User login

Navigation

Global IMC Network

Ανασυγκροτούνται οι ρατσιστές διζωνιστές

• Θέτουν ως προμετωπίδα την ΝΑΤΟϊκή αριστερά
• Στοχεύουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

• Η φόρμουλα "λύσης" προωθεί το πρόγραμμα των ΗΠΑ για αιώνιο πόλεμο
• Τι αντιπροτείνουμε.

Όπως αναφέρεται και στο πιο κάτω άρθρο από την εφημερίδα "Καθημερινή", εμφανίζονται πάλι στο πολιτικό προσκήνιο προσπάθειες να προωθηθεί ξανά μες τις τάξεις του λαού υποστήριξη για το ρατσιστικό σχέδιο "τελικής λύσης" που προσπαθούν να μας επιβάλουν με κάθε τρόπο η κατοχική Τουρκία και οι Δυτικές δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού.

Η λαϊκή υποστήριξη για το σχέδιο τους έχει πέσει σε τόσο πανάθλια ποσοστά μες τα τελευταία χρόνια, που είχαμε φτάσει να δούμε και αυτό: τις μέρες που διεξάγοντο οι πρόσφατες συνομιλίες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας οι ρατσιστές διζωνιστές κάλεσαν "παλλαϊκή" εκδήλωση υποστήριξης για αυτό που ονομάζουν λύση. Το κάλεσμα υπέγραψαν περίπου 120 "λαϊκές" οργανώσεις. Εμφανίστηκαν 80 διαδηλωτές.

Η νέα κινητοποίηση γίνεται υπό την προκάλυψη "αριστερής" απόχρωσης με όχημα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΝΑΤΟϊκής αριστεράς ένθεν και ένθεν της γραμμής αντιπαράταξης. Ακόμα μια στημένη θεατρική παράσταση καλλιτεχνικά στοχευμένη ώστε να δίνει το μήνυμα πως τάχα οι απλοί εργαζόμενοι και στις δύο κοινότητες "ενωμένοι" ζητούν να μας επιβληθεί επίσημα το σύστημα Απάρταϊντ.

Ας μην ξεχνούμε τι ακριβώς είναι αυτή η διζωνική "λύση" που ζητούν να μας επιβάλουν. Η διζωνική "λύση":

• Δεν επιβάλλει αποχώρηση του κατοχικού στρατού.

• Δεν παρέχει επίσημη αναγνώριση του ότι οι λεγόμενες "εγγυήσεις" και τα επεμβατικά δικαιώματα από ξένες δυνάμεις είναι έκπτωτες και διεθνώς παράνομες.

• Θεμελιώνει κράτος πάνω στην νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής-κατοχής:
α. Απαγορεύει την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους,
και,
β. Διατηρεί την επικράτεια του γεωγραφικού διαχωρισμού που επέβαλε η Τουρκία με τη δύναμη των όπλων και την εθνοκάθαρση της βόρειας Κύπρου.

• Θεμελιώνει κράτος πάνω σε εθνοφυλετικά κριτήρια και την νομιμοποίηση του ρατσισμού:
α. Διαχωρισμό των ανθρώπων (απάρταϊντ) σε δύο γεωγραφικές ζώνες (διζωνική) ανάλογα με την εθνική-πολιτιστική ταυτότητα, καθώς και την γλώσσα, θρησκεία, και καταγωγή.

β. Κατανέμει πολιτικά, ανθρώπινα, νομικά και συνταγματικά δικαικώματα ανάλογα με εθνοφυλετικά κριτήρια. Σε έκαστη ζώνη, θα υπάχει πολιτική ανισότητα ανάμεσα στους πολίτες. Οι πολίτες θα κατέχουν διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα με το τι προβλέπουν οι εθνοφυλετικοί νόμοι.

γ. Επιβάλλει διοίκηση της πλειοψηφίας από την μειοψηφία.

