζει για τον χαμό ενός παιδιού, το οποίο θα μπορούσε να είναι δικός μας παιδί, ανίψι, μαθητής, το κράτος και ο υπουργός Αηδίας του (ένας πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος δεν δείχνει την στοιχειώδη ευθιξία για τον χαμό ενός παιδιού και παίρνει σβάρνα τα κανάλια βγάζοντας την γλώσσα του περίπατο δεν έχει καμία σχέση με την Παιδεία) αποφάσισαν να κανιβαλίσουν ένα Συνάδελφο. Με την βοήθεια του δημοσιογράφου Άγγελο Νικολάου και ναυαρχίδα την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δημοσίευσαν ένα ψευδές και παραπλανητικό άρθρο στοχοποιώντας τον σε ολόκληρο το πανελλήνιο,  αν όχι και ευρύτερα. (1)

Ούτε ο δημοσιογράφος ούτε η σύνταξη έκαναν τον κόπο να ελέγξουν την ορθότητα των πηγών τους. Η σκόπιμη αυτή διαρροή δεν είχε κανένα σκοπό να εξυπηρετήσει την Αλήθεια. Είναι μία πράξη συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας για να κρυφτούν οι ασήκωτες ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης . Είναι μία πράξη εμπάθειας και εκδικητικότητας και όπως θα δείτε πιο κάτω μία δίωξη κατεξοχήν πολιτική ενάντια σε έναν αληθινά ενεργό πολίτη ο οποίος ως Δάσκαλος, Γονιός και Πολίτης τιμά την πατρίδα μας με την Εντιμότητα και το Ήθος του.

Επειδή όπως πολύ σωστά δήλωσε ο υπουργός Αηδίας: «όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το ιστορικό ο ένας του άλλου», τυχαίνει και εγώ να γνωρίζω τον Συνάδελφο, ως έναν έντιμο, ασυμβίβαστο αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας από τα πρώτα του βήματα στο επάγγελμα πριν από τρεις δεκαετίες. Ο Συνάδελφος μου πενθεί εδώ και μέρες για τον χαμό του μαθητή του. Έχει παραμείνει σιωπηλός σε αντίθεση με όλους εμάς και τους κανιβάλους που τον κυνηγούν διότι αυτό είναι το Ήθος του. Φωτεινό παράδειγμα Αξιοπρέπειας μέσα στον κόσμο των αγρίων.

Υποθέτω ότι το κατηγορητήριο που του προσάπτεται είναι αυτό της «αμέλειας, αδιαφορίας, νωθρότητας και της αδράνειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς μόνο αυτό αφορά την υπόθεση. (2) Δεν υπάρχει γελοιωδέστερη και ψευδέστερη προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι ο Συνάδελφος διώκεται για τον συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα του ενάντια στην ανευθυνότητα και την αναλγησία των καρεκλοκένταυρων που λυμαίνονται διάφορα πόστα στο κράτος.

Ο Συνάδελφος έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική και εκπαιδευτική δράση με αγώνες που αγγίζουν πολλές και διάφορες πτυχές της ζωής μας. Είναι αυτή ακριβώς του η δράση που τον εξέθεσε στην εχθρότητα και το μένος αυτών που εργολαβικά ανέλαβαν την διαπόμπευση του. Πιο κάτω παραθέτω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της δράσης.

Υπερασπίζοντας τα παιδιά ενάντια στην εκπαιδευτική αυθαιρεσία

Ο Συνάδελφος έχει ιστορικό αγώνων για την προστασία των παιδιών ενάντια στην εκπαιδευτική αυθαιρεσία. Με ενέργειες του προσπάθησε να διασφαλίσει ότι ο χωρισμός των παιδιών σε τάξεις θα γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και διασφαλίζοντας  ώστε να διασφαλίζεται πρώτα το καλό των παιδιών.

Ενάντια στην διαπλοκή των μεγάλων εταιρειών

Πριν από μία δεκαετία ο Συνάδελφος αντιλήφθηκε τη προσπάθεια μεγάλης εταιρείας,  που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της Εκπαίδευσης, να διοργανώσει εκδρομή στο εξωτερικό, προφασιζόμενη ότι έχει άδεια από το υπουργείο Παιδείας. Με την έγκαιρη του παρέμβαση το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προλαβαίνοντας την έκθεση των παιδιών σε προφανείς κινδύνους.

Προάγοντας την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας

Συστηματικά στα σχολεία που εργάστηκε ο Συνάδελφος εντόπιζε οποιαδήποτε προβλήματα στην ασφάλεια και κατ’ επέκταση την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και ευρύτερες εκπαιδευτικές ανάγκες σε υποδομές ή εξοπλισμό. Με συνεχείς οχλήσεις του προς το υπουργείο Παιδείας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Ελεγκτική υπηρεσία κατόρθωσε πολλά από αυτά να διορθωθούν παρά τις διαμαρτυρίες (!) των αρμοδίων. Ο Συνάδελφος φωτογράφιζε τα κακώς έχοντα και ενημέρωνε αδιαλείπτως τόσο για τους κινδύνους όσο και για την πρόοδο ή μη πρόοδο των εργασιών.

Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Ο Συνάδελφος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής γυμνασίου ώστε να εξυπηρετεί μαθητές με ειδικές ανάγκες, παρά την συνεχιζόμενη διαμαρτυρία υψηλόβαθμού αξιωματούχου εντός των τεχνικών υπηρεσιών. Ο εν λόγω μάλιστα απέστειλε οργισμένη επιστολή προς τον Συνάδελφο για την επιμονή του για την διασφάλιση υποδομής πρόσβασης στους μαθητές, κατηγορώντας τον για «ακατάπαυστη επιστολογραφία».