• Θεμελιώνει ένα καθεστώς που σε μια τόσο μικρή χώρα θα έχει 3 Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Αστυνομίες, 3 δημόσιες υπηρεσίες, διπλούς ημικρατικούς οργανισμούς, διαρχία αξιωματούχων, πλήρη κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, και εισαγωγή αναρίθμητων VETO (δικαίωμα αρνησικυρίας) στη λειτουργία κάθε εξουσίας του κεντρικού κράτους, KAI σύνορο μεταξύ των δύο κρατιδίων, ΚΑΙ το ότι όλα τα αξιώματα και πολιτικά δικαιώματα θα κατανέμονται με βάση εθνοφυλετικά κριτήρια. 

• Θεμελιώνει τον Φυλετικό Νόμο ως τον υπέρτατο νόμο της χώρας. Όπως ακριβώς επιβλήθηκε σε όλες τις χώρες που κατέλαβαν οι χιτλερικοί ναζιστές, όπως ισχύει σήμερα στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και μέχρι πρόσφατα στο ρατσιστικό κράτος απάρταϊντ της Νοτίου Αφρικής [2].

Όλα τα πιο πάνω προωθούνται από τους ρατσιστές διζωνιστές ζωγραφίζοντας τα ως "επανένωση" των κοινοτήτων, και ως "λύση" του κυπριακού. Η δική μας ανάλυση είναι πως μια τέτοια "λύση" είναι εγγύηση για αιώνιο πόλεμο, που είναι και ο στόχος των Δυτικών δυνάμεων κατά το δόγμα που φανέρωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος, και το οποίο συνέχισαν ο Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ο νεώτερος, ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρόεδρος Τραμπάκουλας [1].

ΑΥΤΟΣ είναι ο σκοπός της ρατσιστικής διζωνικής "λύσης" του κυπριακού που προωθούν οι ξένες Δυτικές δυνάμεις: ο αιώνιος πόλεμος. Οι λόγοι για αυτό - για το ότι δηλαδή μόλις επιβληθεί αυτή η "λύση" μια γενικευμένη ένοπλη σύγκρουση είναι αναπόφευκτη - είναι πολλοί, αλλά ανάγονται κυρίως σε δύο:
α. Μόνο δια της βίας των όπλων μπορεί να επιβληθεί η ρατσιστική Διζωνική.

β. Ο τεράστιος βαθμός αδικίας που εμπερικλείει αυτή η "τελική λύση", αρχίζοντας από το ότι στην κορυφή της πυραμίδας μες το νέο καθεστώς θα ισχύουν απόλυτα και αμετάκλητα οι Φυλετικοί Νόμοι, μέχρι και τον πάτο της κοινωνίας - κυριολεκτικά - όπου μεγάλο μέρος των προσφύγων δεν θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις εστίες των ενώ όσοι επιστρέψουν θα έχουν περιορισμένα ανθρώπινα, νομικά και συνταγματικά δικαιώματα... όλα, όλα ανεξαιρέτως είναι συνταγή για διαχρονικό πόλεμο:

■ Πολιτική Ανάλυση Αίματος
Μια ανατομία του επερχόμενου χείμαρρου από αίματα
http://cyprus.indymedia.org/node/5088

Και δεν τα λέμε μόνο εμείς βέβαια. Πάμπολλοι αναλυτές, ακόμα και υψηλόβαθμα μέλη διαφόρων Κυβερνήσεων των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν αυτή την ανάλυση - ο αιώνιος πόλεμος είναι όχι μόνο το επικρατούν δόγμα των αρχόντων στις ΗΠΑ, είναι και η μόνη κερδοφόρος εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας:

■ Trump Succumbs to Bush /Obama Perpetual War
The author, Ann Wright, served 29 years in the U.S. Army and Army Reserves and retired as a Colonel.  She served as a U.S. diplomat for sixteen years before her resignation in March 2003 in opposition to the Iraq war.  She is the co-author of Dissent: Voices of Conscience.
https://consortiumnews.com/2017/03/30/trump-succumbs-to-bushobama-perpetual-war

■ Why Washington Is Addicted to Perpetual War
The author, Doug Bandow, is a former Special Assistant to President Ronald Reagan, a Senior Fellow at the Cato Institute, Foreign Policy Fellow and Scholar with Defense Priorities.
https://nationalinterest.org/blog/the-skeptics/why-washington-addicted-perpetual-war-17495

■ How Perpetual War Became U.S. Ideology
The author, James Joyner, is an associate professor of security studies at the Marine Corps Command and Staff College and a nonresident senior fellow at the Brent Scowcroft Center on International Security at the Atlantic Council.
https://www.theatlantic.com/international/archive/2011/05/how-perpetual-war-became-us-ideology/238600


Τι αντιπροτείνουμε

• Κοινούς πολιτικούς αγώνες ΤΚυπρίων και ΕΚυπρίων για αληθινή και ουσιαστική επανένωση των κοινοτήτων, με στόχο την απελευθέρωση. Ενάντια στον ρατσισμό και την κατοχή. Όραμα μας η ειρηνική συνύπαρξη μες τις ίδιες γειτονιές, σχολεία, χώρους εργασίας, αγορές και πλατείες. Σημείο τομής αυτών των κινητοποιήσεων μες τα πρόσφατα χρόνια είναι η υποστήριξη της εκστρατείας εκλογής του Σενέρ Λεβέντ για το ΕυρωΚοινοβούλιο:

■ Ευρωεκλογές: μήπως τελικά ο "πιο ωραίος Έλλην" είναι Τούρκος;
http://cyprus.indymedia.org/node/4930

■ Γιατί Στηρίζουμε τον Υποψήφιο Σενέρ Λεβέντ
http://sener-levent-2014.cyprus-org.net/Kinisi.Stiri3is.Sener.Levent.pdf

Η επανένταξη των ΤΚυπρίων στην πολιτική ζωή της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ουκ άνευ για την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των κοινοτήτων. Μόνο με τέτοια μέσα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και τα επόμενα βήματα:

Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακού
του Σόλωνα Αντάρτη
http://cyprus.indymedia.org/node/4988

Θέσεις για μια Βιώσιμη Λύση
Η σύγκλιση προτάσεων κατόπιν συλλογικού διαλόγου που διήρκεσε για μερικούς μήνες ανάμεσα σε πέραν των εβδομήντα ενεργών στελεχών της Παράταξης του ΟΧΙ:
http://cyprus-org.net/Biosimi.Lysi.final.document.pdf

Ένα Σχέδιο Β’ για τη Λύση
http://cyprus.indymedia.org/node/132

Το Σχέδιο Β’ Είναι Μία Αληθινή Κυπριακή Δημοκρατία
http://cyprus.indymedia.org/node/5087

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πλειοψηφούσα κοινότητα των κατοίκων της Κύπρου επιβαρύνεται ηθικά και πολιτικά με το καθήκον της διαφύλαξης, της τήρησης και της αρωγής (οικονομικής, νομικής, συνταγματικής) με πολιτικές πράξεις, όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, και ότι κάθε μειονότητα έχει και δικαίωμα και καθήκον να προστατεύει τα δικαιώματα της. Αν δεν καταφέρει να επιβιώσει και να απελευθερωθεί αυτή η πλειοψηφούσα κοινότητα, θα χαθούν μαζί της και όλες οι άλλες μειονότητες. Πως θα επιτευχθεί αυτή η επιβίωση; Υπάρχουν συγκεκριμένες, έμπρακτες και εφικτές λύσεις:
■ Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

Ακολουθεί η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίς Καθημερινή, και οι Σημειώσεις.

* * *

■ Aνακοινώνουν δικοινοτική κινητοποίηση ΠΕΟ και τ/κ οργανώσεις
http://www.kathimerini.com.cy/gr/politiki/anakoinwnoyn-dikoinotiki-kinitopoiisi-peo-kai-t-k-organwseis

• Κάλεσαν τους δύο ηγέτες να αποφύγουν τις εκατέρωθεν κατηγορίες και να εργαστούν για λύση αρχών που να υπηρετεί τα συμφέροντα
• Προαναγγέλθηκε διοργάνωση παλλαϊκής, δικοινοτικής κινητοποίησης στις αρχές Οκτωβρίου με απαίτηση τη λύση.

01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Την κοινή τους πεποίθηση ότι η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού θα πρέπει αυτή τη φορά να πετύχει καθώς τα περιθώρια για την επανένωση της Κύπρου στενεύουν ασφυκτικά, διατύπωσαν σήμερα η ΠΕΟ και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως οι: DEV-IS, KTOS, KTOEÖS, KTAMS, BES KOOPSEN, DAU-SEN.

Σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσαν για την 1η Σεπτεμβρίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη, κάλεσαν τους δύο ηγέτες να αποφύγουν τις εκατέρωθεν κατηγορίες και να εργαστούν για λύση αρχών που να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων και προανήγγειλαν την διοργάνωση παλλαϊκής, δικοινοτικής κινητοποίησης στις αρχές Οκτωβρίου με απαίτηση τη λύση.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, οι οργανώσεις υιοθέτησαν κοινή διακήρυξη, η οποία διαβάστηκε στη διάσκεψη Τύπου από τον ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση και την πρόεδρο της KTOEÖS, Σελμά Εϊλέμ, και την οποία συνυπογράφουν συνολικά 86 οργανώσεις, κόμματα και κοινωνικές κινήσεις και από τις δύο κοινότητες.

«Ο κοινός αγώνας των Κυπρίων εργαζομένων για λύση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση της Κύπρου, είναι κομμάτι του αγώνα των λαών όλου του κόσμου για παγκόσμια ειρήνη» σημειώνεται στην κοινή διακήρυξη.

Προστίθεται ότι «για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου, η λύση του Κυπριακού παραμένει επείγουσα ανάγκη. Καμία κατάκτηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι μόνιμη και σταθερή όσο η πατρίδα μας παραμένει διχοτομημένη».

Η διαδικασία για λύση του Κυπριακού, σημειώνεται, «η οποία συνεχιζόταν για πολύ καιρό στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ και των αρχών που αποδέχτηκαν οι πλευρές, διακόπηκε στην τελευταία διάσκεψη στην Ελβετία. Η πρόσφατη επίσκεψη και οι επαφές της κ. Λουτ στην Κύπρο, ως ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, είναι φανερό ότι σηματοδοτούν μια ύστατη προσπάθεια από πλευράς του διεθνούς παράγοντα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας από το σημείο που έχει διακοπεί στο Κραν Μοντανά, με στόχο τη θετική κατάληξη και το άνοιγμα του δρόμου για τη λύση του Κυπριακού» αναφέρει η κοινή διακήρυξη.

Οι οργανώσεις εκφράζουν την πεποίθηση ότι «αυτή η προσπάθεια θα πρέπει αυτή τη φορά να πετύχει για το καλό της κοινής μας πατρίδας. Τα περιθώρια για την επανένωση της Κύπρου στενεύουν ασφυκτικά γι’ αυτό η νέα προσπάθεια πρέπει να τύχει αποφασιστικής στήριξης από τους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα, και με την όσο το δυνατό πιο ενεργητική και μαζική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα» προειδοποιούν.

«Σήμερα για ακόμη μια φορά καλούμε και τους δύο ηγέτες να αποφύγουν τις εκατέρωθεν κατηγορίες και να εργαστούν με αμοιβαία καλή θέληση και αποφασιστικότητα, για μια λύση αρχών που να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων» αναφέρουν.

Υπογραμμίζουν εκ νέου την αφοσίωσή τους σε μια αμοιβαία αποδεκτή διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση, που να σέβεται τα δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή περιγράφεται στις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη, οι οργανώσεις αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία να καλέσουν συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, και μαζικούς κοινωνικούς φορείς που εκπροσωπούν Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και συμμερίζονται την κοινή αγωνία για το μέλλον της ειρήνης στην Κύπρο, εντός Σεπτεμβρίου σε πλατιά και αντιπροσωπευτική συνάντηση με στόχο την πραγματοποίηση μεγάλης παλλαϊκής, δικοινοτικής κινητοποίησης αρχές Οκτωβρίου.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, απαντώντας σε ερώτηση είπε πως στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσος περισσότερος κόσμος κι από τις δύο κοινότητες για να στηρίξει ενεργά τη διαδικασία για τη λύση.

«Αν οι εξελίξεις είναι τέτοιες που να βοηθούν θα πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα συλλαλητήρια που έχουν γίνει για  στήριξη της κοινής επιθυμίας για λύση. Έχουμε συναποφασίσει ότι είναι ώρα να ενεργοποιηθούμε όσο γίνεται περισσότερο έτσι ώστε η φωνή εκείνων που θέλουν λύση να ακουστεί όσο γίνεται πιο δυνατά» είπε.

Σε ερώτηση κατά πόσον οι Ε/κ, η πλειοψηφία των οποίων είπε «όχι» στο δημοψήφισμα του 2004, θα αλλάξουν στάση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αν υπάρξει συμφωνημένη λύση στα πλαίσια τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις αρχές που έχουν συμφωνηθεί, η πλειοψηφία και των δύο κοινοτήτων θα τη στηρίξει».

Εξαρτάται, σημείωσε, «σε πολύ μεγάλο βαθμό - σχεδόν απόλυτα - από τον τρόπο που οι δύο ηγέτες θα λειτουργήσουν σε αυτή τη διαδικασία και οι δικές μας οι κινητοποιήσεις εκεί στοχεύουν. Να υπάρξει συμφωνία την οποία είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία του κυπριακού λαού θα τη στηρίξει».

Μετά το πέρας της διάσκεψης, οι οργανώσεις μετέβησαν στο Μνημείο Πεσόντων δίπλα από το κτήριο της ΠΑΣΥΔΥ, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις

[1]
Τραμπάκουλας
https://www.youtube.com/watch?v=7tWZhkQ3G_w

[2].
Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ
http://cyprus.indymedia.org/node/4916

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments

Re: Ανασυγκροτούνται οι ρατσιστές διζωνιστές

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η διζωνική νομενκλατούρα κινητοποιεί και τη συνδικαλιστική της απόφυση. Η ταξική πάλη στην πιο κακοποιημένη εκδοχή, αυτήν της εργατοπατερίστικης ηθικής των κίτρινων συνδικάτων της εργοδοσίας. Η γενικότερη υπόσχεση για ένα Κουβέιτ των ΑΟΖ όπου ούλοι θα τρώωμεν αφού τα βρούμε, εμείς οι "κάναμέν τους" με τους "κάνανέν μας", τότε κι εσύ εργάτη, υπάλληλε που σου δίνομεν δουλειά και τρώεις βόηθα τζιαι συ εις την λύσιν. Κι όλα αυτά στο όνομα της ταξικής ενότητας τκ και εκ "προλεταρίων" που αναζητούν τη διχοτόμηση ως λύση για να ευωδοθούν οι εργατικοί αγώνες. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα πρέπει ήδη να έχει απασχολήσει τις καφετζούδες, τους αστρολόγους, τους μέντιουμ και τους "αριστερούς"-"αντιεξουσιαστές" αναλυτές που πατάνε στις τσιμεντένιες παρακαταθήκες του Χριστόφια.
Η ΝΑΤΟϊκή αριστερά δεν μας εκπλήσει. Ήδη στα Βαλκάνια ετοιμάζονται ταραχές στο όνομα της ΝΑΤΟϊκής ειρήνης και της συνεννόησης.

Newswire

Mon 28 May 2018

Syndicate

Syndicate content Features

Syndicate content Newswire