Ενάντια στις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις στο χώρο της Παιδείας

Κορυφαία εμπλοκή του συναδέλφου και πιθανώς η πράξη που τον έθεσε στο μάτι του κυκλώνα διάφορων πολιτικών, αναδέλφων και γονιών ήταν η εναντίωση του στην μεθόδευση χρησιμοποίησης παιδιών του σχολείου, χωρίς άδεια, σε σχολικό χρόνο και σε εκδήλωση με παρόντες τους Αναστασιάδη και Ακιντζί!

Πέρα από την νομική διάσταση του ζητήματος η χρησιμοποίηση των παιδιών για μικροπολιτικούς ή/και κομματικούς σκοπούς είναι πράξη απαράδεκτη και υπέρτατος άγραφος νόμος ανάμεσα σε όλους τους εκπαιδευτικούς από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Τα παιδιά δεν συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης ή σε κομματικές εκδηλώσεις οποιουδήποτε κόμματος την ώρα του σχολείου!

Τα παιδιά όμως της τάξης του συναδέλφου μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε χώρο εντός της νεκρής ζώνης και χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά σε πολιτική εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων γραπτή έγκριση για την εκδήλωση και χωρίς να ζητηθεί άδεια από τους γονείς τους για να πάνε. Η εντολή για να παρευρεθούν στην εκδήλωση δόθηκε με παραπλανητικές πληροφορίες για τον χώρο της εκδήλωσης, ενώ αυτά βρίσκονταν στο λεωφορείο για να παρευρεθούν σε άλλη προγραμματισμένη σχολική δραστηριότητα! Η εκδήλωση έγινε 1,5 χιλιόμετρα εντός στρατιωτικής περιοχής της «νεκρής ζώνης». Ο Συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε έντονα προβαίνοντας σε επίσημα διαβήματα προς τους αρμόδιους φορείς για αυτή την κατάφορη παραβίαση.

Όλα τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά για το έργο του Συναδέλφου ο οποίος διώκεται πειθαρχικά από τον υπουργό Αηδίας. Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι περί δίωξης πρόκειται.  Ο Συνάδελφος διώκεται διότι είναι ένας ενεργός Πολίτης, Δάσκαλος και Γονιός. Διώκεται διότι δεν σιωπά και δεν κάθεται στα βραστά του ανεχόμενος τις σωρείες παραβιάσεων των δικαιωμάτων των εκάστοτε μαθητών του σχολείου του. Οι διώκτες του βρήκαν την ευκαιρία του θανάτου του μαθητή του για να εκδικηθούν την ασυμβίβαστη του αγωνιστικότητα.

Το μήνυμα από τον υπουργό Αηδίας και τους εξουσιαστές είναι πώς όποιος ενοχλεί την μακάρια αναισθησία  και αναλγησία του Συστήματος θα αντιμετωπίζει την μήνιν του. Και - ω της τραγικής ειρωνείας – θα κατηγορείται για «αμέλεια, αδιαφορία, νωθρότητα και της αδράνεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του».

Ο «αμελής, αδιάφορος, νωθρός και αδρανής» Συνάδελφος μερικές μέρες πριν από το φονικό ατύχημα και με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας κρατούσε κλειστή την καταπακτή στο πάτωμα σχολικού λεωφορείου, η οποία άνοιξε εν τω μέσω του αυτοκινητόδρομου και ενώ τα παιδιά επέστρεφαν από εκδρομή. Με την επιστροφή τους ο Συνάδελφος προέβη σε γραπτό διάβημα για την ασφάλεια των σχολικών λεωφορείων αφού εντόπισε και άλλα ζητήματα ασφάλειας στο συγκεκριμένο και πιθανώς και σε άλλα παρόμοια.

Για όλα όσα παραθέτω πιο πάνω υπάρχουν γραπτά και δημόσια τεκμήρια τα οποία και αναδεικνύουν το Ήθος και την Εντιμότητα του Συναδέλφου, καθώς φρόντιζε να τα δημοσιοποιεί προς γονείς και συναδέλφους τηρώντας έτσι την Διαφάνεια που απουσιάζει τόσο από τον δημόσιο βίο.

Για τις πράξεις και τους αγώνες του ο Συνάδελφος έχει ήδη πληρώσει πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος. Αυτό περιλάμβανε στο παρελθόν και την μετακίνηση του εκδικητικά από σχολείο, πράξη για την οποία διαμαρτυρήθηκε επισήμως. Τώρα είναι υποχρεωμένος να βλέπει τον «Φιλελεύθερο» να κάνει πλάτες στις αισχρές δυνάμεις τις οποίες αντιστρατεύτηκε για μία ζωή δημοσιεύοντας ασύστολα ψεύδη για τον ίδιο. Ο δημοσιογράφος θα μπορούσε άνετα να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του για να του δώσει την ευκαιρία να σχολιάσει. Επέλεξε κατά παράβαση κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μην το πράξει.

Ντροπή στον δημοσιογράφο! Ντροπή στην εφημερίδα! Ντροπή στον υπουργό Αηδίας!

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~


Πηγές
-------

1. Με βαρύ ιστορικό ο δάσκαλος
Του Άγγελου Νικολάου
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/527611/me-bary-istoriko-o-daskalos#.Wv5bPw-tEV4.facebook

2. Αδικήματα εκπαιδευτικού λειτουργού τα οποία δύνανται να εκδικασθώσι υπό της αρμόδιας αρχής:
Από:
https://www.oelmek.com.cy/admin/uploads/artpdf/pdfgr66.pdf
σελ.72

Comments

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire